Cevap: Hocamız'dan Bursaspor Açılımı
Mesut Hocanın verdiği demeçleri bir türlü anlayabilmiş değilim...Mesut Hoca ya şimdi sormak istiyorum bu takıma tarnsfer lazım mı yoksa değil mi?Bir kere hocanın buna iyi karar vermesi gerkiyor..2. olark hoca bu takımnan gece gündüz beraber olan idmanlara ve antremanlara çıkan kişi..Mesut Hoca 8 hafta ligde beraber oldu bu 2 ay eder 1 aydan daha fazla da takımla kampta etti mi 3 ay,sivasspora gelmeden önce 1 ay civarında da takımı izlettiğini biliyoruz eder 4 ay..Hoca bu takımın durumunu bilmeyecek de başkası mı bilecek...Sivasspor kamp dönemine baldı başlayalı hoca ilginç konuşamalar yapıp ilginçde demeçler veriyor..Hoca önce takımdan memnun olduğunu söylüyor,bu takımın en büyük transferi iç transferde anlaştığım oyunculardır diyor,sonra takım kötü futbol oyandığının ertesi günü bu takıma 2 tane oyuncu lazım;biri forvet biri orta saha alamlıyız diyor..Hatta Başkanımız bile hocanın istediği oyuncuları almak için gayret göstereceğiz diyor..Bugünkü gazetelerde ve internette hocanın ağzından kamp değerlendirmesi var;hoca bu seferde takımdan memnunum transfere ihtiyacımız yok diye demeç veriyor...Bu işten bir şey anlayan varsa anlatsın da biz de öğrenelim...Son maçta sivasspor yenilgi aldı bakalım hoca bu maçtan sonra neler söyleyecek...Düşünüyorum da caba hoca transfer istiyorda yoksa yönetim hocayla gçrüşüp bu saatten sonra transferi nasıl yaparız diye hocayı mı uyarıyor onun için mi hoca bir sonraki gün transfere ihtiyacım yok diye demeç veriyor;ya da hoca oyuncuları motive etmek için mi bu şekilde çelişkili konuşuyor....Sivasspor yine bildiğimiz sivasspor gibi oynayacak;yani kontratak futbolu oynayacak;çünkü sivassporun elindeki malzeme değişmedi çoğu oyuncu aynı oyuncu..Eski oyunculardan Abdurrahman-Sedat-Hayrettin-Keita-Kadir-Kamanan-M. Yıldız -Cihan banko oynayacak gibi...Cihan'ın yerine belki M. Nas oynatılacak..Eski takımdan en az 8 oyuncunun oynadığı bir takım hocanın geçen yıl son maçlarda oynattığı gibi bir kontratak sistemi oynayacak;orta sahadan pres yapılarak rakip kendi alabında karşılanacak.. Rakip orta sahayı geçmek isterse tipik Ersun Yanal-Mesut Bakkal sisteminde olduğu gibi faullerle durdurulacak..Oyunun durumuna göre Pedriel,Cihan,Erman,Zita,M.Söz gelmez,gibi gibi oyuncularda oyuna dahil olacak..Yalnız ortada bir sorun var geçen yıl Manisasporda Mesut Hoca bu sitemle oynamış ama istyediği sonuçlar alınmadığı için ayrılmak zorunda kalmıştı.İnşallah bizim maçlarda hoca takımı daha iyi yönetir...Ben açıkcası orta shada Ceyhun''a fazla güvenemiyorum..ÇÜnkü çok disiplinsiz bir oyuncu;takım oyundan ziyade kendine oynamayı seven bir oyuncu..inşallah Kore ve İsveç deneyimleri onu bu huyundan vazgeçirmiştir..Bakın arkadaşlar G.Antep,Kayseri,Eskişehir,Mani sa,Ankaragücü,Bursa,G. Birliği,takımlar çok iyi oyuncular alarak çok iyi kadrolar kurdular..Bu yıl lig diğer yıllardan çok çetin geçecek..Puan bu yıl aslanın ağzında değil,midesinde olacak...3 puana 700-800 bin tl verileceği bir ligde hiçbir takımdan açık futbolda oynamayacak,ayrıca ligde geçen yılki gibi D. bakır ve Ankaraspor gibi sorunlu takımlarad yok..Bu aşamada sivassporun çok dikkatli olması gerekiyor..Her puanın büyük önem taşıdığı bir ligde işimiz geçen yıldan daha zor...Bence sivasspor takıma eğer Taider gönderilirse 2 oyuncu daha almalı ..Sivasspor şu anda kanatta oynayacak iyi bir oyuncuya ihtiyacı var...Diğer oyuncu da forvet ve orta sagha özelliği olan joker bir oyuncu olmalı..İnşallah lige iyi başlarız..Nasıl başlarsak öyle de bitiririz diye düşünüyorum...
|