Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda Şike Davası olarak bilinen davada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker’in de aralarında bulunduğu İstanbul 16. ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararının onanmasını istedi.
İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Hukuku Komisyonu Üyesi, Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Avukat Alpay Köse, bu flaş gelişmeyi değerlendirdi.
Avukat Köse, konuyla ilgili olarak, “Yargıtay Başsavcılığı’nın dosyaya ilişkin talebi Yargıtay 5. Dairesi’ne görüş olarak sunulmuştur. Kararı daire verecektir.
Adli tatil nedeni ile 5 Eylül’den sonra dosyanın sevk edileceğini düşünüyordum. Bu durumda daire Eylül sonu veya Ekim başında karar verebilir.
Yargıtay kararı onarsa karar kesinleşmiş olur ve sanıklar hapse girerler. Bozarsa dosya 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilir.
16. Ağır Ceza Mahkemesi bozma kararına uyabilir veya kendi kararında direnebilir. Bozma kararına uyarsa Yargıtay’ın kararına göre yeniden yargılama yapılır. Direnirse dosya Yargıtay Genel Kurulu’na gider.
Yargıtay kararı onarsa seyirden men tedbiri devreye gireceğinden yönetici olan şüphelilerin bu yetkileri düşer.
Daha önce Yargıtay Başsavcılığı’nın dosyada usul hatası bulunmadığını tespit ettiği bilgisi vardı. Ama esas hakkında kararı 5. Daire verecek. Ben kararın adli tatilden sonra yani Eylül ayı ya da Ekim ayında verileceğini düşünüyorum. Dosya kapsamlı bu süre bile çok hızlı olur” dedi.
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/sik...iklamalar.html