Alıntı:
alacakaranlik58 Nickli Üyeden Alıntı
Biliyorum burası hiç yeri değil ama galiba konu açma yetkim olmadığı için içimdeki yarayı burudan paylaşmak istiyorum. Belki Sivas'ta yaşayanlar benim neler hissettiğimi anlayamayabilirler yada biraz sonra yazacaklarımı saçma bulabilirler.
Ben doğma büyüme Sivas'lıyım. ancak işim gereği Sivas'tan ayrılmak zorunda kaldım. Emekli olana kadar da Sivas'a dönme ihtimalim yok, mesleğim gereği memleketimde çalışma imkanım yok. belki bazı arkadaşlar anlamıştır ama açık söyleme gerekirse burada birçoğu arkadaşın pek de sevmediği polislik mesleğini icra ediyorum.
Benim memleketimde çalışabilmemin tek şartı, Sivas'ın BÜYÜKŞEHİR olması. Ancak mevcut şartlarda Sivas' ın nüfusunun bunu karşılaması mümkün değil. Belki benim düşünen çok insan vardır. Benim tek derdim nüfusun bir an önce 750.000'i bulması. bunu başarabilmek çok mu zor, Belediye Başkanı bunun için bir kampanya başlattı fakat pek rağbet gördüğünü düşünmüyorum. Allah aşkın Sivas gönüllülerinden rica ediyorum, şu Sivas'ın nüfusunu artıralım. eğer olurda Sivasa'a gelirsem ve Stadda görevli olursam buradan söz, kimseye zorluk çıkarmıycam 
|
Allah sizin gibilerden razı olsun, gerçekten biz Sivaslılar birbirimize karşı çok soğuğuz öyle ki kimi hemşehrilerimiz verdiğimiz selamı almaz. En büyük temennim Sivas'ın büyük şehir olması ancak nasıl olur bilmiyorum. Sadece Sivaslı ev hanımları ikametgahlarını buraya alsalar büyük bir yol katedilmiş olur.

Okula gitmeyen küçük çocukların yine aynı şekilde. Emekli amcalarımız yine aynı şekilde keşke olsa, keşke her memur kendi şehrinde çalışma fırsatı bulsa ama yıllardır göç verdik, yıllardır Sivas geri plana atıldı şimdi tekrar yükselmeye çalışıyoruz ama bu saatten sonra durum hiç iç açıcı değil..