19 Mayıs Atatürk΄ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını ilk günün şevk ve heyecanı ile bugün kutluyoruz. Törenler Atatürk΄ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 89.Yıldönümü Kapsamında Atatürk Anıtına Çelenk Sunum Töreni ile başlayacak.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek olan törenin ardından törenler 4 Eylül Stadyumuna kaydırılacak.
4 Eylül Stadyumunda Vali Veysel Dalmaz, Garnizon komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce ve Belediye Başkanı Sami Aydın΄ın halkın ve gençlerin bayramını kutlamasının ardından Milli Eğitim Müdürü A.Murat Taner tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Gençlik adına Fen Lisesi öğrencisi Baransel Altunok΄un konuşmasıyla devam eden törende şiirler okunacak, Gençliğe hitabe ve Gençliğin Ata΄ya cevabı okunduktan sonra 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı İçerisinde Türkiye Derecesi Almış Sporcular Vali Veysel Dalmaz tarafından ödüllendirilecek.
4 Eylül Stadyumunda tören geçişi ile devam edecek 19 Mayıs Atatürk΄ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı΄nda Halk Oyunları Gösterisi, Erkek Öğrenci Gösteri Grupları, Kız Öğrenci Gösteri Grupları, Fon Gösteri Grubu, Eğlenceli Jimnastik Gösteri Grubu nun gösterilerinin ardından final tablosu ile tören sona erecek.
19 MAYIS ATATÜRK΄Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk΄ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir.
Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk΄ün, ΄Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir΄ diyerek Samsun΄a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.
Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk΄ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir.
19 Mayıs 1919’da Samsun΄dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi΄nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz.