--->: Türk Takımları ve Avrupa maçları
Türkiyemspor'dan protesto!
Berlin'de yıllardan bu yana faaliyetlerini sürdüren ve futbolda önemli başarıları bulunan Berlin Türkiyemspor'un yönetici ve futbolcuları, kendilerine sürekli bir şekilde antrenman yapabilecekleri bir saha verilmesi talebiyle Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinin belediye sarayı önünde gösteri yaptı.
Belediye sarayının önünde toplanan yöneticiler ve futbolcular, burada yaptıkları protesto eylemi sırasında, ''Futbol sahalarına ihtiyacımız var'' ve ''İyi şartlar altında spor yapmak istiyoruz'' yazılı afişler taşıdılar.
Eyleme katılan yönetici ve futbolcular daha sonra, kendilerine destek veren Yeşiller Partisi tarafından ilçe belediye meclisinde konunun gündeme getirilmesi ve görüşülmesi amacıyla verilen önergeyle ilgili oturumu izlemek amacıyla belediye meclisinin toplantı salonuna girdiler.
Toplantıda, Yeşiller Partili 19 belediye meclis üyesinin, konunun görüşülmesi yönünde oy kullanmasına rağmen diğer partilere mensup meclis üyelerinin görüşmeyi reddetmesi sonucunda, konunun alt komisyonlarda görüşülmesi yönünde karar alındı.
İlçe belediye meclisinden kendi istekleri doğrultusunda bir karar çıkmasını bekleyen Türkiyemspor yöneticileri, bu kararla hayal kırıklığına uğradılar.
Berlin Türkiyemspor Başkanı Celal Bingöl, sürekli bir şekilde oynadıkları ve antrenman yapabildikleri bir sahanın bulunmadığını, bu konunun çözülmemesi durumunda Alman dördüncü liginde mücadele eden takımını ligden çekmek zorunda kalacağını söyledi.
Bingöl, kulübün uyum çalışmalarından dolayı örnek gösterildiğini ve Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB) Uyum Ödülü'nü de aldıklarını belirterek, ''Doğru dürüst antrenman yapamadığım bir saha olmadıktan sonra bu uyum ödüllerini ne yapayım? Ben futbolcularımın daha fazla işkence çekmesine tahammül edemiyorum'' dedi.
Alman politikacıların sürekli bir şekilde Türklerin Alman toplumuna uyum sağlamaları yönünde çağrıda bulunduklarını hatırlatan Bingöl, ''Ben bu çalışmaları yapıyorum. Ancak buna karşılık ben bir şey alamıyorum. Sen bana şartları sağla, ben de sana bunun 10 katını vereyim'' şeklinde konuştu.
Kendilerine saha verilmesi isteğinden vazgeçmediklerini, bunun için bir yürüyüş yapma hazırlığında olduklarını kaydeden Bingöl, protesto amacıyla Federal Meclis önünde de antrenman yapacaklarını, DFB'nin bazı yöneticilerinin de kendilerine destek verdiğini sözlerine ekledi.
|