SamiYende-Kadıköyde başka bayraklar göremiyorsak..
Trabzonspor Taraftarının hazırladığı ‘Bize Her Yer Trabzon’ adlı kitapta yer alan ve Sivassporlu bir arkadaşımızın geçen sezon için kaleme aldığı yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.
‘İzmirli Yiğido’ arkadaşım
Biz daha büyük olamadık, olmak istiyoruz. Ne zaman büyük oluruz biliyormusunuz? Ligde tarihinin en kötüsezonunu geçiren Trabzonspor, Fener maçına sanki final maçı gibi baktı ve söktü aldı. Biz ise şampiyonluğa oynarken Fener bizi güle oynaya yendi. Onlar kötü sezon geçirdi ama son maçta büyüklüklerini kanıtladılar. Biz ne zaman İstanbul takımlarıyla oynarken bu sezon iddiası olmayan Trabzon’un bugünkü maçta ‘’Ben Büyüğüm!’’ diyerek maça asılması gibi büyük maçlara asılırsak, Fener’i dost bilip çiçeklerle karşılamak yerine, Trabzonluların Feneri karşıladığı gibi karşılasak, işte o zaman büyük olacağız.
Bugün GS şampiyon oldu ve Sivas sokaklarında GS bayraklarıyla millet sokakta. Trabzonda yaşayan Sivaslı bir arkadaşım var, maçtan sonra onunla konuştum. Trabzon sokakları GS’nin şampiyon olduğu bugün bile sadece bordo mavi dolaşan insanlarla doluymuş. Bir tek GS bayrağı bile yokmuş. İşte bizde böyle olduğumuz ve Trabzonlular gibi yapabildiğimiz zaman büyük olmaktan bahsedebiliriz.
Üçüncü veya dördüncü olmamız hiç önemli değil, FB veya GS Sivas’a gelirken titreyerek gelirse, işte o zaman büyük olacağız. Bu şehir bu takıma tam olarak sahip çıkmadığı için bu sene şampiyon olamadık. Seneyede böyle olursa yine olamayız.
Bu şehirde farklı takım tutanlar olabilkir ama Sivas sokakları sadece ve sadece Sivassporlular’a ait olduğu zaman artık korkmamıza gerek kalmayacak. Nasıl ki biz Ali Sami Yen’in önünde ya da Kadıköy’de başka bayraklar göremiyorsak, Bu, Sivas’ta da böyle olmalı. Yoksa büyüklüğü falan unutalım, hiç hayal görmeyelim.
Saygıda kusur ettiysem affola...
|