Cevap: ANADOLU TAKIMLARI FİGÜRANLIKTAN NE ZAMAN KU
Ben olaya bir de ters yönden bakmak istiyorum!
Simdi madem Anadolu takimlari birseyler yapmak istiyorlar niye hemen göze batan futbolcularini satiyorlar?
Ama yasamak icin satmak zorundalar denilecek.(Dogru veya yanlis)
Yillar Önce Gaziantepspor sampiyonlugu 1 adim kalmisti üstelik Kadiköyde Fenere karsi 3-0 galip ne olduda O maci 4-3 kayip ettiler kazanmis olsalardi %98 Sampiyon oluyorlardi simdi kimse demesin Fener bilek gücü ile aldi.
Oysaki bu gün Bursa,Gaziantep,Kocaeli Sehir sanayisi olarak cok iyi yerlerdeler ama O kadar güclü sanayi Sehirleri takimlarina niye destek cikmiyorlar yillardir takimlari 1.Ligde veya niye birer Stad yapamadilar yillardir.
Bu elestiriye Sivassporu katmiyorum cünkü 1.Ligde mazisi cok yeni ama buna ragmen 30-40 sezondur 1.Ligde oynayan diger Anadolu takimlarinin yapamadigini yapti.
Yayin gelirlerine gelecek olursak TR deki sistem Dünyanin her yerindekinin tipki aynisi büyük(denilecek takimlar) digerlerinden fazla aliyorlar.
Hata bu sistem UEFA ve FIFA da bile ayni.
Bence biraz Anadolu takimlari kasketlerini önlerine koyuk biraz düsünsünler yillardir yaptiklari hatalarindan dolayi kendilerini elestirsinler.
Dedigim gibi Sivasspor insallah digerlerine her acidan örnek olup dogru yolu onlarada gösterir yapacagi dogru isler ile.
|