Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

 
 
Seçenekler Arama Stil

Anadolu İktidarı
Alt 22.04.2009, 21:35   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi
 
SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 257
Thanks: 5
4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart Anadolu İktidarı



Her zaman olduğu gibi alışık olduğumuz klişeleşmiş yorumlar yaklaşım ve temenniler vardı, tek olmayan ise lider konumdaki SİVASSPOR idi.

28 hafta maçlarıda bitti.Bir şey dikkatimi çekti, bu bütçe ile 13 haftalık liderliğimiz zarfında, en iyi istatistik veriler açıklandığında, Sivasspor'un en az mağlup olan, en az gol yiyen ve benzeri verilerinde bir defa olsun SİVASSPOR hakkında konuşulmadı.

Sadece ya İstanbul takımları ile oynadığımız maçlar sonrasında ya teknik direktörümüz Bülent UYGUN'un günümüz futbolunda var olmak için yapması gereken şov amaçlı çıkışlarında ya da Başkanımız Mecnun Odyakmaz'ın hakkımızı savunmak için endişelerini beyan ettiği açıklamalarda basında yer alabiliyoruz. Gerçi uyandırmayalım beyzadeleri biz gemilerimizi yürüttük anadolunun bağrından, madem takılıyorlar böyle çıkışlara önümüzdeki altı haftada Sivas'ın hangi limanından gemimizin demir aldığını düşüne dursunlar ki bu zatı şahaneler olmayan liman aramaktan çok geminin rengi, modeli gibi alışık oldukları magazinsel konuşmayı yeğlerler.34. hafta bittiğinde biz hangi limanda olduğumuzu söyleriz.

Onları kendi dünyalarında bırakalım bizim için asıl önemli olan Trabzonspor maçına odaklanalım. Teknik direktörümüz ve futbolcularımıza kulak kabarttığımızda bu maça normal sıradan bir maç konumu ile bakıyolar. Haftalık periyotlar halinde maçlara hazırlandıklarını beyan ederken, gerek İl olarak gerekse Sivasspor camiasınca bu maçta da karanfiller ile karşılayacağız rakibimizi. Futbolda unutulan dostluk-kardeşlik-fair play çerçevesinde spor kamuoyuna mesaj vermek yanında her şeyin sahada bir galibiyet veya mağlubiyetten ibaret olmadığını göstermek istesede, maalesef Trabzonspor kulüp idaresi tarafından anlamsız bir şekilde taraftarı ateşleyip, gergin ortam yaratma teşebbüsleri bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Geçen hafta zarfında, Trabzonspor kulübü tarafından resmi bir belge olmaksızın sadece ''Ortamı gerelim olmazsa camiayı ateşleyelim'' düşüncesindeki otel fiyatları konusunda çıkış yapmaları, günümüz futbol yaşantısında bize ters düşerken, başarısızlıkları gizlemeyi amaç edinen çirkef yapıda rağbet görmektedir.

Aslında bu çıkışların altındaki asıl amaç şudur; Dört büyük diye tabir edilen FB-GS-BJK takımlarına,Trabzonspor'un sonradan katılması, Anadolu'yu temsilen tek takım olma özelliğinin, şu süreçte sallantıda olmasından başka birşey değildir.

Bundan 13-14 hafta önce tüm spor kamuoyu olumsuz süreçlerden geçerken ağızlarından çıkan ilk cümle ''Biz şampiyon olamazsak SİVASSPOR olsun'' idi ama zamanla şartlar değişip SİVASSPOR liderliği bırakmayıp bu amaç doğrultusunda şampiyonluk yolunda emin adımlar ile ilerken, özellikle Trabzonspor camiasında ciddi endişeler oluşmaya başladı.

Uzun zamandır Anadolu'nun tek sahibi, tek iktidarı olma şansı ne yazık ki SİVASSPOR'un olası bir şampiyonluğu ile kaybolacak.Başta Trabzonspor camiası olmak üzere seyircileri tarafındanda idrak edilmesi ile beraber anlamsız bir şekilde saldırganlık oluştu ''Anlaşılan Sivas kenti şampiyonluğa hazır değil'' mesajıda bunun bir göztergesi ki, aslı olmayan bir otel fiyatı konusunda şampiyon olacak takımın konumunu kıyaslamak.

Sevgili Trabzonsporlular bu maç oynanacak ve şimdiden kesin olmayan bir şey maçın ne sonuçla biteceği. Üç ihtimalli bir maçtır,o gün top kimi isterse, kimin ayağına ısınırsa onu güldürür. Belki de hiç sevinen çıkmaz.Ama gerçek olan bir şey var ki, daha sonrasında futbol müsabakaları sürecek hem Sivas hem de Trabzon daima var olacak. Kazanan fair-play çerçevesinde önce sevgi-barış-dostluk olsun.

SivasSpor.Com Editörü
__________________
SPOR SEVGİ BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR



Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....



Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 8 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
 

Etiketler
anadolu, İktidarı


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git