Cevap: Bir Düşüş Öyküsü
Bana göre şöyle bir durum var.Bu takımın buralara kadar gelmesinde herkes bir tutturmuş Bülent hoca'dır gidiyor.Sanki herşey Bülent Hoca sayesinde olmuş onun sayesinde bitmiş.Zeki Çol'un da bu konuda bazı eksik bilgileri var.
Bu takım Mecnun Başkan'ın yönetime gelmesiyle büyük bir çıkış trendi yaşadı.Başkanın yönetime geldiği ilk sene İsmail Kartal yönetiminde sivasspor şampiyon olarak süper lige terfi etti.Bu sivasspor tarihinde bir ilk olarak göze çarpmaktadır.Burada Mecnun Başkanımızın yönetiminde sivassporun çok iyi yönetileceği ve başarıların gelebileceği bu şampiyonlukla kanıtlanmış oldu.Daha sonra süper lige çıkılmasıyla birlikte iki yabancı hoca ile( lorant ve karol pecze) çalışıldı.Ancak süper lige yeni çıkan bir takım için bu çok yabancı bir durumdu.Bir kan uyuşukluğu oluşmadı, oluşması da beklenemezdi zaten.Bu şekilde yönetim-teknik heyet bütünleşmesi sağlanamadı.Daha sonra bu hatadan ders alınarak yerli hocaya dönüldü ve Bülent Hoca takımın başına getirildi.Bülent Hoca'nın avantajı bu takımı, camiayı ve şehri çok iyi tanımasıydı.Kendisini geliştirebilmesi için abi olarak gördüğü Mecnun Başkan kendisine her türlü ortamı hazırladı.Şehir ve şehirdeki insanlar da kendisini çok iyi tanıdıklarından hep destek verdiler.Yaptığı yanlış hareketlerde, davranışlarda seslerini çıkarmadılar.Bülent Hoca da bu özgür ortamda her istediğini rahatlıkla yapabildi.
Yani buradaki başarıyı ortaya çıkaran etkenlerin sadece Bülent Hoca olduğunu söyleyerek çok kişiye haksızlık etmiş oluruz.Burada o beğenmediğiniz taraftarın önemli bir etkisi olmuştur.Mecnun başkanımızın başkanlığındaki yönetimimizin etkisi olmuştur ve ayrıca Bülent Hoca 'nın daha önce sivası bilmesi ve tanıması bunda önemli bir etken olmuştur.Bu etkenler biraraya gelince başarı da kaçınılmaz olmuştur.
Şimdi durum nereye geldi kısaca analiz edersek, Bülent Hoca tüm bu başarıyı kendisi sahiplenerek bu konuda çok büyük bir bencillik yaptığını ortaya çıkarmıştır.Neden mi diyorum?
Çünkü Bülent Hoca'nın demeçlerinde ben şunu görüyorum.Bu takım 6 sene önce nerdeydi şimdi biz nerelere getirdik.Bunlar söylenecek laflar değil.
Bu yüzdendir ki Bülent Hoca 'ya karşı daha önce yurdun genelinde oluşan antipati artık sivasspor taraftarında da iyiden iyiye kendini göstermeye başlamıştır.Ayrıca ben Bülent Hoca'nın ağzından "Sivassporumuz" diyerek bahsettiğini hiç duymadım.Nedendir bilinmez sürekli bu konularda mesafeli durdu.Yani başarının önemli etkenlerinden biri olan taraftar desteğini yavaşa yavaş kaybetmeye başladı Bülent Hoca.
Ben tespitlerime dayanarak şunu söyleyeceğim;
Bu takımın başına Mecnun Başkan kendi tanıdığı yakın çevresinden tabi futbolle uğraşan kimi getirirse getirsin bu takım başarılı olur.Yeterki yabancı olmasın ve Mecnun başkanla aralarında bir samimiyet olsun gerisi önemli değil.Çünkü bir İsmail Kartal örneği ve son olarak da Bülent Hoca örneği var.
Dolayısıyla ben bu başarının daha çok Mecnun Başkan ve yönetimin eseri olduğuna inanıyorum...
|