Sivasspor'un yeni teknik direktörü ilk duygularını şöyle dile getirdi...
"Sivasspor'da görev alacağım için büyük mutluluk duyuyorum. Beni bu görev layık görenlere teşekkür ediyorum. Ajax Cape Town ile olan sözleşmemi feshettim ve bu teklifi kabul ettim. Prensip olarak yapmayacağım bir şey ancak Sivasspor için bunu göze aldım. Türkiye ve Türk futbolundan hiçbir zaman uzak kalmadım, sürekli olarak takip ettim. Sivasspor'un bugün içinde bulunduğu durumun şanssızlığa bağlı olduğunu düşünüyorum.
Bülent Uygun çok büyük işler başardı, takımı önemli yerlere getirdi, son haftalarda şampiyonluğu kaçırdı. Yapılan birkaç oyuncu değişikliği nedeniyle takımın bu kadar kötü bir duruma gelmesinin şanssızlıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Sivasspor dün büyük hedeflere koşmayı başardı, bugün neden olmasın! Çok yüksek potansiyeli olan bir takımın başına geçiyorum, ilk işimiz takımın motivasyonunu üst düzeye çıkarmak olacak. Moral ve motivasyonu bir an önce yükseltmemiz gerekiyor. Yardımcımın Almanya'dan tanıdığım eski Beşiktaşlı Fani Madida olmasını istemiştik ama şu an için bu zor gözüküyor. Çünkü Madida'nın çalıştığı kulüple sözleşmesi devam ediyor. Hollanda 1. Ligi'nden çok değerli bir kaleci antrenörü ve kondisyoner ile anlaşmaya çalışıyoruz.
Kariyerim boyunca çok farklı ülkelerde çalıştım, önceliğim her zaman mevcut takımımızın potansiyelinden faydalanmaktır. Mehmet Yıldız çok önemli bir isim, keşke takımımızda bir çok Mehmet Yıldız'ımız olsa. Takımlar için böyle ön plana çıkan isimler her zaman çok değerlidir."
"HEDEFİMİZ ALTYAPI OLACAK"
Ertuğral, "transfer gündeminizde mi" şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:
"Transfer şu an için gündemimizde değil. Transferden çok yerli oyuncularımızdan faydalanmayı düşünüyorum. Ülkemizde çok sayıda yetenekli oyuncu var ve bunların değerini bilmek gerekir diye düşünüyorum. Afrika'da bir çok oyuncuyu Dünya piyasasına kazandırdık. Ajax'a Kamerunlu oyuncu Eyong Enoh'u ben önermiştim, Pienaar da ortaya çıkardığımız bir başka önemli oyuncu. Trabzonspor'da Yılmaz Vural ile birlikte çalışırken de altyapıdan Fatih Tekke'yi çıkarmıştık. Fatih'in ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu anlatmaya gerek yok. Altyapıya yine büyük önem vermek istiyorum."
Ertuğral'ın Sivasspor'a mesajı ise şu oldu:
"Göze hoş gelen bir futbol oynayacağız ve bizi izleyenler oynadığımız oyundan memnun kalacaklardır. Taraftarımızın öncelikle bunu bilmesini istiyorum. Yine büyük hedeflere koşmanın çok uzak olmadığını düşünüyorum."
Haber: Hilmi SEVER