10.03.2011, 06:52
|
|
Usta Yiğido
6.501 Mesajına 17.014 Kez Teşekkür Edildi.
|
Sivasspor bir adım önde!
Sivasspor'un yarışta olduğu 3 takım var. Bunlar Konya,Buca ve Kasımpaşa. Tabi bu kağıt üzerinde böyle.Ancak,gerçekte ve gelişen olaylara bakıldığı zaman Sivasspor'un sadece Bucaspor'la yarışacağını tahmin ediyorum. Konyaspor gerek oynadığı futbolla,gerekse takım içerisinde yaşananlarla sanki şimdiden ligi bırakmış gibi. Şehirde böyle bir hava var. Zaten bu işin en kötü taraflarından birisi ,taraftarın umudunu kaybetmesidir. Taraftar umudunu kaybederse bu kesinlikle futbolcuyada yansır. Konyaspor'da oynayan birkaç futbolcuyla görüştüm,konuşmalarından ne kadar umutsuz olduklarını anladım. Hatta birisi “Biz düştükte inşallah siz düşmezsiniz” dedi.
Kasımpaşa'dada benzer görüntüleri görmek mümkün. Son oynanan maçta 3-2 yenilen Kasımpaşa ile taraftarlar arasında çıkan olaylar,taraftar-futbolcu arasındaki huzursuzluğu gün yüzüne çıkardı. Hatta,maçın son saniyelerinde gol yiyen kaleci Murat Şahin'e seyircilerin bir bölümü maçı sattı gibi ithamlarda bulunmuş.
Bu iki takımın kafası rahat olsa bile oynadıkları futbol ve bundan sonra oynayacakları maçlara bakıldığı zaman işlerinin hiçte kolay olmadığı ortada.
Gelelim Sivasspor'a.
Son oynanan Gaziantep maçını çık,Sivasspor ligin ilk yarısının sonlarına doğru oynadığı başarılı futbolu,ikinci yarıda da sürdürdü. Bunun içinde,yukarıda adı geçen iki takımın taraftarının aksine Sivasspor taraftarının takımlarına olan güveni bir hayli fazla. Öyle ki,ligin en formda ve en iyi futbolunu oynayan takımlarından birisi olan Gaziantepspor'a yenilmeyi bile içlerine sindiremiyorlar.
Taraftar son oynanan Gaziantep maçını artık “ oynanmamış” sayıyor,saymakta zorunda! Ben zannetmiyorum ki,Sivasspor o maçtaki kötü futbolunu bir daha tekrarlasın.
Ayrıca bir şeyinde altını çizmekte yarar var. Gaziantep maçı öncesi tribünlere gelmeyerek,yiğidoları üzen ve futbolcularına mu anlamda kırgın olan taraftarların,Kayseri maçında takımlarını hiçbir şey olmamış gibi destekleyeceklerini öğrendim,buda beni ayrıca mutlu etti. Böylede olması gerekir. Şu içinde bulunduğumuz dönem,ne protestoyu,nede futbolculara karşı ağır eleştiriyi kaldırır.
Abdullah YİĞİT
|
|
|