Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Yazarlar Ne Dedi?

Yazarlar Ne Dedi? Köşe yazarları

Seçenekler Arama Stil

Gaziantep-Beşiktaş maçı gündeme gelecek mi?
Alt 05.10.2011, 07:56   #1
Salim58
Usta Yiğido

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6.501 Mesajına 17.014 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1623 Salim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz sein
Standart Gaziantep-Beşiktaş maçı gündeme gelecek mi?

Sivasspor geçen sezonun son maçında bana göre doğrusunu yaparak, kendisini prestijin dışında ilgilendirmeyen Fenerbahçe maçında, rakip takıma fazla bilet verdi diye kıyamet koparanlar, önceki akşam Gaziantep-Beşiktaş maçından sonra ne söyleyecekler çok merak ediyorum! Daha doğrusu bir şey söyleyecekler mi? Sezonun başı olmasına ve maçın her iki takımı da yakından ilgilendirmesine rağmen deplasman takımı Beşiktaş'a kontenjanın yaklaşık 4 katı yer verildi. Karabük Trabzon'a istediği kadar yer veriyor, hatta kendi taraftarıyla birlikte maç izlettiriyor, Gaziantep yönetimi geçmişten gelen Beşiktaş dostluğundan deplasman seyircisine 3 bin kişilik yer veriyor ama göreceksiniz hiç kimse bunu gündeme dahi getirmeyecek. Gaziantepspor başkanına “Niçin rakip takımın taraftarına 4-5 kat yer verdiniz” diye sorulsa eminim cevabı “Zaten maçlara bizim fazla taraftarımız gelmiyor, hiç olmazsa para kazanalım” olacaktır.

Sivasspor yönetimi geçen sezon bunu kimseye anlatamadı. Daha doğrusu anlamak istemediler. Ben Gaziantep'in Beşiktaş seyircisine fazla bilet vermesine karşı değilim, bilakis bu düşünceyi birkaç nedenden dolayı da destekliyorum. Birincisi, tribünler boş durana kadar dolu olsun, ikincisi ev sahibi takım para kazansın. Bunda ne kötülük olacak? Keşke federasyon deplasman takımları için koyduğu yüzde 5'lik kotayı kaldırsa. Türkiye'de zaten maçlar genellikle boş tribünlere oynanıyor. Detaylı düşünülmeden,oldubittiye getirilerek çıkarılan Sporda şiddet yasasının çok ağır olduğunun farkına varıldı ve şimdide kulüpler bu yasayı hafifletmek ve yeni bir kanun çıkarmak için TBMM'nin yolunu aşındırıyor.Rakip takım taraftarlarına uygulanan kota işi TFF'nin alacağı bir karar mı,yoksa yine TBMM'nin el atması lazım bunu net olarak bilmiyorum.

Bildiğim tek şey var, kim çıkarmışsa bu kuralı yine “Vur deyince öldürmüş” Bunun ortası yok mu? Bank Asya'nın 2. haftasında İzmir'de oynanan Karşıyaka-Göztepe maçına en az 60 bin kişi bekleniyordu, ama gelenlerin sayısı 30 binde kalmış. Sonra öğrendiğime göre, Karşıyaka ev sahibi pozisyonunda olduğu için Göztepe'ye yüzde 5 kuralını uygulamış, bu nedenle de sınırlı sayıda taraftar gelmiş.

Bir yandan kadın, çoluk-çocuk herkes maçlara bedava davet ediliyor, diğer yandan,maça gideceklerin önüne yüzde 5'lik kota konuyor.
Sizi bilmem ama ben bu TFF'nin işinden hiçbir şey anlamadım,anlayamıyorum!..

Abdullah YİĞİT
Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 9 Kullanıcı Salim58'a Teşekkür Ediyor...

Etiketler
gaziantepbeşiktaş, gelecek, gündeme, maçı