|
22.12.2011, 12:32
|
|
Usta Yiğido
1.268 Mesajına 2.761 Kez Teşekkür Edildi.
|
İLK YARININ PANORAMASI
Takımımız iki senedir yaşadığımız düşme paranoyasını üzerinden atmış olarak gördük. Takımımız daha istekli daha derli toplu ve de daha da mücadele eden bir takım görüntüsünde. Bu sene mücadeleleriyle çok iyi işler başarabileceklerini taraflı tarafsız herkese gösterdiler...
Daha sezon öncesinde tüm Türkiye şike operasyonu ile sarsıldı. Herkes neler oluyor derken bir sürü iddia dolanırken Sivas'ımız zor şartlar altında lige hazırlanmaya başladı. Çok zordu onlar için üzerlerinde inanılmaz bir psikolojik baskı oluştu. Ama onlar ne yaptı Süper ligde çok iyi bir ilk yarı performansı ortaya koydular...
Oyuncularımızın performansları ise şöyle oldu:
KALECİLER:
MILAN BORJAN:Takımımıza geldiğin de kapalı bir kutu idi. Genç olması uzun boylu olması herkesin ondan umutlanmasına sebep olmuştu. Fakat yurt dışına ilk defa çıkması farklı bir lig de olmasından dolayımıdır bilinmez takıma performansını tam olarak gösteremedi. Ben Borjan'dan umutluyum fakat çok çalışıp kendini geliştirmesi lazım Yoksa bu performansı ile Sivas'ımızn kalesini koruyamaz...
ATİLLA KOCA:Kendisini Kaynarcaspor'un altyapsından beri bilirim. Zamanında çok yetenekli bir kaleci idi. Bu yeteneği ile Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Fakat Fenerbahçe'ye transferinden sonra kendini geliştiremedi. İyi bir kaleci fakat süper lig kalecisi değil. Alt kategoriler de olsa idik rahatlıkla kalemizi koruyabilirdi. Kesinlikle Sivasspor'un kalemizi koruyamaz...
DEFANS:
UĞUR KAVUK:Bütün taraftarların hemen hemen herkesin bu takım da eleştirdiği en çok isimlerin başında geliyor. Fakat nedense kaç hoca değiştirilmesine rağmen bütün hocalar Uğur Kavuk'dan vazgeçemiyor. Geçen iki sezona oranla daha derli toplu galiba kendine özgüveni geri gelmiş.Çok kaliteli bir isim oysa ki kendisi. Şu an defans hattın da mevkisi itibariyle alternatifi olmayan tek isim diyebiliriz. Kapasitesini ortaya koyduğun da veya günün de olduğun da Sivas'ımız için iyi oyunculardan bir tanesi...
HAYRETTİN YERLİKAYA:Takımı için varını yoğunu ortaya koyması tekmeye kafayı uzatması takımı için canpare olması ile göünllerimizi feth etmeye devam ediyor. Takımın ağabeyi rolünü üstleniyor bu sene. Takımımız için çok önemli bir oyuncu ne var ki çok kötü bir sakatlık yaşaı. Tekrar geçmiş olsun diyoruz. Takımın defansif anlam da sana çok iftiyacı var kaptan bir an önce aramıza dönemni bekliyoruz..
ZİYA ERDAL: Geçen sene göstermiş olduğun performans ile milli takıma kadar çıkma başarısı gösterdin. Senden herkes çok umutlu. Ne yazık ki geçen sene göstermiş olduğun performansı yakalamını bekliyoruz. Senin performansın Türk futbolu için de çok önemli. Mevkin itibari ile senden çok şey bekliyoruz. Özellikle Hayrettin'in sakat olduğu bu dönem de senin performansın çok öenmli..
JAKUP NAVRATİL:Soğukkanlı olması ile defansımızı çok rahatlatıyor. Özellikle hava topların da çok etkili bir isim. Takımımız da bu sezon en çok forma giyen ismi oldu performansı ile. Tek zaafı var bence çok kolay çalım yiyor. Bu yönünü geliştirirse çok daha iyi olacak. Takımımızın banko isimlerinden biri olmaya deavm edecktir. ikinci devre de de.
JASQUES FATY:Sezon başında çok şansız bir sakatlık geçirdi. Takıma adaptosyonu da geç olunca ilk yarının son maçların da forma şansı bulmaya başladı. Kalitesi belli ayakları da hızlı takıma daha da alışınca Navratil ile .ok iyi bir ikili oluşturacaklarına inanıyorum...
MUART AKÇA: Transfer edildiğin de ikinci lig topçusu diyorduk ikinci ligden topçu mu alınır diyorduk forumlar da. Fakat o kadar mükemmel bir performan sergiledi ki herkesi kendine hayran bıraktı. Performansı ile milli takım yolunu kendisi açtı. Bu sene transfer ettiğimiz en iyi oyuncudur bence. Kendisini bir konu da geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Birebirler de zamanlama hatası yapıyor. Bu yönünü geliştirdiğin de Türk futbolu için çok önemli bir stoper olacktır. Şimdiden Türk futboluna armağan olsun....
TOMAS RADA: Rada'yı hem defansif anlam da hem de orta alan da kullabileceğimiz bir oyuncu. Fakat mevkisinde ki oyuncular bu sene çok iyi bir oyun ortaya koydular.Haliyel onu da onbir de göremiyoruz. Kadro derinliği açısından önemli bir oyuncu. Takıma katkısı oalcaktır zamanla.
MAHMUT BOZ:Ondan çok umutluyduk. Satın alam opsiyonu ile kiraladık. Daha ondan beklediğimiz performansı göremedik.
ORTA SAHA:
KADİR PEKMEZCİ:Geçen sene göstermiş olduğu performansı daha henüz yakalayamadı. Topu oyuna sokma konusun da iyi fakat öyle yerler de çalıma girmeye çalışıyor ki kaptırdığı toplar da yüreğimizi ağızımıza getiryor. Bu alışkanlığından bir an önce vazgeçmesini bekliyorum Ligin ikinci yarısın da ondan patlama bekliyorum....
KIVANÇ KARAKAŞ:Murat gibi ona ikinci lig topçusu dedik yaılarımız da saatli bomba deik ama o kadar güzel bir performans sergilediki adeta kırk yıllık Sivasspor'lu gibi oynadı. Kadir ile iyi bir ikili oluşturmaya devam edeceklerine inanıyorum.
ERMAN KILIÇ: özellikle Rıza hocanın çok şey beklediği oyuncuların başında geliyor. İyi de performans ortaya koydu. Saha daki dik duruşu ile takımın hiçbir zaman oyundan düşmemesini ağlıyor. Sivas'ımız için olmazsa olmaz oyuncuların başında geliyor. Senden çok şey bekliyoruz Erman devam böyle oynamaya.
KAMİL GROSİCKİ: Herkesin senden çok şey beklediği bir oyuncusun. Ne var ki bir türlü devamlılık sağlayamıyorsum. Ah biraz kendini oyuna versen hem senin kariyerin için hem de takımımız için çok önemli yerlere gelirsin. Takımın en önemli oyuncularından birsisin. Kapasitenin %20-30 ile oynuyorsun. Senden çok şey bekliyoruz Grosicki kendini toparla bir an önce ve kafanı da karıştırmalarına da izin verme artık...
MILAN CERNY:Takıma sakat katıldın ve uzunca bir süre bu sakatlığı atlatamadın.Takıma ligin son maçlarında alışmaya başladın ve de kaliteni göstermeye başladın. Grosicki'ye oranla pres yapıyor ve çok koşuyorsun. Murat ile beraber en önemli transfer oldu bana göre. Yalnız fizik kondisyonun dan dolayı doksan dakikayı çıkaracak kapasitesi yok. Devre arasını çok iyi değerlendirip fizik kondisyonunu artırması gerekir. Cerny'ye çok ihtiyacımız olacak takım için önemli bir oyuncu....
MEHMET NAS: Süper ligin en tecrübeli oyuncularından bir tanesi. Takıma olabileceğince katkı vermeye çalışıyor. Elinden geldiğince herşeyi yapıyor.
FORVET:
MİCHAEL ENERAMO: Fizik gücü ile Süper ligde her takım da rahatlıkla oynayabilecek bir oyuncu. Fakat ben Eneramo'dan çok şey bekliyorum. Kapasitesi buna müsait bir oyuncu. Ne var ki sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Elimiz de tutmak istiyor isek mutlaka devre arasında sözleşmesini yenilemeyiz. Yıllarca forvet sıkıntısı çekmeyeceğimiz bir futbolcu. Takım da alternatifi olmayan bir kaç oyuncudan biridir bence.
RİCARDO PEDRİEL SUAREZ: Çok eleştirilen oyunculardan birisi idi. Ama boşuna eleştiriyoruz. Çünkü ligimiz fizik kondisyonu üst düzeyde olan bir lig Perdiel'in de buna müasit bir yapsı yok. Fakat elinden geldiğince herşeyi yapmaya çalışıoyr. Kesimlikle gönderilmesine karşıyım. Kadro derinliği için olması gereken oyunculardan bir tanesi.
MORTEN NİCOLAS RASMUSEN: İLk geldiğin de senelerdir aradığımız santrofor tipi diyorduk ama malesef o da ilk geldiği zamanda ki gibi çıkışını devam ettiremedi. Ben tam anlamı ile çözemedim umarım çıkşını devam ettirir.
CİHAN ÖZKARA:Genç bir yetenek fazla oynama şansı da olmadı yetenekleri olduğu kesin oynamaya ihtiyacı olan bir oyuncu mutlaka Rıza hocamız kullanmalı diye düşünüyorum.
RIZA ÇALIMBAY:Takıma sahip çıktı başka birisi olsa idi takım şuan tepetaklak idi. Rıza Çalımbay Sivasspor için bir şansdır. İnanıyorum ki Rıza hoca ile çok iyi yerlere geleceğiz. Yeter ki hocamıza sahip çıkalım. Sivasspor için yapmayacağı birşey yokdur.
TFF: Şike ile düşüremediniz fakat hakemler ile düşürmeye çalışıyorsunuz sizin inadınıza bu takım düşmeyecek daha da iyi yerler de olackdır. Çekin ellerinizi üzerimizden. Hakkımız yenilmeseydi rahatlık 30 puanımız olmuştu. Size rağmen bu takım iyi yerler de olackdır....
|
|
|
Yukarıdaki Mesaj için 27 Kullanıcı yerliturkuaz'a Teşekkür Ediyor...
|
4eylül, 58akif34, 58candide58, adres58, babapiton, BekirBayrak, Besyo_cu, burak58as553, DOGU_BEY, DoomsDay58, Elbeyliliyiz, eyuphulagu, fatih585858, Ferhat06, gürünlüyiğido58, halilxx58, Harput0658, izmirliyigido, kertmeli, kızılova, mustafa_kavak58, münihli_58, poolat58, Salim58, Sivaslibey, sivaslıadem, yiğidobaytar58 |
| |