Cevap: Yiğidolara Akıllı Stat
Açıkcası ihale ilanı yayınlanmadan stadyumun 33 bin kişilik olacağına tam olarak inanamayacağım ama bir yandan da hem yerel medyada hem de son birkaç gündür yaygın bir şekilde ulusal medyada stadyumun 33 bin kapasiteli olarak yapılacağına dair pekçok vurguda bulunulmuş olması beni ümitlendiriyor.
Daha önce birkaç kez sayın bakanımızın ağzından Sivas'a yapılacak olan stadyumun bizzat kendisinin ısrarıyla 33 bin kapasiteli olacak şekilde projesinin hazırlandığını duymuştum ama en son bu konuda ne söyledi de insanlar bir anda endişeye kapıldı bilemiyorum tabi. Ama bu saatten ve bunca haberden sonra kapasitenin 25 bine düşecek olması Sivas için tam anlamıyla şok olacaktır. İnşallah böyle bir durumla karşılaşmayız.
Birçok kez söylediğimiz gibi kapasitesi 30 binin üzerinde olan bir stadyum Sivas şehrinin sosyal hayatını uzun yıllar boyunca çok farklı ulusal ve uluslararası organizasyonlarla renklendirecektir. Herşeyden önce muhteşem bir stadyum, muhteşem bir Sivasspor demek olacak.
Bugün gelinen noktada Sivasspor şampiyonluk - orta sıralar - düşmeme mücadeleleri verdiği Süper Lig tecrübesi; İnter toto, Şampiyonlar Ligi ve Uefa kupaları önelemeleri oynadığı Avrupa tecrübesi; tüm futbol kamuoyunun takdiri ve beğenisini kazanan modern tesisleriyle artık Süper Lig'in demirbaşlarından ve büyük kulüplerinden birisidir. Bu saydıklarımızı tamamlayacak ve Sivasspor'u Avrupa devleri ile yarışır seviyeye çıkartacak olan en önemli yatırımlardan birisi hiç şüphesiz modern bir stadyumdur.
Bu yıl itibariyle bu açığımızı kapatmaya çok yaklaşmış bulunmaktayız. İnşallah bu süreçte herhangi bir kötü sürpriz yaşamadan, hazır hükumette de bakanımız varken iki yıl içerisinde stadyumumuzun yapılıp bitirildiğini görürüz ve huzura ereriz. Artık yapılsın şu ihale!