--->: BALİLİ´NİN GİZLİ SIRRI...
Pini Felix Balili, küçük yaşta atletizm sporuyla uğraştığını ve bu dalda başarılarının bulunduğu belirterek, çocuk yaşta uğraştığı bu sporun şimdi oynadığı futbola da yansıdığını söyledi.
Golcü Balili, ''Alex gibi benim de doğuştan özel bir yeteneğim var'' dedi.
Türkiye'de daha önceki sezonlarda İstanbulspor ve Kayserispor'da forma giydikten sonra 2 yıl önce Sivasspor'a transfer olan Balili, takımın gol yollarındaki en etkili silahı olarak dikkat çekiyor.
Süratli ve bileklerine hakim bir golcü olan 27 yaşındaki Balili, Sivasspor'un başarısında attığı ve attırdığı gollerle büyük rol oynuyor. Attığı gollerle ve ortaya koyduğu futbolla Sivasspor taraftarının sevgilisi haline gelen Balili, bu sezon 7 gole imza attı.
Ligde geride kalan 20 maçın 19'unda forma giyen ve kırmızı-beyazlı ekibin en istikrarlı futbolcularının başında gelen İsrailli golcü, Antalyaspor, Bursaspor, Vestel Manisaspor, Trabzonspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor maçlarında 1'er kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.
Genç golcü Mehmet Yıldız ile forvette iyi bir ikili oluşturan ve genç çalıştırıcı Bülent Uygun'un vazgeçemediği isimlerin başında gelen Balili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivasspor'da forma giymekten mutlu olduğunu söyledi.
Takım halinde son haftalarda iyi bir performans sergilediklerini ve ligin üst sıralarına yükseldiklerini anlatan Balili, daha üst sıralara yükselmek için mücadele vereceklerini kaydetti.
Çocukluk yıllarında atletizm ile uğraştığını, bu sporda başarılar elde ettiğini ifade eden Balili, özellikle kısa mesafede çok süratli olduğunu söyledi.
Atletizmin futboluna çok olumlu yansıdığını, süratli bir golcü olmasını çocukluk yıllarında uğraştığı bu spora borçlu olduğunu anlatan Balili, ''Alex gibi benim de doğuştan özel bir yeteneğim var. Bu yeteneklerimi en güzel şekilde sergilemeye çalışıyorum'' ifadelerini kullandı.
|