Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Diğer Konular

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

--->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 01.03.2007, 22:27   #51
RECEP_YÜKSEL
Usta Yiğido

RECEP_YÜKSEL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

485 Mesajına 1.354 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 930 RECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekanntRECEP_YÜKSEL ist jedem bekannt
Daumen hoch --->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

tayfun5883´isimli üyeden Alıntı
istanbuldaki sivaslılar unutmuş sivası maalesef çok azı ben sivaslıyım diyor nerelisin diye soran olursa istanbulluyumm diyorr aslen nerelisin diye sordumuzda aslen babam sivaslıda ben istanbulluyum diyorlar

HİÇ BİR ZAMAN GERÇEK SİVASLI SİVASI UNUTMAZ UNUTURLUR NASILMI İHANETLE ARKADAN VURMAKLA BEN ASKERDE SİVASLIDAN GÖRDÜĞÜM KÖTÜLÜĞÜ KİMSEDEN GÖRMEDİM AMA BEN SONUNA KADAR GURULA SİVASLIYIM DEDİM HEMDE İSTANBULDA DOĞUP BÜYÜMEME RAĞMEN SAYGILAR
HERŞEY SİVAS VE SİVASSPOR İÇİN BİRLİK OLMAK İÇİN BEN VARIM OLMAK İSTEYEN HERKEZE KAPIMIZ AÇIK
Alt 02.03.2007, 08:11   #52
Dağcı
Usta Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 910 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Ausrufezeichen SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Adamın biri gurbette emekli olduktan sonra gideyim de memleketime bir ev yapayım, emekliliğimi orada geçireyim diye düşünmüş. İlk yaz memleketine ev yapmış. Hem de ne ev, çok para harcamış.

Neyse evine taşınmış. Daha ilk gün gece adamın arabasına zarar vermişler. Ertesi gün adamın bahçesine zarar vermişler. Bakmışlarki adamı yıldıramiyorlar, en sonunda evin tüm camlarını kırmışlar.

Niye böyle yapıyorsunuz diye sorana da demişler ki; "Ne işi var bunun burda, bunları burda istemiyoruz."

Bu anlatılan Sivas'a çok yakın olan bir ilçede yaşanmış bir olaydır.

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 02.03.2007, 08:36   #53
BekirBayrak
Usta Yiğido

BekirBayrak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

877 Mesajına 3.035 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 876 BekirBayrak isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

arkadaslar şikayetlerimizi yazdık ve okuduk
peki sizlere soruyorum ...
bu olumsuzlukları düzeltmek bizim elimizde degilmi

İnsan bu,su misali,kıvrım kıvrım akarya;
Bir yanda akan benim,öbür yanda SAKARYA.

NECİP FAZIL KISAKÜREK
BekirBayrak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 02.03.2007, 09:23   #54
KIZILCAN
Usta Yiğido

KIZILCAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

249 Mesajına 418 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 839 KIZILCAN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Yazılanların %99 una katılmamak elde değil.İnsanımızın fesat,kıskanç olduğu,tembelliğin hat safhada olduğu,dedikodunun bitip tükenmediği,şehir dışından gelip yatırım yapmak isteyen işadamlarına türlü zorluklar çıkarıldığı,işinde ilerleyenlerin hakkında iyi şeyler söylenmediği,bi Kayseri kadar olamadığımız,İstanbulda doğan bazı sözüm ona Sivaslıların ben İstanbulluyum demeleri,dernek için para vermeye gelince türlü bahanelerin öne sürüldüğü... vs. hepsi gerçek,yaşanmış şeyler...Bir tane de ben ekleyim,Sivasta yaşayıp da arabasıyla sürekli şehir dışına çıkan bazı zatların "Sivasın adı çıkmış,imajı kötü"deyip de arabalarını 34'ten 58'e çevirmek istememeleri...Plakası her 34 olan için söylemiyorum.Yanlış anlaşılmasın sakın.Ben bunu birkaç kez yaşadım.Halbuki benim arabam 07 plaka ama yan tarafında 58 yapıştırması var.Çünkü ben memleketimle gurur duyarım.
Bunların hepsi maalesef gerçek ama Bekir arkadaşımın da dediği gibi düzelmek ve düzeltmek elimizde.Mesela gurbet ilde veya ülkede koordine olamıyormuyuz,o zaman bunu başaran illeri örnek alalım.Nasıl yapıyorlar,nasıl biraraya geliyorlar soralım,araştıralım.
İçimizi düzeltmeden,etrafımızda olup bitenleri düzeltemeyiz...
KIZILCAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 02.03.2007, 16:35   #55
Dağcı
Usta Yiğido

Standart SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

1994 ve 98 yılları arasında Sivas'ta büyük kardeşlerimizle tekstil sektöründa toptan ve perakende mağazalar ile faaliyette bulunduk. İstanbul'dan toptan tekstil ürünleri alarak Sivas'a esnaflarımza birinci elden satmaya getiriyorduk. Ama bizim insanımıza mal satmak hiç kolay değil. Pazarlık yaptıklarından değil yanlış anlaşılmasın. Biz de Sivaslı olduğumuzdan dolayı bize karşı hep bir mesafeli davrandılar.

Biz de ne yaptık; perakende mağazalar açarak direk halka kendimiz ulaştık.

Bu arada çevre il ve ilçelere servis araçlarımız ile pazarlama çalışmalarına başladık.

Hiç unutmuyorum, Kayseri'de satış yaptığımız bir esnafa bir ürün sormuştuk. Ben de yok ama gardaşım hemen buluruz dedi ve önümüze düştü, bir esnaf arkadaşına getirdi. Bizi tanıştırdı ve ürün alımında da yardımcı oldu. Ben o zaman Kayseri'nin neden göç vermediğini ve nasıl birbirlerine karşı tutkun olduklarını anladım.

* * * * *

Bu kadar yazılıp çizildi, (25.000 üyeli bir site'de konu hakkında yorum yazanların sayısı da %0,5 civarında) peki sonuç ne olacak? Genç neslimize çok iş düşüyor. Bizden önceki kuşağın devreden çıkmasıyla önümüzdeki 5-10 yıllık kısa dünem'de önemli şeylerin değişeceğini sezinleyebiliyorum.

Hepimiz diyoruz ki; insanımız tembel, dedikodu çok yapıyor vs vs. Bunları engellemek ekonomik süreçten geçiyor. İnsanlara eğer yeteri kadar çalışma ve iş imkanı sağlanabilirse ekonomik güce ulaşan insanlar sosyal ve kültürel aktivitelere daha fazla zaman ayırabilecek ve Sivas'ımız daha iyi durumlara gelebilecektir.

Bunun için özellikle Sivas'ta bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, C.Üniversitesi, sivil toplum kuruluşları, özel dernek ve vakıflar, esnaf ve işadamları sık sık biraraya gelmeli ve bu sorunların çözümü için proje üretilmelidir.

Devletin yatırımcıya sunduğu çok cazip yatırım ve destek teşviklerinden faydalanılmalıdır.

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
-->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 02.03.2007, 16:40   #56
jakobieen
Usta Yiğido

jakobieen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

327 Mesajına 1.111 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 899 jakobieen Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart -->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Alıntı:
Dağcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Adamın biri gurbette emekli olduktan sonra gideyim de memleketime bir ev yapayım, emekliliğimi orada geçireyim diye düşünmüş. İlk yaz memleketine ev yapmış. Hem de ne ev, çok para harcamış.

Neyse evine taşınmış. Daha ilk gün gece adamın arabasına zarar vermişler. Ertesi gün adamın bahçesine zarar vermişler. Bakmışlarki adamı yıldıramiyorlar, en sonunda evin tüm camlarını kırmışlar.

Niye böyle yapıyorsunuz diye sorana da demişler ki; "Ne işi var bunun burda, bunları burda istemiyoruz."

ben bu olayın gerçekleştiğine inanmıyorum ...
jakobieen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: -->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 02.03.2007, 16:51   #57
Dağcı
Usta Yiğido

Daumen hoch --->: -->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Alıntı:
jakobieen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben bu olayın gerçekleştiğine inanmıyorum ...
Kardeş bu ilçede benim babam 1965 - 70 arasında görev yaptığı için oradan biliyorum... bizde yalan yanlış haber olmaz...

Muhsin YAZICIOĞLU
-->: --->: -->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 02.03.2007, 17:03   #58
jakobieen
Usta Yiğido

jakobieen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

327 Mesajına 1.111 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 899 jakobieen Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart -->: --->: -->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Alıntı:
Kardeş bu ilçede benim babam 1965 - 70 arasında görev yaptığı için oradan biliyorum... bizde yalan yanlış haber olmaz...
kardeş lütfen kusura bakma ama ben hala inanmıyorum... yada bu olay sivasımda milyonda bir gerçekleşebilecek bi vakadır, oda size rastlamıştır, burada alındığım konu, sanki sivaslılar için bi genelleme yapılmış gibi hava olması... sivasımda çok nadir olabilecek (kanımca mümkün olmayan) bi olayı buraya taşımakta pek şık olmamış.. bence ..
zaten ülke genelinde iyi olmayan imajımıza birde böyle şeylerle biz zarar vermeyelim unutmaki buraya sadece sivaslılar girmiyor.. saygılar ..
jakobieen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 02.03.2007, 17:21   #59
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

UTKUM_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

40 Mesajına 62 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 774 UTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer Anblick

[QUOTE=RECEP_YÜKSEL;186682]EVET SELAMIN ALEYKÜM GARDAŞLAR YAZI DA OLSA SELAMLA BAŞLADIM
VE BU HAYATDA AZDA OLSA Bİ TECRÜBE KAZANDIM VE HEP ETRAFIMA BAKTIM SİVASLI OLARAK HER DALDA NE KADAR BİRLİK İÇİNDEYİZ.
BENCE SIFIR EVET NEDEN DİYE BELKİ SORANLAR OLUR, CEVAP ŞÖYLE OLSUN BENDEN Bİ ÇEVRE İLLERE BAKIN GELİŞME YÖNÜNDEN.
BİRDE SİVASA EVET İSTANBULDA ÇOĞU BÜYÜK ŞİRKETİN SAHİBİ SİVASLI AMA HİÇBİRİ SİVAS İÇİN Bİ ŞEY YAPMAMIŞ YAPMAKTA İSTEMİYORLAR, ÇÜNKÜ BİRİ Bİ İŞYAPMAYA KALKARSA BİZLER ONUN ALTINDA BAŞKA BİŞEY ARARIZ EVET İSTANBULDAKİ SİVASLILAR BURDA BİRLİK OLMADIĞIMIZ AÇIK ÇÜNKÜ 1 BÜYÜKŞEHİR 32 İLÇE 42 BELDE BELEDİYESİ OLAN BİR İLDE 2 MİLYON SİVASLIYIZ VE NE TUHAFTIR Kİ 1 MİLYON SİVASLIYA BİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜYOR.
1 MİLYON SİVASLIYDA 1 BELDE BAŞKANI DÜŞÜYOR VE SİVASLI OLARAK NE YAPMALIYIZ DİYE KİMSE KONUŞMUYOR SİVASI NASIL YOK EDERİZ DİYE KONUŞUYOR ONDAN KİMSE SİVASA YATIRIM YAPMIYOR GARDAŞLAR İSTANBULDAKİ BELLİ BAŞLI SİVASLI İŞADAMLARININ BAZILARI HERKEZ BİLİYOR ÖRNEK İ PELİT NEDEN SİVASA FABRİKA KURMAZ KALE KİLİT NEDEN KURMAZ EVKUR NEDEN SİVASADA BİR MAĞAZA AÇMAZ BUNLAR GİBİ BİNLERCE VAR İSTANBULDA CEVAPLARINIZI SAYGI VE SEVGİ ÇERÇEVESİNDE NEZAKET İÇİNDE BİZLERE SİVASLILAR YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE BEKLİYORUM SAYGILAR RECEP---YÜKSEL
[/

tskler abi guzel konuyu baslatmissiniz,simdi birlik beraberlik denilince aklima babam döneminin zamanlari geldi yani.70li yillarda kaldi senin dedigin abi,,,
yatirim yapmiyorlar diyosun,,yatirim yapsalar ne olucakk abii söylermisin!!!!!
istanbulda bir patronn bir isciye en az 6oo milyon verirken-sivastaki calisana
asgari ucreti bile zor veriyor,,,hersey cikar olmus abii cikar,,senin bu internette buldugun arkadaslik ortamini realde bulmakcok zor..paran yoksa
ne birligin olur nede arkadasin....herkes buyuk sehire kosuyor,,nedeni hem insanlar kalabalik hemde kolay para kazanabilecek cografi yöndende iyi ise
kimse sivasa dönup bakmaz...ELIN ADAMI GELIP SIVASA YATIRIM YAPARKEN BIZIM ISADAMI DEMEYE BILE COK GÖRDÜGÜM ADAMLAR BASKA YERDEN PARA KAZANMANIN INSAN KANDIRMANIN YOLLARINI ARIYORLAR;AMA ALLAHA SUKUR SIVAS KENDI BASINA BUYUYOR ZATEN ÖYLE BÖYLE....AMA
BIRLIK BERABERLIKK PARADAN GECERR PARADAN ABII.....
saygilarimla
UTKUCAN KILIC
UTKUM_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 02.03.2007, 17:25   #60
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

UTKUM_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

40 Mesajına 62 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 774 UTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:

KARDES SENDE AMMA SALLAMISSIN BU KONUNUN BIRLIK BERABERLIKLE NE ALAKASI VAR;;HERSEYE INANIRIM AMA BUNA INANMAM;;HEMDOGRU DIYELIM
ADAM NEYAPTI BAKALIM::SUNU UNUTMA GERCEK SIVASLI BIRI ASLAAA
NAMUSUNA SEREFINE HAYSIYETINE KARISINA KIZINA BAKMAYAN;KENDINE
LAF SÖYLEMEYEN BIRINE BUNU ASLA YAPMAZ.. DEMEKKI SENIN BU GURBETCIN HAK ETMIS) yoksa BILIRSIN BIZ KASINANI KASIRIZ
UTKUM_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama
Stil