Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > SivasSpor

SivasSpor SivasSpor'un Gidisi / Yenilikler/ Mac Sonuclari

Seçenekler Arama Stil

Adam satmayız, futbolcu satarız
Alt 03.01.2008, 13:22   #1
muhendis58
Acemi Yiğido

muhendis58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 73 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 muhendis58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Adam satmayız, futbolcu satarız

"Adam satmayız, futbolcu satarız"
Antalya'da bu kez konuğumuz Sivasspor'u Turkcell Süper Lig'deki üçüncü yılında zirveye taşıyan teknik direktör Bülent Uygun. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un ilgilendiği golcü oyuncuları Mehmet Yıldız'ın takımda kalacağını belirten Uygun, editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı. Strateji gereği ‘şampiyon olmak istemediklerini’ söylediğini dile getiren Bülent Uygun, önümüzdeki yıllarda Türk futboluna daha fazla katkı sağlamak amacında...

- Hocam öncelikle kamp çalışmaları ile sorularımıza başlayalım. Antalya kampınız nasıl geçiyor?
"Titreyen Göl'deki kampımız son derece güzel geçiyor. Otel'deki tek takım olmamız nedeniyle de burada çok rahatız. Hava sıcaklığının eksi 15'lerde gezdiği bir Sivas'tan sonra, sıcaklığın 15-20 derece olduğu Antalya'da bulunmak gerçekten muhteşem."

"MEHMET SEZON SONUNA KADAR SİVASSPOR'DA"

- Mehmet Yıldız takımda kaldı değil mi?
"Mehmet Yıldız'ı alan şampiyon olur demiştim. İlk yarı itibarıyla Türkiye liginin lideri Sivasspor, bu da şu an için söylemlerimin doğruluğunu ortaya koyuyor. Mehmet Yıldız'ın bize kattıkları ortada, o sezon sonuna kadar hiçbir yere gitmiyor. Kocaelispor, Altay ve üçüncü olarak da bizim başardığımız ilk yarıyı lider bitirme güzelliğini yaşatanların başında geldiği için Mehmet'i satmaktan vazgeçtik. Mehmet, bu sezon da takımda kalacaktır."

- Mehmet ile hangi takımlar ilgilenmişti?
"Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor."

"ADAM SATMAYIZ, FUTBOLCU SATARIZ"

- Takımınızdaki diğer oyunculara teklifler geldi mi?
"Bizde adam satma yok, ancak her türlü futbolcu satma var. Hangi futbolcumuz olursa olsun, şartlar Sivasspor'un ve oyuncumun menfaatine ise kendi ellerimizle götürüp veririz. Şu an için diğer oyuncularımızla ilgili herhangi bir gelişme yok. Zaten kadro olarak 13-14 kişiyiz, değerini bulmadıktan sonra çok fazla futbolcu verme taraftarı değilim. Çok önemli silahlarım sakat. Başta Petkoviç, Yasir, Balili ve Sedat gibi A Milli olmuş futbolcularımın sakatlığı ile gücümüzün yüzde 40'ını kaybettik. Bir de Afrika Kupası için Gine Milli Takımı'na giden Konfory Sylla ve Diallo'nun ilk üç haftada oynayamayacak olması bizim açımızdan ayrı bir handikap."

- Hocam sakat oyuncularınızdan ikinci yarıda oynama şansı olan yok mu?
"Hayır yok, hepsi sezonu kapattı. Bir dahaki sezonda inşallah forma giyebilecekler."

- Kadronuz daraldı, transfer girişimleriniz var mı?
"İki yabancı, iki de yerli oyuncu transfer etmek istiyoruz. Eğer olmazsa da elimizdeki kadroyla neyi başarabileceğimizi hesaplayıp ona göre hareket edeceğiz. Dört tane genç oyuncumuzu göndermiştik, onların yerine dört tane kaliteli genç aldık. Bir stoper, iki orta saha ve bir forvet oyuncusu almak istiyoruz."

- Gelen oyuncuların isimlerini öğrenebilir miyiz?
"Orduspor’dan Mahmut Hanefi, Fenerbahçe'den Onur Tuncer, Malatyaspor'dan Emre Aktaş, Bursaspor'dan Ömer Kaplan aramıza katıldı."

"BEN APTAL MIYIM, ŞAMPİYONLUĞU İSTEMEYEYİM!"

- Daha önce şampiyon olmayacağız demiştiniz ama düşüncelerinizde bir değişme var mı?
"Bunlar tabii ki hep bir strateji, aynen satranç oyunu gibi. Bulunduğunuz konum itibarıyla her şeye göğüs germeniz gerekiyor. Ben de bazı söylemlerde bulunarak, ‘örneğin şampiyon olmayacağız’ diyerek, belki oyuncuların üzerindeki stresi kaldırıyorum, bundan kime ne!. Ben aptal bir adam mıyım ki, liderliği yakalamışken şampiyonluğu istemeyeyim! Kocaelispor'la 15 yıl önce bu başarıyı futbolculuk zamanımda da yapmıştım, aynı kadrodan dokuz futbolcu dört büyüklere transfer oldu, ligin bitimine altı hafta kala dört puan öndeyken ligi üçüncü bitirebildi. Şampiyon olmayacağız diyerek futbolcularımı stresten çıkarttım. ‘Futbolcu satarım, adam satmam’ diyerek futbolcularıma gelebilecek transfer tekliflerini ortadan kaldırdım. Çünkü dört büyükler yıllarca Anadolu takımlarıyla oynadı, 300 milyon lira ile oynarken sana 3 milyar teklif ettiler. Sen kafanda o parayla iş kurdun, evini aldın. Karşılığında ise seyirciyi tahrik etmemeni, sakatlanmamanı istediler ve beşinci viteste giden bir futbolcu üçüncü vitese düştü. Elimde dar kadronun bulunduğu, havuz denen yerden herkesin 100'er milyon dolar alırken senin 10 trilyon alarak şampiyon olmanın beklendiği, gazetelerdeki spor sayfalarının 8'inden 7'sinde dört büyüklerin haberlerinin olduğu bir ortamda, diyorlar ki Anadolu'dan şampiyon çıksın. Bunu bir tek Allah isterse olur. Ligin sonuna kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız."

-Sivasspor için bir destek kampanyası düzenleme girişimleri vardı. Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı?
"Sayın Belediye Başkanımız Sami Aydın ve Sayın Valimiz Veysel Dalmaz'ın önderliğinde İstanbul'da yaklaşık 250 zengin iş adamıyla önümüzdeki hafta İstanbul'da bir yemek düzenleniyor. Kamu kuruluşları da harekete geçmiş durumda, bu faaliyetlerin bize ileriki haftalarda maddi güç olarak döneceğini tahmin ediyoruz, umut ediyoruz."

"DÖRT BÜYÜKLERİN YEDEKLERİ BİZDE OLSA..."

- Bu gelebilecek maddi güçle, iyi oyuncular transfer edebilir misiniz?
"Dört büyüklerin yedek kulübesindeki futbolcular benim elimde olsa, şampiyonluğun en büyük adayıyım diyebilirim. Kadromuzda 13. adamın olmadığı durumda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İyi bir oyuncunun bonservis bedeli aşağı yukarı 1 trilyon, elime 5-10 trilyon arası bir para geçerse 4-5 tane çok kaliteli futbolcu transfer edebilirim. Bu transferler Sivasspor'un önümüzdeki beş yılını garanti altına alır."

- Anadolu'dan uzun yıllar sonra bir lider çıktı ve şampiyon da olabilirsiniz. Bu takımda ve bu başarıda birçok futbolcu yer almak ister, size gelen talepler oldu mu?
"Oluyor tabii. Eskiden Sivasspor'a futbolcu getirmek için çok zorlanırdım, şimdi ise tam tersi. Eskiden topçu bulamazdın alacak, şimdi ise herkes bulunduğumuz konumun nimetlerinden faydalanmak istiyor."

- Kadronuza baktığımız zaman Musa, Devran ve Mohammed Ali gibi oyuncular büyük çıkış yakaladılar. Bu isimler daha önce bulundukları takımlarda istikrar yakalayamamış oyunculardı. Bu işin sırrı ne?
"İnsanlar bana diyor ki niye bu kadar mütevazı davranıyorsun. Buradaki futbolcularımızın daha önce kendilerini gösterememelerinin sebebi, daha önce çalıştıkları hocaların onlara duyduğu inancı bir türlü verememiş olmasından kaynaklanıyor. Ben onlara bu inancı verdim. Her sezon başında futbolcularımı en iyi şekilde analiz edip hangi sistemin bize daha uygun olacağını ve bu sisteme uygun olarak futbolcularımın eksik yönlerini nasıl geliştireceğini saatlerce düşünüp fikir üretiyorum. Bu fikirleri futbolcularına en iyi şekilde anlatan bir hoca yapısına sahibim.

İkinci olarak maçı en iyi şekilde analiz edip, bunları oyuncularıma en iyi şekilde maçtan önce anlattıyorum. Devre arasında ilk 45 dakikayı bilgisayardan analiz edip, soyunma odasında futbolcularıma yaptıkları hataları, yapabileceklerini ve rakibin açıklarını göstererek maçın sonuçlarını değiştirmeye çalışıyorum. Bu Türkiye'de ve dünyada yapılmıyor."

- Ligin ilk yarısında sizi en çok şaşırtan olay neydi? Bu soruyu daha önceki röportajlarımda da sormuştum ve büyük bir çoğunluk Sivasspor'un liderliği demişti.
"Doğru demişler. Gerçekten bir Anadolu takımının buralara gelmesi önemli bir olay. Bizden önce bu başarıyı dolu dolu yaşaması gereken Anadolu'da 6-7 tane takım var. Ancak bizde sistemsizlik bir sistem, hiçbir kulübün bir planı ve projesi yok. Bizim oluşturduğumuz ufacık bir sistemle yakaladığımız başarı ortada. Bizden önce başarması gereken takımların ne tesisleri, ne düşünce yapıları, ne scout’ları olmadığı için başaramadılar."

"ERTUĞRUL SAĞLAM'IN BAŞARILI OLMASI İÇİN HER GÜN DUA EDİYORUM"

- Anadolu takımları içinde bir kıskançlık olması söz konusu mu?
"Tabii şehirler, antrenörler arasında bir rekabet olacaktır. Güzel duygularla birbirini geçme arzusu her zaman olmalıdır, bu arzu başarıyı getirir. Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'ta başarılı olması için her gün dua ediyorum. Çünkü aynı jenerasyonun parçalarıyız, onun başarısı bize de olumlu yansıyacaktır. Bizim jenerasyonumuz çok kaliteli isimlerle dolu. Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'ta, Tolunay Kafkas Kayserispor'da, Bülent Korkmaz Gençlerbirliği'nde, Abdullah Avcı İstanbul Büyükşehir Belediye'de, Ünal Karaman Konyaspor'da. Ertuğrul'un başarısı ileride büyük takımların yönetim kurullarındaki isimlerin bizlere güvenmelerine neden olacaktır. Bu nedenle bizim böyle bir kıskançlık duygumuz hiç bir zaman olmamıştır."

- Anadolu'daki diğer kulüplerden destek görüyor musunuz?
"Tabii görüyoruz. Beni en çok sevindiren olaylardan bir tanesi Kayseri şehriyle uzun yıllar önce yaşadığımız problemlere rağmen , Kayserispor taraftarlarının 'onurlu duruşunuzdan dolayı arkanızdayız' demesiydi. Trabzonsporla sezon başında yaşadığımız problemlere rağmen, Trabzon'da yaşayanların ‘Sivasspor'un şampiyon olmasını istiyoruz’ söylemlerinde bulunması, destek aldığımızın göstergesidir. Ama saha içinde kimseden bir beklentimiz yok."

- Sizin de içinde bulunduğunuz şampiyonluk yarışını nasıl görüyorsunuz?
"Böyle ortamları her zaman bulamıyorsunuz. Sizin rakibiniz olan dört büyüklerin içinde bulunduğu kaoslar, şampiyon olmamızı sağlayabilecek boyutta."

- Hocam sizin kişisel hedefleriniz neler?
"Tabii en başta Sivasspor'u UEFA'ya götürmek, Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak. Ama benim her şeyden önce Türk sporuna bir şeyler katmam lazım. Bunlardan bir tanesi Antalya Kadriye Belediye Başkanımız Hüseyin Kantoz'un 100 dönüm arazinin 50 dönümüne tam teşekküllü sporcu sağlık hastanesi ve rehabilitasyon merkezi, diğer 50 dönümüne de huzurevi, futbolcu tatil köyü kurma projesi. 2008'den itibaren de futbolcuların 38 yaşında askere gitmelerini sağlayacak yasa, söylemlerimiz doğrultusunda çıkacak. Hakemleri de profesyonelleştirmeye yönelik birçok projem var. Ben bunları yeri gelirse teknik direktör olarak, olmazsa uzun yıllar sonra Futbol Federasyonu başkanı olarak, olmazsa spor bakanı olarak o da olmazsa o inşaatlarda bir amele olarak çalışarak başarmak istiyorum. Bunları başardığımızda Türk futbolu bir yerlere gelebilecek."

- Hocam son olarak ligi kısaca değerlendirmek açısından kısa kısa sorularım olacaktı...
“Tabii ki.”

- Sizce ligin ilk yarısında en iyi performansı gösteren kaleci kimdi?
"Akın."

- Ligin ilk yarısında en iyi performansı gösteren savunma oyuncusu kim?
"Servet."

- Ligin ilk yarısında en iyi performansı gösteren orta saha oyuncusu kim?
"Alex."

- Ligin ilk yarısında en iyi performansı gösteren forvet oyucusu kim?
"Mehmet Yıldız."

Röportaj: Hilmi SEVER

03.01.2008

Kaynak : Sporx.com
muhendis58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Adam satmayız, futbolcu satarız
Alt 03.01.2008, 15:44   #2
muhendis58
Acemi Yiğido

muhendis58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 73 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 muhendis58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: Adam satmayız, futbolcu satarız

hırvat oyuncu hakkında bilgisi olan varmı
muhendis58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: Adam satmayız, futbolcu satarız
Alt 03.01.2008, 16:00   #3
yigidomustafa58
Usta Yiğido

yigidomustafa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

715 Mesajına 1.156 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1193 yigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: Adam satmayız, futbolcu satarız

bilgiler için teşekkürler başlıkta süper olmuş tek kelimeyle

Bak gülüm senin toprağında bu çiçek yetişmez,benim toprağımda da sen solup gidersin

yigidomustafa58
Mustafa SALTIK
yigidomustafa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: Adam satmayız, futbolcu satarız
Alt 03.01.2008, 16:34   #4
ceza_tolga_rep
YASAKLI ÜYE

ceza_tolga_rep - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

117 Mesajına 179 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ceza_tolga_rep COK SEVILEN BIR KISIceza_tolga_rep COK SEVILEN BIR KISIceza_tolga_rep COK SEVILEN BIR KISI
Standart -->: Adam satmayız, futbolcu satarız

güsel saolasın...................... ........
ceza_tolga_rep isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama
Stil