'Penaltı çalışmadık'
Sürpriz bir şekilde Çek Cumhuriyeti maçının 11'ini açıklayan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim,"90 dakika içinde işi bitiririz. Zaten oyuncularımı penaltıya çalıştırmadım" dedi.
14.6.2008
Tecrübe kazandık
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının final havasında geçeceğini belirterek, "Umarım, maçın başında yapmak istediklerimizi sonuna kadar götürürüz ve sonuç lehimize olur" dedi. Fatih Terim, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde, mücadele ettiği A Grubu’ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan A Milli Takımın, şampiyona öncesi bu kadar deneyimli olmadığını belirterek, "Elimizden gelen başarıyı ortaya koyacağız." dedi.
'Dönünce hesaplaşırız'
Fatih Terim, "Her ne kadar kendimizi işimize versek de özellikle maksatlı yorumlar yapan, huzurumuzu kaçırmak için bu yayınlara hala devam edenleri biliyoruz. Yabancı basının bu tür haberlerini anlıyorum da bizim basına anlam veremiyorum. Şuraya bakar mısınız. Çok önemli bir maçın arifesinde neleri konuşuyoruz. Şimdilik daha fazla bu konuyu konuşmak istemiyorum. Ama İstanbul’a dönünce bu arkadaşlarla hesaplaşacağız." diye konuştu.
İstatistikler yazar, biz bozarız!
Terim, istatistiklere bakınca Çek Cumhuriyeti’nin, Türkiye’ye karşı bariz bir üstünlü olduğunu hatırlatarak, "İstatistiklere bakınca Çekler çok daha başarılı olmuş. Ama biz de bir çok seriyi bozduk. En son İstanbul’daki maçta 2-0’dan 2-2’ye getirdik. Demek ki bizim kazanma zamanımız gelmiş. Çekler, özellikle penaltılarda 20’de 20 atmışlar. Ama her seri bir yerde bozulur. Demek ki bu serinin bozulma zamanı gelmiştir bizim için" ifadelerini kullandı.
Penaltıya kalmaz
Maçın penaltılara kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: Umuyorum 90 dakika içinde işi bitiririz. Bunun için de muhakkak ki oyun dahilinde hamlelerimiz olacak. Zaten ben oyuncularımı penaltıya çalıştırmadım, bugün de çalıştırmayacağım. Maçı kazanmak için oyun içinde hangi hamleyi yapmamız gerekiyorsa risk alarak onu da yapacağız."
11'i açıkladı
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim basın toplantısının son bölümünde sürpriz bir şekilde Çek Cumhuriyeti maçının on birini şöyle açıkladı: Volkan, Hamit, Emre Güngör, Servet, Hakan Balta, Arda, Tuncay, Mehmet Topal, Aurelio, Semih ve Nihat.
Milli takım, maçın yapılacağı Cenevre Stadı’nda 15 Dakikası basına açık olmak üzere son çalışmasını yaptı. Fatih Terim yönetiminde yapılan idmanda basına açık bölümde kısa süreli topla çalışma yapan A Millilerin, kapalı bölümde ise yarınki maçın taktiğini çalışacağı öğrenildi.
Brükcner temkinli
Euro 2008 D Grubu'nda çeyrek finale çıkabilmek için karşılaşacağımız Çek Cumhuriyeti’nde, teknik direktör Carel Brükcner, "Hiçbir zaman maçı yüzde 100 Çek Cumhuriyeti kazanır diye bir şey söylemedim" dedi. Brückner, bu maçın her iki takım açısından da, "ya hep ya hiç maçı" olacağını belirterek, "Hem savunmada hem hücumda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Kendi açımızdan savunmamızı sağlam tutmamız ve Portekiz maçından daha iyi bir oyun sergilememiz lazım. Maçın gidişine göre hareket edeceğiz" diye konuştu. Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü, "Türkiye karşısında yüzde 100 Çek Cumhuriyeti kazanır" gibi bir ifade kullanmadığını, maçın beraberlik halinde direk penaltılara gitmesinin de adil olup olmadığının bir önemi olmadığını vurgulayarak, "Sonuçta bunu uygulamak zorundayız. Önemli olan sonunda maçı kazanmak" dedi.
|