Cevap: Maçı değerlendirelim
Evvela Bursasporu kutlamakla başlıyorum. Aslında hiç yorum yazmak gelmiyor içimden. Sebebi ise skor tabelasında saklı...
Maçın Yıldızı Kimdi? = Bu durumlarda Yıldız aramak çok zor. Ama birisi söylemem gerekirse Hocamız Mesut Bakkal demek doğru olur bence. Ayrıca Ramoviç Sedat Kadir ve İvanovs iyiydi, Mehmet Yıldız Ceyhun vasattı. Hal böyle olunca mağlubiyet kaçınılmazdı.
Maçın en kötüsü kimdi? = İnanılmaz kötü demek istiyorum Ferhat'a... Sana şans veriliyor ve bu şansı 2 haftadır kullanamıyorsun. Ayağına gelen sayısız orta sayısız pas ve sayısız bindirmelerden adeta sıfır çekiyorsun. Üstüne üstlük hem düz hemde ters kademelerde kötüsün ve takımı adeta harap ediyorsun genç yaşında. Maalesef Hayrettin i arıyoruz. Ayrıca şunuda belirtmekde fayda var bizim tüm futbolcularımızın alternatifi var ama Hayrettinin yok. Bu açık seçik belli oldu. 2-3 gün içinde şu Tshabalala alınmazsa çok sıkıntı çekeceğimiz mevkilerin başında yer alıyor sol kanat. Ayrıca Erman ikinci yarıda çok kısa zaman oynamasına rağmen kötüydü. Mehmet Nas kötüydü.
Maçta göze çarpanlar? = Sol tarafımızın çok kötü olması bizi aşırı derecede topal bırakıyor. Oyuna yansıyor, futbolcuları tedirgin ediyor. Rakibi iştahlandırıyor, direncimizi kırıyor. Ayrıca pres yapmamız benim çok hoşuma gidiyor. Üst sıralara oynarken rakibi karşılar uzun toplarla sonuca giderdik, rakiplerde bunu yerdi. Ama şimdi o günlerden bile daha iyi pres yapıyoruz ama sonuçta bir sıkıntı var. mağlup durumda iken pivot santrafor oynayacak oyuncumuzun esamesi okunmuyor (Suarez). Acaba sakatmıdır yoksa formsuzmudur yada hoca ile sorunmu vardır bilemiyorum ama bir sıkıntı göze çarpıyor.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler? = 1-Hakem.. Maçta tartışmalı pozisyonlar vardı. Hem Bursa çerçevesinden hemde bizim. Ama ben genel anlamda iyi buldum. 2-Oyun.. Genel anlamda atamayana atarlar tabiri yine gerçekleşti. Belli periyotlarda gol gelmeyince ve kaçırdıklarımız sonuca yansımayınca akılcı davranan Bursa skora gitti, buda gayet doğal. 3- Taraftar..Bu bizim içimizde kanayan bir yara. Guruplar dağınık, herkes her telden çalıyor, bağlantı yok, Lider yok, birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Kısacası bu yıllardır böyle geldi böyle gidiyor. Artık böylede gidecek gibi görünüyor. 4-Transfer..Yabancı kadromuz açık kısa bir zaman kaldı bir transfer adam akıllı sol kanada lazım. Bu şart ve gerekli.
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|