Cevap: ENERAMO...NİHAYET!!!
Nasıl bir golcü?
Sivassporun süper ligdeki 6 yılına baktığımızda forvet için ne isimlerin gelip geçtiği görüyoruz. Balili, Atilla Birlik, Anderson, Cvetkov, Tum, Ersen Martin, Kamanan, Mehmet Yıldız, İbrahim Şahin, Ersen Martin ve Suarez. Bu isimlere baktığımızda bir sezonda 15 gol ve üzeri atan henüz çıkmamış. Bunun sebebi acaba her sezon gol atmaya değil de gol yememeye çalışan bir Sivasspor olmamız mı yoksa takım oyunu oynamaya çalışan bir takım olduğumuz için gol yükünü herkes çekiyor. Veya yukarıda saydığım isimlerin hiçbirinin ceza alanı içinde iyi bir golcü olmamaları mı?
Bence cevap üçüncüsü.
Daha eskilere gidersek Sivassporun üçüncü ligde şampiyon olduğu zamandan bu yana Cvetkov hariç ceza alanı içinde gol yüzdesi yüksek olan bir golcüsü olmadı. Üçüncü ligde şampiyon olduğumuzda 26 golle Halil, 16 golle Muharrem var. Ve bu iki oyuncu hemen hemen bütün gollerini ceza alanı içinden atarlardı.
Sivassporun hep bir golcüye ihtiyacı vardı yıllarca. Hem de gol yüzdesi yüksek bir golcüye. Yani ayağına düştün mü affetmeyecek bir golcüye. Bana sanki bu Eneramo bizim aradığımız tarzda bir golcü gibi geliyor.
Şu an için kaç paraya gelmiş kaç lira alacakmış çok ilgilendir miyor beni. Beni ilgilendşren kısmı gelirse eğer takıma sağlayacağı katkıi atacağı goller. Zaten tribünleri çoşturan bir yapısı da var. Ki Sivasspor taraftarının da böyle bir futbolcuya da ihtiyacı vardı. Umarım imzayı atar ve bir an önce takıma katılır. Ben yerinde bir transfer olacağını düşünüyorum.
|