Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Süperlig > Süperlig

Süperlig BURADA SÜPERLIG TAKIMLAR HAKKINDA YORUMLARINIZI YAZABILIRSINIZ

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Diyarbakırspor kümeye düşüyor
Alt 15.03.2010, 15:01   #111
merekum
Yeni Yiğido

11 Mesajına 21 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 merekum FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Diyarbakırspor kümeye düşüyor

Dün akşam ki Telelig programında Kerem Öncel efendi gene döktürdü....

Sayın Öncel e göre diyarbakır a haksızlık yapılıyormuş...
Belediye maçında yeterli önlem alınmamış mış... Belediyeli oyuncuların kovalandığı görüntüleri verilirken bile abartıldığını düşünüyor...

Sayın Öncel bu görüntüler Sivas da yaşansaydı düşünceleriniz değişecek miydi?

Öte yandan Zeki Çol ısrarla Madde 20 deki açık kuralı okumaya devam ederken bile Öncel efendi acaba başka bir yol bulanamaz mı diyor... Kısacası Diyarbakır a ayrıcalık istiyor, birde kişisel görüşüme göre beyefendi Sivas ın düşmesini istiyor....Gerçi kimler istemiyor ki, Trabzonlular mı, iki senededir bizi çekemeyen bir sürü zavallı yok mu?

Devletin televizyonunda Fedarasyonun kararlarını sorgulayanların program sunuculuğu ve işleri de sorgulanmalı...Bu ve bunun gibi çifte standart ta program yapanları kınıyoruz.
merekum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda merekum'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 15.03.2010, 15:58   #112
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 978 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

“Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini;

"Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dediğini;

İBB maçında ''Sahaya girenlerin bizle alakası yok'' demesine rağmen, sahaya giren taraftarı yönlendiren şalvarlı, bıyıklı herifin olaylardan sonra koruması gibi Çetin Sümer'in yanına gittiğini ve bu şekilde fotoğraflandığını;

biliyor muydunuz?

Uyan Türkiye'm uyan!

Kalksam ve Dirilsem...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı BOUN'a Teşekkür Ediyor...
Alt 15.03.2010, 16:38   #113
LosTie58
Usta Yiğido

LosTie58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

182 Mesajına 249 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 767 LosTie58 FAZLA SÖZE GEREK YOKLosTie58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
“Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini;

"Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dediğini;

İBB maçında ''Sahaya girenlerin bizle alakası yok'' demesine rağmen, sahaya giren taraftarı yönlendiren şalvarlı, bıyıklı herifin olaylardan sonra koruması gibi Çetin Sümer'in yanına gittiğini ve bu şekilde fotoğraflandığını;

biliyor muydunuz?

Uyan Türkiye'm uyan!
Zaten o adamın o gün maçtan sonraki bir karede sırıtışından belli ne biçim olduğu..
Alt 15.03.2010, 16:45   #114
Salim58
Usta Yiğido

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6.501 Mesajına 17.014 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1608 Salim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz seinSalim58 kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster

biliyor muydunuz?

Uyan Türkiye'm uyan!
Turkcell Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren ve son oynadığı iki maçı da yarıda kalan Diyarbakırspor'da Başkan Çetin Sümer, "Düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil." dedi.

Önce Bursaspor, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yarıda kalınca Diyarbakırspor'un küme düşüp düşmeme konusu gündeme geldi. TFF Futbol Müsabaka Talimatlarına göre 2 kez hükmen mağlubiyetle karşı karşıya kalınması durumunda bir alt kümeye düşürülmesi söz konusu olan Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer, 'Htspor.com'a adeta içini döktü. Sümer, tele-röportajda, dikkat çeken söylemlerde bulundu.

"Bu iş tamamıyla siyasi bir olaya döndü" diyen Sümer, Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının hükmen mağlubiyetle tescillenmesi durumunda talimatlar gereği takımın küme düşürüleceğini hatırlatmamız üzerine, "Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş." dedi.

Yaşananları kabul etmesinin mümkün olmadığını da belirten Sümer, ''Küme düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil, İnanın yorulduk artık, yoktan var ettik bu takımı. Bursaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'nda iki tane sağlam adamı var. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz, onlar gibi göçmen değiliz. Ulusal basında bas bas bağırdık ama. Olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur ve ihanettir'' diye konuşurken, açıklamalarının detayları şöyle;

ARTIK İÇİMİZDE DUYGU KALMADI

- Diyarbakırspor'un ekonomik anlamda nasıl zorluklar içerisinde Süper Lig'e yükseldiğini, sezon başında yaşanan maddi zorluklara rağmen bir anlamda nasıl vardan yok edilen bir takım oluşturulduğunu hep gözlemledik. Böyle bir durumda Diyarbakırspor Başkanı olarak nasıl duygular içerisindesiniz?

Artık içimizde duygu kalmadı ki. Biz ülkemizin bütünlüğü için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik lakin artık buna karanlık güçler mi diyelim, bizi istemeyenler mi diyelim, Bursa'dan beri bir Hadise var. Aldı başını gidiyor yani. Artık bu iş spor işinden çıktı. Tamamıyla siyasi bir olaya döndü.

- İstanbul Büyükşehir Belediye maçında sahaya giren kişiler hakkında ne diyorsunuz?

Hiçbir şekilde benim taraftarım bunu yapmaz. Benim taraftarım Denizli'yi, Sivas'ı alkışladı. Bunu Türkiye'deki hassas insanlar görüyor, yazıyor, biliyor. İnsanlar bunu hissediyor. İnanın yorulduk artık biz. Yönetici arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze kattık. Yoktan var ettik bu takımı. Ama ne hikmetse bazı çevrelerde bazı illerde maalesef sıkıntı yaşadık. inanın konuşamıyorum. O kadar rahatsızım.

- Yorulduk artık dediniz. Yorulduk derken bundan sonra içinizden ne yapmak geçiyor?

Biz Türk futboluna yakışır bir takım olma için emin adımlarla ilerlediğimizi zannediyorduk. Biliyorsunuz 15 gün önce Tekvando Gençlik Olimpiyatları'nda Diyarbakırspor'un milli sporcusu Ozan Berken Bindak, dünya şampiyonu oldu. Ülkemize bu şekil faydalı yararlı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir bayan voleybol takımımız var 1. lig için play-off'u garantiledi. Futbolda da aynı güzellikleri sunmak istedik. Ama önümüze her gün bir problem çıktı. Her gün Diyarbakır olayı.

İnanın şiddet yanlısı olarak anılmaktan ki o görüşte olmadığımızı siz de biliyorsunuz, bütün Türkiye biliyor, ama yordular bizi. Şunu da belirtmek ihtiyacını duyuyorum? Bursa'da yaşadıklarımızı Türkiye'ye kamuoyuna iyi anlatabilseydik, kendimizi ifade edebilseydik veya Bursa cezalandırılsaydı, bu gün bunlar yaşanmayacaktı. Bizim orada 23 tane taraftarımız yaralandı. Bayrağımız indi. Herkes bize ikinci sınıf insan muamelesi gözüyle baktı. Maalesef bunu içim yanarak söylüyorum. Bursa'nın otobüsüne bir taş girdi. Adamlar bu işin hakkını verdiler, bizi bir taraftan barbar, şiddet yanlısı insanlar olarak lanse ettikler, kendilerini de Türkiye'nin gülü. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz. Onlar gibi göçmen de değiliz. Bu ülkenin gerçek sahipleriyiz.

"İÇİM ACIYOR İNANIN"

Benim içim acıyor inanın. Bursaspor'un federasyonda da 2 tane sağlam adamı var zaten. Bizim lobimiz yok. Biz kendi mücadelemizi onurlu bir şekilde sergiledik. Biz bu manada yalnız bırakıldık. Ama ben yine de bir Türk vatandaşı olarak ülkemim bütünlüğü için o gün İbrahim Yazıcı ile el sıkıştım. Bundan dolayı da hiç pişman değilim. Çünkü federasyon başkanımızın ricası vardı. Ama sonucunda gene cezalandırılan ben oldum. Yönetici arkadaşlarım, teknik heyetim oldu. Para cezası aldık. Şunu ifade edemedik.

Ulusal basında bas bas bağırdık ama bir türlü yerine oturtamadık. Polis kaskıyla poz verdiler. Polis gidiyor, otobüsün içinde, o fotoğrafı hatıra olarak çeken insanlar futbolcuları kaskla getirdiler görürdüler diyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. İşte bugün önüne geçemeyeceğimiz olaylara sebebiyet verdi. Yani biz futbolu katlettik başka hiçbir şey yapmadık, böyle yorumlanıyor. Bakın biz derken bir Türk insanı olarak söylüyorum. Bu olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur. Bu Diyarbakır'a yapılan bir ihanettir. Çünkü benim taraftarım, benim seyirci portföyüm bu değildir. Benim seyircim mağlubiyette bile alkışlayan bir seyircidir.

- İstanbul Büyükşehir Belediye maçında böyle olaylar olabileceğine dair bir duyum bir ihbar aldınız mı?

Devlet değilim ki. Devletin istihbarat birimleri var, emniyet güçleri var. Bunu ancak devlet sağlar, ben sağlayamam. Eğer Diyarbakırspor taraftarını götürüp maraton tribününde oturtuyorsan, misafir seyirci tribününde oturtmuyorsan, doğru mu? Bununla ilgili emniyet alamıyorsan. Bu benim suçum değil ki.

- Sizin İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşması için bir taraftar organizasyonunuz oldu mu?

Hayır hayır. Hiçbir şekilde benim yönetimim ilk günden bugüne kadar hiçbir dış sahaya seyirci götürmemiştir ve götürmeyecektir. Ben bu konuda çok hassasım. Kendi imkanıyla gelen vatandaşımız veya orada yaşayan vatandaşımız gelir maçını seyreder, efendice çeker gider.

"KÜME DÜŞÜRSELER DE DÜŞÜRMESELER DE UMURUMDA DEĞİL"

- Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçlarınız hükmen mağlubiyetle tescillenirse, talimatlar açık ve net olarak küme düşürülür diyor.

Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş. Federasyon bu konuda bence hassas ve adil bir şekilde karar vereceğine inanıyorum.

- Umurumda değil derken neyi kasettiniz?

Yani ben bu kadar mücadele vereceğim. Bunu duyarlı tüm Türk toplumu görecek. Federasyon da bununla ilgili yanlış karar verecek. Sanmıyorum. Yani o manada söyledim. Çünkü federasyon gerçekten bu olayın sportif olmadığını biliyor. Bununla ilgili gerekli yerlerinde açıklama yapacağına inanıyorum. Bu olay sportif değil tamamıyla siyasi bir olaydır.

- Bu olaylardan sonra federasyon başkanıyla bir görüşmeniz oldu mu?

Yok salı günü görüşeceğiz. Gerekte yok, ben de aramıyorum. Orada gözlemcileri var, temsilcileri var. Bizim müdahale etmemiz kulüp başkanı olarak yanlış olur.

(CİHAN)

buda başka bir demeci aradaki farkı bulmak gerek.
Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2010, 16:47   #115
yıldız beldesi
Yiğido

yıldız beldesi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

32 Mesajına 43 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 606 yıldız beldesi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

istanbul valisi muammer güler hakem acele etti demiş hakem tamam acele etti de diyarbakır kendisi oluşturdu bu imajı. hakemin acele etmesinde diyarbakır taraftarının etkisi de var olayları bu konuma getirmemelilerdi. diyarbakır taraftarının bu ana kadar yaptıkları bardağı doldurdu tansiyonun yüksek olduğu bir anda diyarbakır taraftarı (hakiki taraftar böyle olmaz) bardağı taşıran son damlayı da döktü bardağa hakemin kararı doğrudur. yazılı bir dayanağı vardır. ama imtiyaz sağlayabilirdi normal bir takıma karşı ama diyarbakır taraftarına yeteri kadar imtiyaz sağlandı siyasi imtiyazları görünce onlar da azıttı. artık hakemlerin de canına tak etti ve hakem artık uğraşamam deyip maçı tatil etti bu durumda hakem haklıdır. hakem yanlış karar verdi diyenler kendilerini o atmosferde hakemin yerine koysunlar.
yıldız beldesi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2010, 17:32   #116
yadel
Acemi Yiğido

yadel - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

39 Mesajına 77 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 638 yadel FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
yiğidom1982 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
selam sivaslı bir genç olarak dicle ünüversitesinde diyarbakırda okuyorum yıllardaı diyarbakırdayım abimin de dediği gibi gerçekten diyarbakıra hayranım çok mukemmel bir şehir ama sporda oyyle şeyler oluyorki diyarbakır şehrini bile yıpratıyor açıkçası bunu demek istıyorum forum yazılanları herşeyi okudum bir çok arkadşımız diyarbakırı ursa maçında haksız buluyor ama oyle değil bursada çıkan olaylar tetkledi iki kez diyarın bayrağı yakılıp daha 11 yaşında 4 çocuğun toplam 23 kişinin başınaı kırıp kanlar içinde kaldu diyar taraftarı bursada sivaslı olarak forumda bunu demek isiyorum yok diyar yok bursa maçında diyar boyle oldu adamlar tribunde sivası çağırdılar sivassporumuzu alkışladılar denizliyi alkışladılar sorun bir kendinize neden boyle oldu bu diyar takımı inanıyom sivassporum ve diyar ligde kalırsa bu iki takımda kanka olur bir ben sivaslı öğrenci değilm çok sivas öğrenci arkadaşlarımda var net bir şekilde diyom diyarbakırda nereye gitsek gidelim sivaslıyız diyoz geliyorlar sohbet ediyorlar misavir ververler y<ni ama sakın diyarbakırda okuyan bir bursalı varsa demesin bursalıyım aman buna dikkat etsinler sadece

Sevgili hemşom Diyarbakır ın İstiklal Marşımıza yaptığı saygısızlık affedilecek birşey değil.
yadel isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2010, 17:59   #117
babapiton
Usta Yiğido

babapiton - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.318 Mesajına 3.345 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 850 babapiton FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu Türk futbolunun zararına ama bu kararı ummaktan başka çaremiz yok tek umudumuz DİYARBAKIRSPOR!!!!!!!
babapiton isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2010, 18:12   #118
Metal Gear
Usta Yiğido

Metal Gear - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

727 Mesajına 1.433 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 784 Metal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISIMetal Gear COK SEVILEN BIR KISI

bazı arkadaşlar tarafatrlar yüzünden,bir kaç kişi yüzünden haksızlık edilmemeli takıma diyor ancaktüm takımlar cezaların çoğunu tarafatrı yüzünden alır.
Trabzon-Sivas maçında son saniyede sahaya atlayıp,maçı götüren,5 maç da kapama cezası verdiren 7-8 kişinin provoke edilmediğini kim kanıtlayacak!
Metal Gear isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2010, 18:31   #119
savasaltun58
Acemi Yiğido

savasaltun58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

25 Mesajına 26 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 604 savasaltun58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

diyar bakırı düşürmezler şimdi herkez nasıl kıvıracagizda bu işi düzeltiriz diye ugraşiyor hem dıyarbakır düşse bile denizli bizi gecer bizden kötü oynuyan yok şu ligde bizim başakan daha neyi beklıyor anlamadım şu teknık direktörü degiştirsin
savasaltun58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2010, 18:44   #120
dejavu
Acemi Yiğido

dejavu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 Mesajına 13 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 dejavu isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

federesyon tff maddesine gore mecburen diyarbakır mecburen duşurecek
dejavu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
diyar, diyarbakır, diyarbakırspor, düştü, dÜŞÜyor, kümeye

Seçenekler Arama
Stil