15.09.2007, 13:07
|
|
Usta Yiğido
716 Mesajına 1.358 Kez Teşekkür Edildi.
|
-->: PUSAT (Osman SINAV)
Alıntı:
eneke-talar Nickli Üyeden Alıntı
bir sivaslı olarak dizinin sonuna kadar canımı sıkacak,incitecek mizansenler var...boksör selahattin'in lehçesi-şivesi ne öyle!...niye diyarbakırlı gibi konuşuyor,bir tane öyle konuşan sivaslıya tanık oldunuz mu? eski karısı kırmızı yada siyah elbiseler giymek zorunda mı?niye etnik ayar veriliyor bu dizilerde...sivasta insanlar boksör selahattin gibi mi konuşuyorlar,sivasın imajıyla oynanmış,bu ayıp bize yeter,dizide abdülvahabı gazi tepesinden ve pusat'ın düzgün türkçesinden başka sahipleneceğim sivas motifi yok...madem sivas insanını anlatacaksın,önce git sivasta bir ay yaşa,insanların arasına karış,mahalli kültürlerine gir-çık,biraz gözlem yap...bak bakalım boksör selahattin şivesiyle konuşan var mı,bir insanın üzerine işlemediği bir suçun yıkılması gibi bir travma bu,kültürleri birbirine karıştırıp tarihin midesini bulandıran salatalar yapmayın. ÖTEKİ SİVASLI-ÖTEKİ PUSAT
|
Alıntı:
KIZILCAN Nickli Üyeden Alıntı
Dizi Güzel olmuş.Sivas ismi tabelalarda yeterince gözüktü ama Sivas'ı yeterince göstermemişler.İstasyon Caddesini göremedik mesela.Bir de antrenörün şivesinin Sivasla uzaktan yakından alakası yok.Biraz ders çalışması lazım.Bölümlerini kaçırmamaya çalışacağım.
|
Alıntı:
izmirliyigido Nickli Üyeden Alıntı
VALLAHİ DİZİNİN İÇERİĞİ VE OYNAYAN KİM OLURSA OLSUN ÖNEMLİ DEĞİL. ÖNEMLİ OLAN ORADA SİVAS'I VE SİVAS'LILARI MERTLİĞİYLE, DÜRÜSTLÜĞÜYLE, HAKSIZLIĞA HAYKIRIŞIYLA VE GÜCÜ VE KUVVETİYLE ÖN PLANA ÇIKARTMIŞYA, YİĞİDO DEMİŞ YA, SİVAS'IMI GÖSTERMİŞ YA İŞTE ONLAR HERŞEYE BEDEL.
NE MUTLU SİVAS'LI OLANA. ÇOK ŞÜKÜR KÜ SİVAS'LIYIM.
.
|
Alıntı:
SIDDIH Nickli Üyeden Alıntı
kardes bu filimdeki oyuncularin gelmisi gecmisi nereli ve kim bizi oldugu ilgilendirmiyor!!!
|
Alıntı:
COBANSARAYLI Nickli Üyeden Alıntı
he gardas degilmi muhim olan SIVAS i tanitmalari yigido tum dunyada izlendi yigido dunyaya nam saldi artik yigido dedilermi sivas akla geliyor bu arada biyihlarin super siddih gardas;-)
|
Alıntı yaptığım bu arkadaşlarımın tespitlerine katılıyorum ayrıca filimin sivas ayağının bitmesi beni derinden üzdü nedenine gelince sivasımızı tanıtmak adına bu bir fırsattı ne yazıkki çabuk bitti yinede çok iyi olmuş diyebilirim arkadaşlarımın değindiği önemli bir konuda sivasımızın lehcesini başka yöreyle karıştırmaları affedilecek gibi değil ben 53 yaşındayım daha böyle bir şiveyle konuşan bir sivaslı görmedim insan hiç bir şey bilmiyorsa bizim sitelerde bize ait sivaslı şivesiyle konuşmalar mevcut hiç olmassa oralardan yararlanabilirlerdi genel olarak sivasımızı tanıtımında faydalı olur düşüncesindeyim filimin yapıncısına ve bu filimde rol alan insanlara verdikleri emekler için teşekkür eder ilerde daha büyük filimlere imza atmlarını temenniederim
|
|
|