--->: HÜKMEN GALİBİZ!!!
Yenişafak Rezaleti...
Masada oynayalım!
Bu skandal tarihe geçecek! Hakem tarafından haksız yere tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçı için Federasyon'un “tekrar” kararını kaldıran Tahkim, Demirlek'in bu kez ifade oyununa gelerek, Sivasspor'u galip ilan edip adalet duygusuna darbe indirdi. Öyleyse artık sahada oynamaya gerek yok. Nasılsa puanlar masada dağıtılıyor!
Masada oynayalım!
Trabzonspor ile Sivasspor arasında 12 Ağustos 2007 tarihinde oynanan ve sahaya seyircilerin müdahale ettiği gerekçesiyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen karşılaşma ile ilgili nihai kararı veren Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, inanılmaz bir skandala imza attı. Daha önce Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından alınan maçın yeniden oynanması kararını, Doç. Dr. Ümit Kocasakal'ın karşı oyu ve oy çokluğuyla kaldıran Tahkim Kurulu, maçı Sivasspor lehine hükmen galibiyet olarak tescil etti.
“HAKEME NİYE KANDINIZ”
Tahkim Kurulu'nun dün 3,5 saat süren toplantısında dinlenen hakem Demirlek, olayları kendi cephesinden anlatırken, gerçekleri saptırdı ve kendini kurtarmaya çalışırken, koca bir camiayı yaralayacak karara zemin hazırladı. Tahkim'in bütün raporlar önünde hazır dururken, hakem Demirlek'i ifade vermeye çağırması ve kararını onun sözlerinden etkilenerek vermesi, adalet duygusuyla bağdaştırılamaz. Raporunda 6 Sivaslı'yı oyundan atacağı belliyken, farklı ifade vermesine neden çanak tutuldu. Raporlara mı inanacağız, yoksa hakemin kendini kurtarma ifadelerine mi?
Tahkim, bu kararla aynı zamanda Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'ndaki 15 anlı şanlı üyenin aciz olduğuna da hükmetmiş oldu. Çünkü, maçın tekrarı kararını alan 15 kişilik yönetim kurulu, Tahkim'in açıklamasına göre söylentilerle hareket etmişti.
Trabzon camiasıyla birlikte, hakkaniyetten yana sporseverler soruyor: Normal süresi bitmiş, uzatmaların bile sona ermesine 30 saniye kalmış bir maçın tamamlanamadığı dünyanın neresinde görülmüş?
TER AKITMANIN ANLAMI NE?
Trabzonspor'un sahada kazandığı 3 puanı masada Sivasspor'a veren zihniyet, sadece bir camiaya değil, adalet ve hakkaniyet duygularına da darbe indirdi. Trabzonspor şunu soruyor: Nasılsa puanları Ulusoy federasyonu veya kurulları oturdukları yerden istedikleri gibi dağıtıyor. Bundan sonra sahada mücadele edip ter akıtmaya gerek var mı?
|