-->: Bizim Gözümüzden Olaylı Trabzon Deplasmanı
Shumalele tarafından yazılan
Yorumlari okuyorum da, sanki Sivasspor'lu oyuncular mac boyunca bizim oyuncalara cok sert daldi, bizi dovduler, Balili surekli birilerine kufur etti, bizleri tahrik etti bilmem ne.. Yapmayin gozunuzu seviyim.. Evet mac boyunca Sivasspor'lu oyuncular bizimkileri surekli faulle durdurdular dogrudur, ama Turkiye liglerinde oynanan ortlama bir macta olandan fazla bir faul yoktu. Ben anormal bir durum gormuyorum. Bugun artik bircok oyuncu rakip takimi faulle durduruyor. Evet hakemde zaman zaman Sivasspor'lu oyuncularin faullerine musaade etti ama oyle tahrik edecek kadar degildi.. En azindan sampiyonluga oynayan ve 1-0 onde olan bir takimi ve taraftarini tahrik edecek kadar degildi.. (Ama dersenizki biz ilk 10 hedefleyen bir takim olduk artik, ona bise diyemem)
Ote yandan, Ayman'in Balili'ye yaptigi sertlikte Sivasspor'un bir faulunu gosterebilir misiniz bana ? Ben gormedim sahsen. Hatta en sonda bence Ayman'a kirmizi vermesi lazimdi, onu bile yapmadi.. Musa'nin provakatif hareketlerini de Sedat Tunali gibi suclu ilan etmeyin, onda da abartilacak bi durum yok. Dakka 90 olmus, son anda maglup duruma dusmussun, ustune bi de arkadasina sert giriliyor.. Adamin sinirlenmesi gayet normal.. O yuzden bence kimse mactaki yonetimi ve tahrikleri mazeret olarak gostermesin, yoksa bir cok macta cok daha agir olaylar olmasi gerekir..
Burda asil anormal olan bizim takimdaki ve hocamizdaki stres.. Dunde yazdim bunu. Ligin ilk macinda onde olmalarina ragmen sinirlerini kontrol edemiyorsa bizim oyuncular, ilerleyen haftalarda cok stresli ve kritik bir derbiyi nasil kazanacaklar.. Sonra da aglariz niye kritik maclari kazanamiyoruz diye. Mac sonrasi Ziya Dogan sinirden kopuruyordu, ama bu olaylarla alakasi yok. Adam o kadar stres olmuski, (oyunculara da yansimis tabi bu stres ve sinir) adam sinir bosalmasi yasiyor. Utanmasa Balili'yi sinirdisi edelim diyecek.. Cirkef oyuncu gormesek bise demicem.. Cirkef oyunculari hatirlatiyim ben size, eski geseli Hagi, Flipescu, Hakan Unsal, Arif, Bulent, fenerli Kemalettin, bejekeli Sinan Engin, Ali Eren, Erciyesli Emre Toraman vs. vs. Bunlarin cirkeflikleri yaninda ben sahsen aksam Balili'nin hic bir cirkef hareketini gormedigim gibi, bizim oyuncularin yapamadigi bazi futbol adina cok guzel hareketlerini bile gordum diyebilirim..
Sonuc olarak ;
1- Sucluyuz sucumuzu kabul edelim
2- Gecen yilki gs-fb macindaki kararlar bizi sucsuz yapmaz.
3- Basinda cikan yorumlarda genelde dogru, fazla debelenmenin itiraz etmenin bir anlami yok.
4- Sesimizi duyuralim, itiraz edelim, ceza almayalim gibi soylemlerde Trabzonspor'un buyuklugune yakismayan soylemler, biz mahallenin kabadayisi miyiz ? Hem haksiz hem guclu... Boyle bir lobi gucumuz olsa bile haksiz oldugumuz bir konuda kullanilmasini dogru degil.
5- En agir cezanin verilmesini istiyorum
6- Bence asil gormemiz gereken Trabzonspor icin asil kayibin giden 3 puan degil, kaybolan eriyip giden sayginligimiz, imajimiz.. Eskiden tarafli tarafsiz herkes Trabzonspor'a sempati beslerdi, hala oyle.. Cunku Trabzonspor guclu'ye karsi bir kafa tutustur, Anadolu'nun Istanbul'a isyanidir, inatidir.. Ama bu tip olaylar bizi antipatiklestirmekten baska bir ise yaramaz.. Bir de mizmiz cocuklar gibi uste cikip iyice imajimizi bitirmemizin anlami yok.. Gucunu gucsuzu ezmek icin kullanan bir takim degildir olmamali Trabzonspor..
7- Son bir sey daha, dunku olaylari tv'den izleyen hangi cocuk Trabzonspor'u tutar artik.. Bunu dusunun.. Gidenin 3 puan degil, gelecegimiz ve imajimiz oldugunu gorun..
mantıklı düşünen bir tsli bulabildim nihayet......