Cevap: Carlos İmzaya Geliyor!
Roberto Carlos'un Sivassporumuza teknik direktör olmasını çok riskli buluyorum. Bunu baştan söyleyeyim. Lakin,benim daha önce anlamak istediğim,Mecnun başkanın neden böyle bir tasarrufta bulunduğu?
1) Takıma yeterli tribün desteği yok. Seyirci 2 TL verip maça gelmiyor.
2) TFF ve MHK Sivasspor'un aleyhine işler yapıyor, puanlar gidiyor.
3) Futbolcular şehri tercih etmiyor, daha az paraya başka takıma gidiyor... .
Böyle büyük bir risk almak için, bizim deyimle,ya herru ya merru demek için başkanın gerçekten bu saydığım gerçeklerle yüzyüze olduğunu ve bir çıkış aradığını, çıkar yol olarak da riske girmek durumunda kaldığını düşünüyorum.
Gerçekten geçen yıl diplomasını almış ve futbolcu olarak oynadığı takımda bir buçuk sezon sportif direktörlük yapmış. Anzhi takımında baş hoca Hiddink'ten başka dört yardımcı antrenör daha varken saha içine pek girememiş bir Roberto Carlos, Türkiye süper ligini tek başına kaldırabilir mi? Zor.
Özetle, Mecnun başkanın haklı gerekçeleri olsa da, yeni bir ' Muhsin Ertuğral' macerasıyla karşı karşıyayız. 'Tarih tekerrürdür, diyorlar. 'Hiç ders alınsaydı tarih tekerrür eder miydi?'
Türkiye ligini çok iyi bilen dört dörtlük bir yerli ekibin içinde yeralacak bir Carlos'a evet, ama tecrübesiz, toplama bir yabancı ekiple gelirse sonu hüsran olur.
|