07.10.2007, 12:11
|
|
Usta Yiğido
715 Mesajına 1.156 Kez Teşekkür Edildi.
|
Yiğitlik Bizim Namımızdır
» Yiğitlik bizim namımızdır
Teknik Direktörümüz Bülent Uygun “Ligde iddialıyız” dedi.
Bülent Uygun, düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor olarak gerek ligdeki pozisyonları itibarıyla, gerek oynadıkları futbol ve davranışlarıyla gıptayla bakılan bir takım durumunda olduklarını kaydetti.
Bunun da hem kendilerini hem de sevenlerini mutlu ettiğini ifade eden Uygun, “Tabii ki daha da iyi olabilmek için çok çalışıyoruz. İnşallah olabildiğince ligi en iyi şekilde, en iyi yerlerde bitirmeye çalışacağız” diye konuştu.
HEDEFİMİZ UEFA
Takımımızın hedefleri arasında UEFA olduğunu da basın toplantısında dile getiren Teknik Direktörümüz Bülent Uygun “Her takımın idealleri ve hedefleri vardır. Sivasspor olarakta bizim hedeflerimiz arasında elbette UEFA var. Turkcell Süper liginde 3. sezonumuzu dolu dizgin yaşıyoruz. Hedef UEFA ama şimdilik erken. Hedefimiz ligi en iyi yerde, en iyi şekilde tamamlamaktır” dedi.
FUTBOLCULARIM SANAT USTASI
Bir gazetecinin Bursaspor maçında ilk yarıda takımın 2-0 mağlup durumda iken, ikinci yarı 3-2 öne geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna da cevap veren Teknik Direktörümüz Bülent Uygun “Futbolcularıma bireysel yeteneklerini kendi mevkilerinde sergileyerek sahada özgürce ve çılgınca bir sanat ustası edasıyla futbol oynamalarını istiyorum. Bunu da Bursaspor maçında sergilediler, kendileri ile gurur duydum. Sahada oynarken bir Alex beyefendiliği bir Hakan Şükür gibi hırslı ve inançlı olmalarını imparator gibi takımı yönlendirmelerini aşılıyorum.
Başka bir deyişle maç bittiğinde evlerine benim onları sırtımda götürecek kadar yorgun olmalarını yenilseler bile rakip tarafından alkışlanacak bir oyun oynamalarını istiyorum.
Basın toplantısında Teknik Direktör olarak ideallerini de açıklayan Teknik Adamımız Bülent Uygun “Başarı gelip geçicidir. Esas olan kalıcı eserler yaratmaktır. Hayatta ölümden korkmam ve ben yaşarken o yoktur o varsa da ben yokumdur. Zaten sadece benim korkum yaratanımın benim için verdiği beyni insanlık için kullanamamaktan korkarım. İdealim sporcu sağlık hastaneleri yapmak huzurevi kurmak bir gün Şampiyonlar Ligi kupasını da havaya kaldırmak Anadolu’dan 1 takımıda Lig şampiyonluğunun zevkini tatmaktır.
ÇİÇEKLERLE KARŞILAYACAĞIZ
Teknik Direktörümüz Bülent Uygun, ligin ikinci yarısında Trabzonspor'a yapacakları sürprizle ilgili, “O gün bütün taraftarlarımızın çiçeklerle gelmesini, bir kardeşlik ve sevgi ortamı oluşmasını istedik. Bizim yapacağımız sürpriz bu” dedi.
Uygun, bir gazetecinin, Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal’ın ligin ikinci yarısında Trabzonspor’a sürpriz yapacakları yönündeki açıklamasını ve bazı gazetelerde bu sürprizin, takımımızın maça bilerek 1-0 yenik başlaması olacağı iddialarını hatırlatarak, Trabzonspor’a yapılacak sürprizin ne olduğunu sorması üzerine şöyle konuştu:
“Böyle varsayımlarla hareket etmek çok güzel bir şey değil. O gün bütün taraftarlarımızın çiçeklerle maça gelip bir kardeşlik, bir sevgi ortamı oluşmasını istedik. Bizim yapacağımız sürpriz bu. Bizim burada bir hır gür çıkartacağımız imajı doğduğu için, biz böyle bir güzellik ve jest yapma taraftarıyız.”
Futbolun sahada oynandığını ifade eden Uygun, “Benim o gün sahaya çıkan futbolcu kardeşlerim futbolun gereğini en iyi şekilde yapmıştır, yapmaya da devam edecektir” dedi.
Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada bazı köşe yazarlarının dediği gibi yok Yahudi-Müslüman çatışmasıymış, yok işte biz tahrik etmişiz de. Pardon yani kimsenin kimseyi tahrik filan ettiği yok. Orada futbol oynandı, kora kor bir mücadele vardı. Orada sadece kendi taraftarlarına şirin gözükmek için uğraşan 2-3 tane köşe yazarını da kusura bakmasınlar hiç kaale bile alamayız. Biz Sivasspor olarak kimseye, ‘sahaya girip de kaptanımıza tokat atın’ demedik. Onların özel iç çekişmeleri de bizi ilgilendirmiyor. Biz Trabzon'u seviyoruz. Ben de annemin Trabzonlu, babamın Rizeli olması itibarıyla Karadeniz kökenli bir insan olarak, Trabzonspor’u çok seven ve Trabzonspor’da da forma giymiş bir teknik adamım. Dolayısıyla bizim onlarla herhangi bir problemimiz olmaz. Ama oradaki kendi içlerindeki, yönetici anlamındaki, yani başkanlık anlamındaki çekişmelerin sonucunda doğmuş ortamı yaratanlar demek ki kendileri suçlu. Sivasspor ve Trabzonspor arasındaki dostluğu da bozmaya zaten ne kimsenin gücü yeter, ne de buna müsaade ederiz”
BAŞARI GELİP GEÇİÇİDİR
Teknik direktörlükteki ideallerinin sorulması üzerine Uygun, başarının gelip geçici olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Esas olan kalıcı eserler yaratmaktır. İdealim sporcu hastaneleri yapmak, huzurevi kurmak. Teknik direktörlük anlamında da Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmak istiyorum. Onun dışında da Anadolu'dan bir takımdan da Türkiye şampiyonu yaratmak istiyorum.”
Futbolcularından bir sanatçı edasıyla futbolun bütün güzelliklerini sahaya sunmalarını istediğini ifade eden Uygun, şöyle konuştu: “Ama sunarken de bir Alex gibi beyefendi olmalarını, bir Hakan Şükür gibi hırslı ve istekli olmalarını ve kendilerinin bir imparator olduğunu bilip takımı o anda gerektiği gibi yönlendirmelerini istiyorum.”
MADDİ SIKINTI
Yönetim Kurulunun takımla ilgili maddi sıkıntıları gündeme getirmesini de dile getiren Uygun “Mecnun Başkan Sivas’a verdiği her sözü tutan Sivas'ı her platformda kollayan özüne sözüde bir olan bir insan Sivas insanı bu yüzden onun yiğit ve mertliğini kendisi gibi görüyor ve de sahipleniyor.
Kimsesizlere yoksullara ve yetişebildiği her yere yardım yapıp en iyisini sunmaya çalışıyor.
Dolayısıyla da futbolcularda Başkanı bir baba edasıyla sevip onun için mücadele ediyor. Maddiyattan çok aile ortamına dayalı bir düzen olduğu için hiçbir şekilde de kimseyi etkilemiyor. Eninde sonunda Başkanın ne yapıp ne edip verdiği sözü yerine getireceğini bildikleri içinde herkes mutlu."
HERKES TAKIMA YARDIMCI OLMALI
Sivassporumuzun başarısı için herkesin elinden gelen yardımları yapması gerektiğini de sözlerine ekleyen ve ilgililere çağrıda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın halkın takımına daha çok sahip çıkıp diğer belediyeler gibi sokak aralarındaki bütün otoparkları Sivasspor’a vermelidir.
Valimiz Sayın Veysel Dalmaz’ın da Tesislerde yarım kalan yapılaşmayı İl Özel İdaresinin katkılarıyla tamamını bir an önce bitirmemize yardım edip kamu kuruluşlarını da Sivasspor’a yardım için yönlendirmelidir.
Bunlar yapıldığı taktirde Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kutsal şehir Sivas daha da güçlü büyük bir takım olma yolunda emin adımlar ile koşmaya başlayacaktır.
"Dünya bizim ülkemiz
Sivas bizim şehrimiz
İnsanlar bizim kardeşimiz
İyilik bizim dinimiz
Çalışmak bizim felsefemiz
Yiğitlikte bizim namımızdır"
ANKARAGÜCÜ MAÇI
Ankaragücü karşılaşmasının kendileri için çok önemli bir maç olduğunu ifade Uygun, “Diallo’nun sakatlığı devam ediyor. Abdurrahman'ın da arka adalesinde bir sakatlığı var. Onun dışında Mehmet Yıldız’ı yine iğneyle oynatmayı düşünüyoruz” dedi.
Ankaragücü'nün çok iyi bir takım olduğunu ifade eden Uygun, “Zor geçecek, puan almak istiyoruz. Puan alarak milli maç nedeniyle verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
Bu arada Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdüren Sivasspor, salonda teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde fizik ve kondisyona yönelik çalışma yaptı. Futbolcuların idmanda oldukça neşeli oldukları gözlendi.
|
|
|