Cevap: Yiğido Göz Doldurdu
Öncelikle dün maçı internet üzerinden canlı izleme fırsatı buldum.. Takım genel anlamda yaklaşık 20 günlük bir çalışma ile fizik ve kondisyon olarak gayet iyi durumda ve daha iyi olacaklarıda kesin.. Oyun içerisinde top rakipteyken ısıran ve rakibe rahat top kullandırtmayan, top bizde iken de sürekli pas yaparak, hızlı ve teknik adamlarla oyunu kanatlara yayarak oynamaya çalışan bir görüntü verdi.. Tabi Rıza Hoca'nın yeni sezonda takıma oynatmak istediği oyunun üç aşağı beş yukarı bu mantalide de olacağınıda görmüş olduk.. Özellikle çok pas yapıp rakiplerin sabrını zorlayacak nitelikte olursa, anlık hatalarla pozisyonlar üretmek çok daha kolay olacak.. İşte bu pas trafiğinin iyi işleyebilmesi için, kesinklike Sandro'dan daha iyi ve daha teknik bir "10" numara ihtiyacımız var.. Defanstaki pas trafiği "faty" üzerine kurulacağını şimdiden gördük.. İkinci ve üçüncü bölgelerde, özellikle playmarker oynayacak oyuncunun sandro'dan ve özellikle geçen sezon'un ikinci yarısında bu görevi üstlene erman'dan en az bir iki gömlek üstün olamalı. Forumda bazı arkadaşlarda söylemiş ve dillendirmişlerdi.. "semir stiliç" veya onun tarzı bir oyuncuya bu oyun kurgusunda kesinkle ihtiyaç olacaktır diye düşünüyorum.. Özellikle oyunu kanatlara yayacak, uzun ve isabetli pasların yanında hızlı ve kuvvetli forvetler için araya atacağı paslarla her an pozisyonlar üretebilcek kreatif bir oyuncu şart.. Sivasspor'un özellikle yıllar öncesinde Mohammed Ali Kurtuluş gibi iyi bir "10"numara bulamadığını düşünürsek bu bölgede eldeki mevcutlarla(erman-sandro-bazen cihan) idare etme cihetine gitmek teknik kadroya uzun maratonda sıkıntılara sokabileceğini düşünüyorum..
Özellikle yeni ve en son transferlerimizden Milan Cerny, Kamil Grosickı ile takımı üçüncü bölgeye en hızlı taşımaları konusunda takımımız lokomotifi iki oyuncu olacağı düşüncesiydeyim.. Modern futbol'un en çok geresinim duyduğu ön libero pozisyonunda oynayan arkadaşlarımızdan Kadir'in performansını zaten söylemey gerek yok diye düşünüyorum.. Mehmet Nas'ta büyük olasılıkla sezon boyunca Kadir ile bu bölgede önlü arkalı değişken oynayacaklardır diye düşünüyorum çoğu zaman..(cezalar-sakatlıklar dışında). Onların arkasında bekleyen Rada ve yeni transferimiz Kıvanç'ın ne kadar katkı sağlayabileceklerini sezon ilerledikçe görebileceğiz.. Rada teknik olarak bir yapıda değil, ama fiziksel olarak her zaman hazır ve diri.. Kıvanç için gelen referanslar bu oyuncu için bize net bir fikir vermiyor.. Zamanla takıma katkısı ne düzeyde olacak, bekleyip göreceğiz..
Bazı arkadaşlar defans'ta tek aksayan yönün Uğur'dan kaynakladığını söylüyorlar.. Mutlaka Uğur henüz o Antalyaspor'da oynarken sergilediği performansı göremedik geçen iki sezonda.. Ama Uğur'da bu sezon ben ışık gördüm.. Kerim'in de gelmesiyle o bölgede alternatifsizliği ortadan kalktı.. Bence Uğur bu sezon önceki sezonlardan daha iyi olacak.. Benim kanaatimce Bilica'dan sonra savunmada topu bilerek oynayan bir oyuncu ya "faty" ile tekrar kavuştuğumuzu düşünüyorum.. Defansın "faty" önderliğinde daha disiplinli ve oyunu daha iyi bilerek oynayacağını, pozisyon hatalrı vermeyeceklerini düşünüyorum..
Kaleci için, söylenecek tek şey var.. Açıkçası topa hamleleri hep yumruk ve tokatlamak şeklinde.. Bu durum bana çok güvenli gelmedi.. Fiziği iyi bir kaleci için çok çok iyi olan Borjan sezon içinde çok komik goller yiyebileceğini düşünüyorum.. Umarım bu konuda yanılırım.. Ama çok çalışması gerekli eksiklerini kapatması için..
Forvet hattı, herkesin malum olduğu gibi son bir transferi beklenen bir bölge artık.. Hani hep iyi bir "10" numara diyoruz ama, asıl ihtiyacımız bizim çok iyi bir golcüye, bakınız gölcüye diyorum ihtiyacımız var.. Yani iyi bir "9" numara elzem bu takım için.. Ceza alanında yerden ve havadan etkili ve araya atılan paslarda çabuk pozisyona girebilecek, ve kanatlardan oynayacağımız içinde ceza sahasın ve etrafını fiziki ile karıştırbilecek bir "9" numara ihtiyacımız gün gibi aşikar.. Ama şu artı!yı unutmamak gerek.. Dünkü maçta 17 snumara ile oynayan "cihan Özkara" bence tüm yiğidoların yeni gözdesi olacak.. Golcülük anlamında değil ama, iyi bir forvet olabilecek kapasitede.. Kendini dahada geliştirir gol vuruşları konusunda daha becerikli olursa çok çok gollerini aklışlayacağız bir futbolcu geliyor derim..Cihan öncelikle fiziksel olarak çok zayıf görğünsede dar alanda çok çabuk süratlenebilen ve çabuk adam geçebilme özellikleri var.. Daha çok atan değilde hazırlayan gibi oynamayı seviyor.. Top tekniği ile bu süratini daha dengeli kullandığında emin ki Milli Takım'a kadar yükselebilecektir diye düşünüyorum.. Bazı futbolcular vardır, daha ilk maçta nasıl bir oyuncu olduğunu belli eder.. Cihanda öyle bir oyuncu.. Ama daha çok ama çok çalışması gerekli.. Şımarmadan ve ciddiyetini kaybetmeden.. Hani çok söylenipte bep birşey yapamayan Bursaspor'lu Sercan dan daha iyi bir futbolcu olacaktır.. Yeter ki çalışsın çalışsın daha çok çalışsın..
Genel anlamda dün takımı izlerken gerek futbolcular için ve gerekse oyun kurgusu olarak, maçı izleyemeyen arkadaşlar için naçizane fikrimi belirtmek istedim.. Herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum..