Alıntı:
1967_CLuB_MuRaT Nickli Üyeden Alıntı
Valla ben başta sempati duyuyordum maalesef ssadece Sivassporla olmuyor..Bi sürü il teşvikten faydalandı Sivas son sıralardaydı..A.latif Şener koskoca başbakan yardımcısı Sivasa kaç tane fabrika açılmış son 5 yılda bak bakıyım..Ya da Sivas Diğer anadolu illeriyle yarışabilecek kapasitede mi ?Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef...Bizim gibi gençlerin gözü açık...yaşınızı bilmiyorum ama gelecek nesillerde sorgulama araştırma yetisinin bir önceki kuşağımızdan fazla olduğuna eminim.. Körü körüne bağlanmayı sevmem..Stat hariç burdan veya özel mesaj yoluyla A.latif Şenerin sivasa yaptıklarınıda bilmek isterim.
SAygılarımla
|
Kardeş şimdilik aklıma gelen bir iki hizmetinden bahsedeyim:
Sivas Organize Sanayii bölgesi 1992 yılında kuruldu ve 2003 yılına kadar orada sadece 36 fabrika yatırımı yapıldı. Ancak 2003-2006 arasındaki dönemde kurulan fabrika sayısı ise 40 civarındadır. Yani 11 yılda kurulan fabrika sayısı sadece 36 iken son dört yıllık periyotta kurulan fabrika sayısı ise 40'tır.
Bundan dört yıl öncesine kadar Sivas'ta bir kilometre dahi bölünmüş yol yani duble yol yoktu. Bu gün ise bu yıl sonunda bitecek çalışmalarla birlikte neredeyse Sivas'ı diğer şehirlere bağlayan bütün yollar duble yol haline gelmek üzeredir.
Demiryolları sadece Atatürk zamanında yapılan yatırımlardan ibaretken ve yeni hiçbir yatırım yapılmamışken, bugün istimlak çalışmaları başlanmış olan hızlı tren projesiyle 2009 yılında İstanbul Sivas arası hızlı trenle 6 saate düşecektir. Ve dikkat edin hızlı tren projesine Kayseri gibi büyük bir şehir dahil edilmemiştir. Ayrıca bu proje ilerleyen yıllarda Sivas'tan Kars'a, Tiflis'e ve Bakü'ye kadar uzanacaktır. Bu durumda ise Sivas tarihinde sahip olduğu önemli geçiş noktası olma hüviyetini tekrar kazanacaktır.
1959 yılında kurulan ama geçen kırk küsür yılda bir türlü çalıştırılamayan Sivas havaalanı önce Türkiye'nin en büyük havaalanlarından birisi haline getirildi. Şu an için İstanbul Sivas arasında her gün uçuş yapılıyor. Haftada iki gün İzmir Sivas seferleri düzenleniyor. Ayrıca Haziran ayında Stuttgart Sivas seferleri başlıyor. Daha evvel doğru düzgün uçak indirilemeyen Sivas havaalanı bu gün bölgesel havaalanı olma yolunda mühim adımlarla ilerliyor.
5-6 yıl evvel onsekizbin civarında öğrencisi bulunan Cumhuriyet Üniversitesi, bugün yeni açılan yüksekokul ve fakültelerle yaklaşık otuzbin öğrenciye sahiptir. İlerleyen yıllarda bu rakam daha da yükselecektir.
Şimdilik bu kada yeter diye düşünüyorum. İhtiyaç hissedilirse daha da yazarım.
Bir de şunu eklemeliyim ki, hayatımda şu ana kadar sadece bir kez oy kullandım, emin ol onu da AK Parti'ye vermedim. Benim Sayın Şener'e destek olalım ve sahip çıkalım dememde ki maksadım sadece onun Sivas'a yaptığı hizmetlerin büyüklüğünden ve Sivas'a sahip çıkmasından kaynaklanmaktadır...