Aslında bu Trabzonun Anadoludan başka şampiyon çıksın istemem muhabbeti bence biraz safsata; nedenine gelirsek..
Geçen sene biz, bu senede Bursaspor şampiyonluğa oynuyor ve ts taraftarları bizimkini istemediği gibi Bursanında şampiyonluğunu istemiyor gibi görünüyor.
Bunun nedenini Trabzonlu bir arkadaşıma sordum; verdiği cevap şuydu.
Bursadan başlarsak; Bursasporun başkanı sadece internetten yayın yapabilen bir tv kurdu, yaptığı ilk açıklamadada; İstanbul takımlarından sonra tv kuran ilk takım biziz, dolayısıyla artık 4. büyük biziz dedi.
Bir süre sonra Bursanın başkan yardımcısı, ts nin şampiyonlukları geride kaldı, onlar artık büyük değil, yeni büyük takım biziz dedi.
Sonrasında ise yıllardır bu ligde olan Bursaspor; bak burayı dikkatli dinle dedi, sırf şampiyonluğa oynadı diye bizim büyüklüğümüzü diline dolayabiliyor dedi. Oysaki bizim sayısız lig, kupa, c.başkanlığı ve başbakanlık kupamız varken bile, onların daha 1 tane türkiye kupası varken.
İşte böyle bir camiayı, Trabzonspor taraftarı olarak şampiyonluk yolunda neden destekleyelim dedi.
Hak verdim
Ardından konuyu bize getirdi; aynısını sizde yaptınız dedi, hatta bizim bu forumumuzuda takip ettiğinden, aç bir bak dedi geçen 2 senede yazılanlara diye..
Hep ts artık büyük değil, 4. büyük artık Sivasspordur yazılarını yazdınız.
Sivassporunda internet ortamında başka bir forumu olmadığı için, ts taraftarları olarak bizler; aynı şekilde Sivasspor daha şampiyon olmadan bunları diyorsa olduktan sonra neler yapar dedi.
Bundada biraz hak verdim
Sonundada aynı durumda Eskişehirspor olsunda bakın görün, nasıl destek veriyoruz dedi.
Bu büyüklük muhabbeti aslında taraftarların diline dolayamayacakları kadar ince bir mevzu, şampiyonluk yaşayan, kupa kazanan takımların büyüklüklerini bizler yada diğer taraftarlar vermediki yine bizler o büyüklükleri alalım.
Dolayısıyla, Türk futbolundaki o 4 takımdan birinin artık büyük olmadığını iddia edipte, yerine biz geldik dersek, yine 4 tane büyük olmuş olmayacak mı!!!
Türk futbolu yine 4 takım arasında dönmüş olmayacakmı..
O yüzden bence, kimse kimsenin büyüklüğünü ağzına dolamadan kendi büyüklüğünü, kendi destanını yazmaya çalışsın..