Darısı Seneye
[IMG]/images/stories/Sivasspor_Logo.jpg[/IMG]
Bu yıl ilk kez çıktığı Avrupa arenasına erken veda eden Sivasspor için artık hedef gelecek bu yılda Avrupa'da boy gösterebilmek.
Turkcell Süper Ligde geçen sezon elde ettiği başarıyı, Intertoto Kupası dan UEFA Kupası 2. ön eleme turuna kalarak taçlandırmayı hedefleyen Sivasspor, SC Braga mağlubiyetleri ile bu hedefine ulaşamayarak, Avrupa kupaları serüvenine son verdi.
41 yıllık tarihinde ilk kez bu sezon, Intertoto Kupası ile Avrupa kupalarında mücadele eden Sivasspor, OFK Grbalj ve SC Braga ile oynadığı 2şer maçla Avrupa arenasında toplam 4 karşılaşmaya çıktı.
Kupanın 2. turunda Karadağda 2-2 berabere kaldığı OFK Grbaljı Sivas a 1-0 mağlup eden Sivasspor, SC Bragaya ise Sivas aki ilk maçta 2-0, Portekizdeki rövanşta ise 3-0 yenildi.
Avrupa kupalarında oynadığı 4 maçta rakip filelere 3 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 7 gole engel olamadı.
OFK Grbalj ile oynanan ilk maçta takımının 2 golüne imza atan Mehmet Yıldız ve Grbalj ile oynanan rövanş maçında Sivassporun golünü atan Mamadou Diallo, kırmızı-beyazlı ekibin forması altında Avrupa kupalarında gol atma sevinci yaşayan futbolcular olarak kayıtlara geçti.
|