Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor başkanı sayın Mecnun Otyakmaz’ın dün yaptığı basın toplantısının ardından kafalardaki bir çok soru işaretinin dağıldığını tahmin ediyorum. Son derece samimi açıklamalarda bulunan Başkan’ın transferden, Cumhuriyet kupasına, Divriğispor’dan kombine bilet fiyatlarına kadar çeşitli konularda yaptığı bu açıklamaların kamoyundaki söylentilerinde önüne geçeceğini düşünüyorum. Sivasspor’dan resmi bir açıklama yapılmadığı için,her sabah bir futbolcu alınıp,bir futbolcu gönderiliyordu. Öyle zannediyorumki, dünkü açıklamalardan sonra taraftarların yaptığı transferler (!) bir müddet duracak. Basın toplantısının büyük bir bölümünüde meşgul eden,Cumhuriyet Kupası 4’lü futbol turnuvası ile ilgili yönetimin yapmayı düşündüğü çalışmalar beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü, maalesef Cumhuriyet turnuvası giderek kan kaybediyordu. İlk yıllardaki coşku ve heyecanı son yıllarda göremez olmuştuk. Cumhuriyet Kupası maçlarının oynandığı tarihlerde bir çok kulübünde özel veya resmi turnuvalar yapması (Ankara TSYD, Karadeniz TSYD gibi) bu anlamlı turnuvayı gölgede bırakmaya başlamıştı. Ancak öyle görünüyorki, bu yıl 9. yapılacak olan Cumhuriyet Kupası 4’lü futbol turnuvası son derece coşkulu geçecek.
Basın toplantısında çok konuşulan bir diğer konuda tabiki transferler. Sayın başkanın açıklamasına bakılırsa 2 yerli, ikide yabancı olmak üzere direkt olarak onbirde oynayacak 4 futbolcu alınacak. Zannediyorum iki gün önceki yazımda da “Sivasspor için çok iyi 4 transfer yeterli olur” diyerek görüşlerimi belirtmiştim. Demekki Sivasspor teknik heyeti ve yönetimide böyle düşünüyor.Doğrusuda bu zaten,8-10 tane vasat futbolcu alınacağına 4 tane iyi futbolcu alınsın yeter! Toplantıda bir başka dikkatimi çeken konuda Mecnun beyin ısrarla “Kimse endişe etmesin, Sivasspor’a yakışır güçlü bir kadro kuracağız” demesi oldu. Süper ligdeki ilk sezonunu 8. sırada bitiren Sivasspor’dan bundan sonraki beklentiler tabiki daha üst sıralar olacaktır.
Kısacası ,dünkü toplantıdan sonra kafamdaki bir çok soru işareti dağıldı ve rahatlatan açıklamalar duydum. Dilerim bugünden itibaren taraftarlarında kafası rahatlar ve o gereksiz olumsuz havayı kafalarından dağıtırlar.