BÜYÜK OLMAK İÇİN GEREKENLER...
Sivassporumuz 40 yıllık tarihinde en zirve noktaya bu yıl hakederek ulaştı, bunun gururunu ve mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz. Ancak bu noktada işimiz daha da zorlaştı. Zirvede kalabilmek ve üst sıralarda kalıcı olabilmek için gerekenleri yerine getirmek zorundayız.
Öncelikle artık klübümüzün yapılanmasının değişmesi ve yönetim kurulunun daha aktif olması gerekmektedir. Bütün yükün başkan ve birkaç yöneticinin üzerinden alınıp yeni bir organizasyon ile dağıtılması, gerekiyorsa yeni yapılanma içine medyanın tanıdığı, üslubu ve tarzı ile saygın bazı kişilerin alınmasının çok önemli olduğunun farkına varmalıyız.
Söylediklerim sakın yanlış anlaşılmasın, hali hazırdaki yönetim kurulumuzun hepsine saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Ama burda belirtmek istediğim artık büyüdüğümüz, daha doğrusu büyüklüğümüzün farkına vardığımızdır. Sınırlarımızı genişletmeliyiz, Osmanlının torunları olan bizleriz, Cumhuriyetin kurulduğu şehre bizler sahibiz. Tanıtım ve yeni organizasyonlar için yönetim kurulumuzun yenilenmesi daha farklı meziyetlere sahip insanlarımızın da klübümüze destek vermeye başlaması gerek. Yöntem olarak farklı bir yol da izlenebilir, belki komisyonlar kurularak yeni katılacak kişilerle yönetime yardımcı ortamlar da hazırlanabilir. Medya Komisyonu, Avrupa Taraftarları Komisyonu, İstanbul Taraftaları Komisyonu, Sivasspor Markalı Ürünler Komisyonu gibi değişik yapılanmalara bu konuda uzman, yetkin ve başarılı kişilerin tamamen gönüllülük esasıyla getirilmesi inanın Başkanımız Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulunun da sırtındaki yükü hafifletecektir.
5 milyon sivaslı yaşıyorsa şu dünyada, bu yaşayan insanların 100 binlerini taraftarlık bilincine ulaştırdığımız zaman, medyada reytingimizi ve gücümüzü gösterdiğimiz zaman, tesislerimizle her futbolcunun oynamak istediği bir klüp olmayı sabitleştirdiğimiz zaman, sahada 18 bin kişinin üzerinde Sivasspor tescilli ürünlerini gördüğümüz zaman, 72 bin ytl topladık diye övünmek yerine milyon dolarlara ulaştığımız zaman biz de zirvenin kalıcı takımlarından biri olacağız inşallah....
Sivasspor insanların kalplerinde şu anda, ilk yapmamız gereken bunu tek sevgi haline getirmek. istanbul takımlarının kalplerdeki etkisini bitirmek zorundayız. İki takım bir kalpte olmamalı. Bjk-fb-gs sevgisini tüm hemşerilerimizin yalnızca avrupa maçlarına kanalize etmelerini sağlamalıyız. Bunu Taraftar Oluşturma Komisyonu vasıtasıyla yapmamız mümkündür.
Yazılacak o kadar çok şey var ki...
Bunları yapmak için öncelikle yönetim kurulunun böyle bir isteği ve yapılanmayı başlatması gerekmektedir. Sivasımın insanı hepimiz biliyoruz ki soğuktan mı kepenek suyundan mı nedir bilinmez, biraz içine kapanık, biraz dingin, biraz sessizdir. Ama çokça da mert ve çokca da cömerttir. Önemli olan bu potansiyeli ortaya çıkarabilecek kişiler ve organizasyonlardır.
Hep birlikte zirvede kalmanın planlarını yapmamız gerekiyor, yoksa önümüzde çok örnek var başarılarını kalıcı yapamayan ve tepetaklak aşağılara inen.
Bu günleri bizler gördü isek bu günler gibi günleri çocuklarımızında görmesini sağlamalıyız. Meşhur Çin atasözünde geçtiği gibi: Bu dünya bize bize miras kalmadı, biz onu evladlarımızdan ödünç aldık...
Daha güzel günlere ulaşmak için elele tutmamızın zamanı geldi. Hani çocukken yapılan Yerli malı haftası gibi fikirlerimizi,mali imkanlarımızı, yüreğimizi, sevgimizi ve heyecanımızı ortaya koyup paylaşmalı ve Sivassporumuza aktarmalıyız...
Biz büyüğüz sadece farkına yeni varıyoruz.....
Sivas dışında yaşayan tüm hemşerilerimizi organize edecek
|