Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Teknik Direktör

Teknik Direktör Teknik Direktör hakkindaki yorumlar

Seçenekler Arama Stil

İNSANLARIN YAŞADIKLARI HEP TECRÜBE"
Alt 11.05.2008, 15:56   #1
yigido_furkan
Usta Yiğido

yigido_furkan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

226 Mesajına 403 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 853 yigido_furkan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart İNSANLARIN YAŞADIKLARI HEP TECRÜBE"

Lig boyunca taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan ve "gönüllerin şampiyonu" olarak ilan edilen Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun'a ulaştık. Son haftada Fenerbahçe'nin Trabzon'dan puan çıkaramamasıyla İntertoto'ya gitmek zorunda kalan yiğidolar'ın hocası üçlü averaj kuralının adaletsiz olduğunu vurguladı. Bununla beraber daha birçok konuya da değinen Bülent Uygun'un söyledikleri eminiz ki ilginizi çekecek.

İşte Bülent Uygun söyleşimiz...

MARATON.COM.TR: Hocam ne diyorsunuz üçlü averaj konusunda? Maça çıkmadan önce hesap etmiş miydiniz bunu?

Bülent UYGUN: Tabi düşünüyorduk zaten bunu. Bizim Gençlerbirliği maçını kazanacağımıza olan inancımız tamdı. Fenerbahçe’nin Trabzon’da berabere kalmasına duacıydık. Bizim yöneticilerimizin söylemek istedikleri şu: Biz Fenerbahçe’ye İstanbul’da 2-1 Sivas’ta 4-1 kaybetmişiz, Beşiktaş da deplasmanda 2-1 kendi evinde ise 2-1 kaybetmiş. Yani biz Fenerbahçe’den 2 gol fazla yedik diye bütün bir sene verdiğimiz emeğin kısıtlanması yanlış. Biz ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımlarından olmamıza rağmen geride kalıyodur. İkili averajla bu olsa tamam anlayabilirdik ama böyle olunca kötü oldu. Veya bir maç daha yapılabilirdi Beşiktaş’la. Eğer adalet diyorsak adalet.

MARATON.COM.TR: Ligde 23 galibiyet aldınız. Fenerbahçe’nin 22 galibiyeti var ve İntertoto’ya gidiyorsunuz.

Bülent UYGUN: Biz bir futbol devrimi yarattık. Anadoludan bir takımın şampiyon olabileceğini gösterdik. Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu bir şehirde, Anadolu’da insanları karanfillerle karşılamayı ve yenilsek bile aynı şekilde uğurlamayı gösterdik insanlara. Allah’ın takdiri buymuş. Beşiktaş’ta kupaya hakkıyla gidiyor. Ancak hepsine, Galatasaray'a da, Fenerbahçe'ye de, Beşiktaş'a da, düşen takımlara da hakem hataları yapılmıştır. Hepsi birbirine eşittir. Türk futbolundaki problemleri çözmeye niyeti olan insan yok. Benim derdim bu. 50 tane insan beni arıyor bu 38 yaş olayı askerlik meselesinden dolayı ama bunu ben söyleyince herkes beni görüyor. Hakemler yarı profesyonel olsun hepsinin bir antrenörü olsun öyle çalışsınlar diyorum. Nedir bunun senelik maliyeti? 3 trilyonsa atıyorum büyükler verecek 500 milyar, Trabzon verecek 300 milyar diğerleri verecek kalan parayı paylaşıp herkesin bir hocası antrenörü olacak. Sen diyorsun ben transfere şu kadar harcadım bu kadara takım kurdum sonra adama veriyorsun 1,5 milyar benim maçımı doğru yönet diyorsun. Tam olmasa bile yarı profesyonel olalım diyorum. Hobi olarak adam bu işi yapıyor. Nasıl olacak bu iş? Denir ya “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” diye. Hakem ağabeyleri biliyor her şeyi. Olmaz böyle. Bunların emeklilik haklarının olması lazım, profesyonel olmaları lazım. Türkiye’de bir askerlik problemi var çözüm bekleyen 50 tane futbolcuyu direk etkileyen gelecekte de 5000’e yakınını etkileyecek olan kimse bunu söylemiyor. Kan ağlıyor insanlar bu yüzden gelecekleri battığı için.

MARATON.COM.TR: Tümer örneği var hocam en yakınımızda. Futbol oynamak için Yunanistan’a gitmek zorunda kaldı.

Bülent UYGUN: Yani işte. Senin benim gibi insanlar böyle şeylere sıcak bakıyorlar. Ondan sonra köşesinden yazanlar bunu görmüyorlar bile. Bakıyor kim başarılı? Hakan Şükür. Salla. Bakıyor kim başarılı? Bülent Uygun. Salla.

MARATON.COM.TR: Hocam Milli Takım aday kadrosu açıklandı ama Sivas’tan kimseyi göremiyoruz. Bu konuda diyeceğiniz bir şey var mı?

Bülent UYGUN: Valla o konuda yorumu başkan yapsın.

MARATON.COM.TR: Hocam bu sezonla ilgili şahsi bir düşüncemi belirtmek istiyorum. Bu sezonu anlatan bir kitap yazmayı düşünür müsünüz?

Bülent UYGUN: Valla öyle bir niyetim var düşünüyorum futbol hayatım bitince. 14 sene boyunca yaşadıklarımı. Çünkü insanların yaşadıkları hep tecrübe olarak karşılarına çıkıyor. Bunları insanlarla paylaşmak istiyorum.

MARATON.COM.TR: Hocam ben kendi adıma gördüğümü söylüyorum, sizin söyledikleriniz sorunları ve çözümleri ne Haluk Ulusoy Federasyonu söyledi ne de yeni federasyon şimdiye kadar söyledi. O kadar doğru şeyler söylüyorsunuz ki.

Bülent UYGUN: Futbol Federasyonuna diyorum ki lisans çıkartıyorsun. Ne kadara çıkartıyorsun? 500 dolar. 3000 dolar al. Bunun 500’ünü yine sen al. 2500’ünü götür sigorta şirketleriyle konuş onlara ver sene başı bu adam için. 10 yıldan aşağı futbol oynayan yok. Bu adamın futbol hayatı bittiği zaman eline aybaşında geçecek bir emekli maaşı olsun. 18 yaşında futbolcu bunu yapsa 28 yaşında bile bıraksa futbolu emekli maaşı olacak gelecekte güzel bir hayatı olacak. Bak ne kadar basit bir olay.

MARATON.COM.TR: Aynen öyle hocam ama bunu sadece siz düşünüyorsunuz.

Bülent UYGUN: Ben bunları söyleyince dinlemiyorlar. 100 dönüm arazi bağışladım gidip bakan olmad Bir tek eski Federayon döneminde bakıldı. Dedim ki buraya bir hastane yapalım sporcu sağlığı için herkes orada tedavi olsun. Adana Demirspor’da benim oyuncum felç geçirdi. Yaşar Büyükanıt paşa üstlendi onun tedavisini. Sedat Balkanlı gibi insanların hepsi gitsinler burada doğru düzgün tedavi olsunlar.

MARATON.COM.TR: Çok dolusunuz hocam bir tatile çıkmanız sizin için iyi olacak.

Bülent UYGUN: Antrenörlük kursuna gideceğim ondan sonra yurt dışına tatile gideceğim.

MARATON.COM.TR: Gidecek kalacak ve gelecek oyuncular belli mi?

Bülent UYGUN: Valla yok o işlere daha bakmadık. Bu İntertoto işi kötü oldu tabi şimdi daha erken başlamak durumunda kaldık. Onlara daha bakmadık yakında belli olur hepsi.

MARATON.COM.TR: Peki hocam çok teşekkür ederim. Kolay gelsin size.

Bülent UYGUN: Ben teşekkür ederim, hoşça kalın.

MARATON.COM.TR ÖZEL RÖPORTAJ / BURAK ÖZKAYA
yigido_furkan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda yigido_furkan'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
--->: İNSANLARIN YAŞADIKLARI HEP TECRÜBE"
Alt 11.05.2008, 16:52   #2
yusuf_yusuf
Usta Yiğido

yusuf_yusuf - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

329 Mesajına 482 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 833 yusuf_yusuf FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: İNSANLARIN YAŞADIKLARI HEP TECRÜBE"

saol gardas bılgıverdığın için okudum saol
Alt 11.05.2008, 18:49   #3
yigidomustafa58
Usta Yiğido

yigidomustafa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

715 Mesajına 1.156 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1137 yigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: İNSANLARIN YAŞADIKLARI HEP TECRÜBE"

tecrübe kazanmış olduk seneye Şampiyon Anadolu'dan...

Bak gülüm senin toprağında bu çiçek yetişmez,benim toprağımda da sen solup gidersin

yigidomustafa58
Mustafa SALTIK
yigidomustafa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla