İspanya´da Huelva formasıyla geçirdiği iki sezonun ardından Sivasspor´a transfer olan Ersen Martin iddialı konuştu.
Almanya’da futbol hayatına başlayan, ardından Beşiktaş’la Türkiye’ye ‘merhaba’ diyen Ersen Martin, maceralı bir Süper Lig kariyeri geçirdi. Trabzonspor’daki başarılı performansı onu, dünyanın en önemli futbol arenalarından biri olan La Liga’ya taşıdı. Burada Recreativo Huelva Takımı’nda iki sezon mücadele etti. Ancak yaşadığı talihsiz sakatlıklar milli futbolcunun yakasını bir türlü bırakmadı. 30 yaşındaki forvet, takımının küme düşmesinin ardından kendisini tekrar zirveye çıkartacak bir ekibe gelmeyi istedi.. Ve sonunda da Süper Lig’de son iki yıla damgasını vuran kulüplerden biri olan Sivas’ın yolunu tuttu. İşte yazarımız Tunç Kayacı’ya samimi açıklamalar yapan Ersen, La Liga macerası ve gelecek hedefleriyle karşınızda;
10 Dakikada İkna Oldum
“İnsanlar benim İspanya’da sürekli oynayamadığımı ve takıma giremediğimi düşündüler. Ancak buraya gelmeden önce Racing Santander ve Almeira’dan ciddi teklifler aldım. İki yıl içinde Huelva ile 19 maça çıktım. Uzun süren bir sakatlık dönemi geçirmem, benim takıma uyum sağlamamı zorlaştırdı. Beni oraya götüren teknik direktör de, kısa bir süre sonra görevinden ayrıldı. Yeni gelen teknik adam da, sistemini diğer forvet oyuncularına göre kurmuştu. Çaresiz kalınca ise bana forma şansı verdi. Ancak sahaya onbirde çıktığım dönemde de benim yapabileceğim bir şey yoktu. Çünkü takımımızın küme düşmesi kesinleşmişti. Türkiye’den de birçok kulüpten transfer teklifi aldım. Bülent Uygun hocamız beni aradı ve 10 dakikada ikna etti. Aynı zamanda Mecnun Başkanımız’ı da unutmamam gerek.”
Büyük Bir Zenginlik’
“Sivasspor’da arkadaşlık da çok üst düzeyde. Birçok futbolcu bundan bahsediyordu ancak içine girince bunu daha iyi anladım. Beni hemen aralarına aldılar. Yıllardır bu takımda oynuyormuş gibiyim. İspanya futbolunun benim hem kariyerime hem de oyunuma kattığı şeyler oldukça fazla. Barcelona, Real Madrid ve Valencia gibi takımlara karşı oynadım. Bunlar çok güzel duygular. Türkiye’de 60’ yakın gol attım, bunların 50’si kafayladır. Stoperler beni iyi tanır. Mehmet Yıldız’la da söylenenlerin aksine süper ikili oluruz. O yerden ben havadan, büyük işler başarırız. Takımımızn kadrosunda üç farklı özellikte futbolcu var. Bu büyük bir zenginlik. Türkiye’de en az 15 gol atarım. Beni mutlaka dikkatli izleyin. Avrupa Kupası’nda hedeflerimiz belli, Anderlecht’i yenmek istiyoruz. Sivas’ın içindeki kulüp düzeni çok iyi.Buradaki tablo gerçekten çok güzel.”
Tunç KAYACI / Fanatik Gazetesi