09.02.2010, 23:59
|
|
Usta Yiğido
777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 687
|
Cevap: 20. Hafta Hakemleri Belli Oldu
Sivasspor-Denizli maçının hakemi açıklandığı gün yorumum:
Alıntı:
gdodeğilyiğido Nickli Üyeden Alıntı
2009-2010 sezon başından beri hakemlerden yana aradığımız bulamadık, takım kötü oynadığından aldğımız yenilgilerde hakem hatalarına pek dikkat etmedik.Halbuki son Fener maçında tüm spor kamuoyu, Fenerin 2.golünün ofsayt olduğunu kabul ediyor. o ofsayt golü yenilgimizi getirmişti. Daha evvelki maçlarda da bariz hakem hataları ve yanlı yönetimleri olmuştu.
Bu haftaki hakem atamalarını duyunca şaşırmadım. Kötü olaylar tek tek değil, hep beraber gelirdi. Yunus Yıldırımla ilgili google da kısa bir gezinti yaptım:
1)Karşıma skandallar,hatalar, taraflı yönetimle ilgili birçok maç geliyor. Herkes yakınıyor, hakkımız yendi diye.
2) Fenerbahçenin 21 maçını yönetmiş, 20sini FB kazanmış, birinde yalnızc G.Birliğine 1-0 yenilmiş. Hakeme Fenerli diyorlar.
3) Hakem Manisa bölgesinden.Yardımcılar İzmirli galiba. E biz de Denizli ile oynuyoruz,yabancı değilmiş!!!! Manisa bugün Denizliyi kupada 4-1 yeniyor, hediye gibi Sivas maçına Manisalı hakemi veriyorlar.Manisa düşme potasında rakiplerimizden ve iki hafta sonra da maçımız var. E bu kadarına pes yani.
Komplo teorilerini sevmem ama iç saha maçlarımızı kaçırmam ve hakemleri de seyrederim dikkatle. Sivasın sezon başından beri maçlarının hakemlerce iyi yönetildiğini görmedim. Sonuca göre konuşmuyorum. Geçmiş maçları bir düşünün hak vereceksiniz.
Kısacası, yönetim ve teknik heyetin futbolcularımızı hakemle ilgili uyarmaları gerekiyor.
-Takdir haklarını karşıya kullanabilir.
-Rakibin sert oyununa prim tanıyabilir.
-Ceza sahamındaki defansımızın rakibe en küçük müdahalesine penaltı çalabilir.
-Futbolcularımız bu kararlara karşı gelince de kartlarına başvurabilir ve cezalı duruma düşürebilir. Özellikle banko oynayan oyuncularımız (başta Mehmet Yıldız,kalecilerimiz vb.) çok dikkatli olmalılar.
Bu durumlarda hakeme itiraz etmemeli, hakemi haklı hale getirecek acemice hatalardan kaçınmalıyız. Bu oyunu ancak zeki ve sakin olarak, çelik gibi sinirlerle bozabiliriz.
Taraftar olarak yapabileceğimiz ise, hakeme sövmek değildir.Bu işi daha da zorlaştırır, ama sesimizle, ıslığımızla, öndeki koltuğa hafifçe vurarak veya davul çalarak tepkimizi gösteririz. Çoook zor maç olacak bu çoook.Allah yardımcımız olsun!
|
Maçtan önce yazmıştım. Ahhh,Mehmet ahhh! En çok sen sakin ve uyanık olmalıydın! Şimdi ne ceza gelecek diye beklemeyecek, rahatça işimize bakacaktık .
|
|
|