Cevap: Taraftardan Haklı Tepki
Taraftar dert küpü!
Sivasspor’un pazartesi oynayacağı Trabzon maçının hakemi belli olunca taraftarlar kendi sitlerinden hakemle ilginç yorumlar yaparak endişelerini dile getirmişler. Bazılarının yazdıklarını okurken aklıma Temel fıkrası geldi. Temel yolda yürürken birden bire “ Eyvah! Yine düşeceğum” demiş,yanındaki “ ne oldu ki” deyince “ Ne olacak az ileride muz kabuğu var!” cevabını vermiş. Trabzon-Sivasspor maçının hakemi Kuddusi Müftüoğlu olunca Yiğiodolarda Temel gibi “ Yine hakem faciası yaşayacağız” Hakem skandalına hazırlıklı olun” şeklinde yorumlar yapmış.
Sivasspor taraftarı endişe duymakta haksız sayılmaz. Zira,Kuddusi Müftüoğlu’nun yönettiği daha önceki maçlara baktığımızda,dengesiz kararlar verdiğini görmek mümkün. Bu sezon Sivasspor’un oynadığı deplasmanlardaki Gaziantep ve Beşiktaş maçlarını yönetti. Özellikle Beşiktaş maçında yapmadığı eyyam kalmamıştı. Bir önceki sezonda ise Sivasspor’un 4 Eylül’de 3-2 yenildiği maçtada yine tribünlere saç-baş yolduran kararlar vermişti. Şunuda açıkca söylemeliyimki,yine geçen sezon Sivasspor’un deplasmanda 4-0 kazandığı maçta bu hakem Sivasspor lehine öyle bir penaltı vermiştiki şaşırıp kalmıştık! Kuddusi Müftüoğlu freni patlamış kamyon gibi kimi ezeceği belli olmuyor!Tabi benim temennim hiç olmazsa bu maçta sonucu etkileyecek hatalar yapmaması ve maçın sonucunu her iki takımın futbolcularının belirlemesi. Ama,çoğu taraftar gibi bende kesinlikle bu hakemin iyi bir yönetim göstereceğini düşünmüyorum.
Önceki günde yazımda belirttiğim gibi,Galatasaray maçından sonra inanılmaz tepkiler aldım. Bu tepkilerin büyük çoğunluğu özel güvenlikten olduğunu söyleyebilirim. Soy adını yazmayacağım Kenan isimli bir taraftar dün aşağı yukarı bir sayfaya yakın faks göndererek stadda yaşadığı sıkıntıyı anlatmış.Hatta “Ne olur bu derdimizi dile getir” diyede adeta yalvarmış.
Özellikle,Beşiktaş ve son oynanan Galatasaray maçlarında girişte çok büyük sıkıntılar yaşamış ve bundan sonrada maçlara gitmemeyi bile düşündüğünü ifade etmiş.Kenan bey yaşadıklarını şu şekilde ifade ediyor “ Maça bir saat kala stadda gittim,her girişte üç turnuki vardı ama sadece biri çalışıyordu. Taraftarlar üst üste ve birbirlerini eziyordu.Ancak maçın 18. Dakiksında maça girebildik.Beşiktaş maçındada 10. Dakikada girebilmiştik. Bizden sonra en az 2-3 bin kişi daha olmasına rağmen içeri girdiğimizde tribünün (maraton) tıklım tıklım dolu olduğunu gördük. Dışarıda biletli 2-3 bin kişi varken içeride nasıl yer olmaz? Soruyorum: Stad girişlerinden kim sorumlu? Dışarıda o kadar insan varken,içeride niçin tribünler dolu? Staddaki giriş ve çıkışlardaki izdihamı kim önleyecek?”
Kenan beyin yazılı isyanını özellikle diye getirdim,zira bu konularda sayısız telefon ve mesaj aldım.
Taraftarlarımızın sıkıntılarını her zaman dile getirdim,bundan sonrada getireceğim. Ancak benimde taraftarlardan şikayetim var! Maçtan 2 gün önce ve maç günü stadın girişinde,üzerinde “Mecnun Otyakmaz” yazan kırmızı-beyaz kaşkoller ve bayraklar dağıtıldı,bende taraftarlara soruyorum; “Nerede bu kaşkoller ve bayraklar?” Hadi bayrakların ucunda plastik boru olduğu için özel güvenlik işgüvarlık yapıp içeri almamış,peki kaşkollere ne oldu? Ben maç esnasında özellikle maraton tribünün kaşkol şov yapıp kırmızı-beyaz renklerin hakim olacağını düşündüm ama karşıdan bakıldığında çok az sayıda kaşkol ve hiç yok denecek kadar bayrak vardı,dolayısıylada tribünler kırmızı-beyaz yerine siyah ağırlıklı bir görüntü içerisindeydi.Ben bu işe akıl sır erdiremiyorum. Zira geçmiş yıllarda da Mecnun Başkan İstanbul’dan yüzlerce bayrak getirttirip tribünlere dağıttırmış ama bir sonraki maçta 3-5 tanesi ancak vardı.Böyle bir şey bize mahsus herhalde!..Ya arkadaş;Maça giderken alınan kaşkol ve bayrak ne yapılır Allah aşkına?
Bana birisi bunun cevabını versin…
Abdullah YİĞİT
Hürdoğan Gazetesi
|