Cevap: Başkan Tepki Gösterdi
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Derin Futbol programında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Sivasspor'un Galatasaray ile oynadığı karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya hakkında konuşan Otyakmaz; "Hocamız Erciyes-Fenerbahçe maçında eleştiri almıştı, onun üstüne böyle bir maça verilmesini hata olarak görüyorum. Daha az stresli altından kalkabileceği maçlara verilmeliydi. Burda yapılan hatalar bizim için önümüzdeki haftaları da etkiledi. Geçen sene aramızda bir toplantı yaptık. Bire bir inceledik, 20 puana yakın hakem hatalarından kaybetmişiz." ifadelerini kullandı.
"BURAK'IN UFAK TEFEK NUMARALARI OLUYOR"
Ümit Kurt'un gördüğü iki sarı kart pozisyonun baş kahramanlarından olan Burak Yılmaz hakkında konuşan Otyakmaz; "Bakıyorum Burak'ın da ufak tefek numaraları oluyor saha içinde. Ve her maçta böyle itmeli kakmalı kendisini atmalı bir şeyler oluyor. Bir de işini iyi yaparsa, kendini atışını atmosferle birleştirdiğiniz zaman hakem de baskı altında kalıyor, kart çıkartıyor. Yani bir takımın kaderiyle oynuyorlar. Ona birinin söylemesi lazım, hakkın geçiyor insanlara diye. Bir tavsiye vermesi lazım, bu tip hareketler yapmaması için." şeklinde konuştu.
"SÖYLEYECEK ÇOK ŞEYİM VAR"
Yargılandığı şike davasına ilişkin yargıtay süreci nedeniyle yorum yapmak istemediğini belirten Otyakmaz; "Ben fazla polemiklere girmek istemiyorum. Çok mağdur edildim. Çok itibarımızla oynandı. Bu yönde savunma yapacak bir açıklama yapmak isterim. Bu da çok ses getirecek, yargıtay sürecinden önce yanlış anlaşılacak. Aslında söylenecek çok şeyim var ama şu süreçte söylemek istemiyorum. Ne sahte kahramanlar var söyleyeceklerimizle foyası ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Fotospor