Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Balili:"Bu savaş beni üzüyor"
Alt 19.01.2009, 19:24   #91
adem_1907
Yeni Yiğido

adem_1907 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 adem_1907 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Balili:"Bu savaş beni üzüyor"

Alıntı:
serhatcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
sağğol baba bana örümcek kafalı dediğin için ))))))
rica ederim, herkesin duymak istedigini söylerim
Alt 19.01.2009, 21:17   #92
elleshar
Acemi Yiğido

9 Mesajına 11 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 596 elleshar FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Savaşa Hayır!

Alıntı:
nejmi58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
sonucta herkes istedigi gibi düsünmekte özgür...
ama kuranin istedigi gibi yasayinca insan cahil olmuyor. zaten ne geliyorsa basimiza dinimizi tam bilmedigimiz ve yasayamadigimizdan geliyor.
diger dinlere karsi hassasiyete gelince: gercekten merak ediyorum, bu sekilde yani bosnadaki gibi cecenistandaki gibi afganistan veya filistindeki gibi ve hatta dogu türkistandaki gibi somalide, kesmirdeki gibi, nerede ve hangi hiristiyana veya yahudiye veya budist samanist vede..... kime böyle soykirim uygulanmis??? Dikkat et, böyle tek bir kisilere, mesela Dink cinayeti gibi demiyorum (ki bunuda tasvip etmiyorum). Benim en son bildigim 1940 li yillarda Yahudilere uygulanmis, onuda yapan Almanya(Hiristiyan bir ülke), ki bunuda tasvip etmiyoruz ve lanetliyoruz. Yani biz bu türlü soykirimlara zaten karsiyiz. Bunuda Sultan Abdulhamid zamaninda Yahudilere yine soykirim uygulanirken ispanyada onlari suanki topraklarina yerlestirip bu zulümden onlari kurtarmakla göstermistir. Lütfen carpitmayalim, yani biz zulümün hertürlüsüne karsiyiz, bunu kim kime yaparsa yapsin, zalimle birlik degiliz. ama maalesef bu zulümlere genelde müslümanlar maruz kaliyor.
Birsey daha dikkatimi cekti, yanlis olabilir ama bende uyanan kanaat bu, müslümana(Kurana göre yasayan veya yasamaya calisan) karsi bir önyargi var gibi sende. Bilmiyorum belki yurtdisindaki arkadaslarinin etkiside olabilir????
Bende Almanyada yasiyorum ve bu ahlaktan, hosgörüden uzak insanlari gördükce, dinimizin-milletimizin degerini daha cok anliyorum, ama maalesef yurdumuzdada insanlar milli-manevi degerlerinden öyle veya böyle arac ve sebeplerle uzaklastirilmaya calisilmakta. Buralarda dinini yasayamayan insanlar bir bosluk icerisinde, maneviyatta uzakta, tatminsiz. Özellikle gencler icki-esrar-fuhusta kendini tatmin etmeye calisiyor, söylermisin bana bumu ilericilik, bumu genis görüslülük, eger öyleyse ben almayim, elhamdülillah ben gerici halimle dahada mutluyum.
Vede son sorum, Büyük Ortadogu Projesi ve Türkiye bu projenin neresinde?????
ben orda kuranın istediği gibi yaşanmasına cahil demedim o ayrımı yapan arkadaş, benim yoksa öle bi iddiam olmadı cahil lafını ilk ortaya atanda o arkadaştır. Kurana göre yaşayan insanlara tepkili değilim, benim tepkim kuranı yanlış anlayanlara ve kuranın içindeki bazı yanlışları görememekte ısrar eden isanlaradır, kuranında defalarca küçük ayrıntıları değiştirildi arkadşın yazdığı ayetin ben değişmeden bu şekilde indirlidiğine inanmıyorum. hristiyanları dost bilmeyiniz onlarla dostluk kuran onlardandır. önmli olan kalbindeki allha sevgisidir yoksa sen hristiyanla arkaşdlık kurmuşsun, yahudiyle dost olmuşsun önemi yoktur herkesin inancı kendisine sonuçta, ben zaten yapılanları tasvip etmediğimi söyledim ama amerikanın japonya ya atom bombası atması bile benim gözümde soykırımdır rwandada olan olayları hatırlıyomusun peki orda müslüman hutulardı soykırımı yapanlar ve ben rwandalı hristiyanlar için yürüyüş yapan kimseyi hatırlamıyorum üstüne üstlük hutuların kaliamından sonra çoğu tutsi müslümanlığa geçmiştir korkularından ama rwanda soykırımı için kimse ayağa kalkmadı nedense ??

ilericiliğe gelince almanyadaki yaşam tarzı hakkında bir fikrim yok almanyada hiç bulunma şansım olmadı uzun süreli, ama şunu söylemek gerekirse türkiye özgür ve laik bir devlet isteyen içkisini içer isteyen yılbaşını kutlar isteyen isteyen kızlı erkekli aynı evde parti yapar.buna kimsenin karışmyada hakkı yoktur türkiyeyi islam devleti haline geitrmeye çalışan insanlar son bir kaç yıldır bu tip şeylere karşı olduğunu yüksek sesle dile getirmeye bir mahalle baskısı oluşturmaya çalışıyorlar yukardada vakit gazetesinin tutumunu yazmıştım millete artık çeşitli damgalar vurmya kadar gitti laikliiği cahil insanlar dinsizlik olark görmye başladı ben çeşitli restoranlara içki yasağı getirildi bunun sonucuda ters teptikçe iyice aradaki uçurum arttı örümcek kafalı cahilin biri çıkıp yılbaşı kutlamak günahtır dedikçe insanlar inada bindirdi olayı neymiş hristiyan bayrmıymış cahilliğinden noelin 25 aralık olduğunu ozaman hristiyan bayarımı olduğunu bile iştirak edemiyen bir insanın dediklerine inanan o kadar çok kişi vardıki çocuklar yılbaşı patisinde eğlenirken ölünce bakın allah çarptı diyip göbek atmayı marifet gördüler.Açıkçası kendi açımdan söylmek gerkirse bende kutladım dışarda bir vakit gazetesinin gitmesi günah diye buyurduğu içkini su gibi aktığı gece klüplerinden birinde ama bu benim tercihim ve kimse bunun yüzünden bana dinsiz dmee hakkına sahip değildir(ki bunu diyen gazetenin baş yazarı 13 yaşındaki bir kıza tacizde bulunmuş bir şahıs).
elleshar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Savaşa Hayır!
Alt 19.01.2009, 21:30   #93
elleshar
Acemi Yiğido

isralin projesine cevap vermeyi unttum diğer beni cahil görüp kendini çok bilgili sanan arkadaşın bulduğu haritnın kimin uydurmasıyla çizildğini merak ediyorum israilin resmi olan sınırları halen birleşmiş milletler paylaşım planında olduğu gibidir ve israilin güvenlik çitleri uvarları kurulması amacı dışında sınır genişlemesi olmamıştır kürdistan nasıl hayali bir hartiysa buda o hayalilikte bir haritadır Derler ya Cahile verilecek en güzel cevap susmaktırda.kendini bilgili sanıp cahil olna en güzel cevap nedir onun içinde güzel bir söz varmı hahahahahahahah sen kendi küçük dünyanda yaşamaya devam et
Alt 19.01.2009, 21:31   #94
elleshar
Acemi Yiğido

Alıntı:
elleshar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
isralin projesine cevap vermeyi unttum diğer beni cahil görüp kendini çok bilgili sanan arkadaşın bulduğu haritnın kimin uydurmasıyla çizildğini merak ediyorum israilin resmi olan sınırları halen birleşmiş milletler paylaşım planında olduğu gibidir ve israilin güvenlik çitleri uvarları kurulması amacı dışında sınır genişlemesi olmamıştır kürdistan nasıl hayali bir hartiysa buda o hayalilikte bir haritadır Derler ya Cahile verilecek en güzel cevap susmaktırda.kendini bilgili sanıp cahil olna en güzel cevap nedir onun içinde güzel bir söz varmı hahahahahahahah sen kendi küçük dünyanda yaşamaya devam et
bu yazdıklarım nejmi sana değil yanlış anlama
Alt 19.01.2009, 22:16   #95
Cley
Usta Yiğido

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.297 Mesajına 3.046 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 940 Cley BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

elleshar kardeşim Büyük Ortadoğu Projesi Haritası nın 1.dönemi ilk 50 yıl diyelim anlarsın belki

Proje : Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde; Değişim yaratmayı hedefleyen,
Birbiriyle ilişkili amaç ve hedefleri olan, Uygulanması sonucunda çeşitli ürünlerin elde edildiği bir çalışmadır
Alt 19.01.2009, 22:45   #96
elleshar
Acemi Yiğido

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
elleshar kardeşim Büyük Ortadoğu Projesi Haritası nın 1.dönemi ilk 50 yıl diyelim anlarsın belki

Proje : Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde; Değişim yaratmayı hedefleyen,
Birbiriyle ilişkili amaç ve hedefleri olan, Uygulanması sonucunda çeşitli ürünlerin elde edildiği bir çalışmadır
endişeni anlıyorum fakat aynı şekilde düşünürsen kürtlerin yıllardır hayalinde var kürdistan projesi veya ermenistanında yıllardır doğu anadolu üzerinde yazılıp çizilen projeleri var tamam israilin gücüyle bunlar karşılaştırılamaz ama amerikanın ırak bataklığına nasıl giripde hala çıkamadığı ortada amerikan ekonomisi gereksiz savaşlarla o kadar yaralandıki bütün bu krizin başlangıcını başka başka platformlarda bundan 3-4 yıl önce öngörmüştük ve tartışmalar yapmıştık ama o zamanlar kimseyi inandıramamıştık aslında amerikalılar bu durumu 1999 dan önce sezdiler ve kendi piyasya sürdüğü terörist tarafından ne hikmetse kendi vuruldu 11 eylülde,ve saldırarak bir şeyler kazanmaya çalıştılar fakat durumda hiç bir değişiklik olmadığı ap açık ortada . şu an amerikanın gideri gelirinden çk daha fazladır borçlanması sürekli devam etmektedir şu an bu krizin olmasının nedeni dünya ekonomisini yöneten amerikanın gücünü yitirmesi ve yeni güç dengeleri kuruluncaya kadar olan bocalama dönemidir bundan bir 50 yıl sonra amerikayı bölünmüş olarak göreceksiniz dünya ekonomisinin yönetimi yavaş yavaş uzak doğu ülkeleri ve avrupa birliğinin eline geçmek üzeredir amerikayı israili bu kadar gözünüzde büyütmeyin havadan paralar yağmadıkça 50-60 yıl sonra amerikanın durumu çok daha kötü halde olcak ha tabi o bu arada daha kötü duruma düşmemek için savaşlara yıkımlara devam edicektir ekonomideki zararın savaşlardan dolayı olduğunu görünce iş işten çoktan geçmiş olacak.Türkiye önümüzdeki 20 yıl içinde avrupa birliğine girmeyi başardığı takdirde bu işten karlı çıkıp dünyanın ekonomisi güçlü ülkeleri arasına kendini sokabilir.
Alt 19.01.2009, 23:07   #97
elleshar
Acemi Yiğido

Alıntı:
serhatcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
ya evett bişey daha dikkatimi çekiyor. savaşın hertürlüsüne karşıyızz. ülkemizde unutmayın ki hakkaten ekonomik savaş var. yani bu ekonomik savaşta bizlerdemde çoluk çocuk zarar görüyor. sivaslılar olarak hakakten çıkıp pretesto yaptınızmı,neden bu ekonomik krizde bizler halk olarak zarar görüyorz diye haykırdınızmı,neden zengin bu krizde 10 kat daha zengin olduda biz 10 kat fakirledik,çocuklarımızın geleceğini alıyorsunuz diye bişeyler yaptımı sivaslılar.işyerlerimiz kapattınız,başka yerlere taşıdınız,işsizlik sivasta hat safhada diye meydanlara çıktınızmı. yok sa haksızlıklara karşı meydanlara çıkmak vatan hayinliği komunistlikmi biz sivaslıların gözünde .off ki off. sallayın yaa. günlük yaşayan bir şehrin milliyetci,muhafazakar halkıyız.yolsuzlıukları bizden yapanlar varsa bu vatan seninle gurur duyuyor deyip omuzlara alan bir toolumuz. ancakk biz alevi sunni diye birbirimizi yeriz vee bundan da övünürüz.çocuklarımızın geleceği karartılmış ipotek altına konmuş bizene..
benim demek istediğim de tamamen bu önce kendi ülkemiz içindeki sorunlara karşı başkaldırmamız eylem yapmamız gerekiyor ya zaten deniz feneri yolsuzluğu apaçık ortadaylken alman mahkemeleri olayın başı türkiye tarfında derken iktidar kılını bile kıpırdatmadı o derneğe güvenip para yatıran vatandaşlarımız mazlum değil mi asıl ezilen müslümanlar onlar değil mi dini duyguları sömürülerek üzerlerinden para kazanılan insanlar mazlum olanlar değilmi nerde hani yürüyüşler ???
ankarada melih gökçek bariz şekilde ankara halkını sömürüyor kendi adına mal varlığını açıklamayıp ortadan çekilmek kolay acaba sayın melih gökçekde şöförünün akrabalarının bahçıvanının hizmetçisinin haca gittiği arkadşlarının mal varlığını açıklayacak yürek varmı peki ankara halkının parası sömürülürken ezilen halk için kimler yürüyor ???

devletin bütün para basan şirketleri özelleştirilip bide ek olarak bazı insanlara peşkeş çekerken ekonomiyi düzelttiği yalanları savururken türkiye ana kaynaklarını kaybederken bu duyarlı vatandaşlarımız nerdeydi ???
Alt 19.01.2009, 23:27   #98
Cley
Usta Yiğido

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.297 Mesajına 3.046 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 940 Cley BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

İşi siyasete döktünüz. Halk rahat değilse cevabını sandıkta verir
Alt 20.01.2009, 00:12   #99
elleshar
Acemi Yiğido

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
İşi siyasete döktünüz. Halk rahat değilse cevabını sandıkta verir
siyasete dökmek değildi asıl amacım ama o yöne kaydı istmedende olsa ama örnekler vererek daha düzgün anlaşılcağını düşündüm benm anlatmak istediğim şey türk insanı önce kendi içindeki problemleri halletmeli sonra yok mazlumun hakkıymış yok soykırımmış diye sokağa dökülsün.
Alt 20.01.2009, 01:17   #100
nejmi58
Tecrübeli Yiğido

nejmi58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

151 Mesajına 272 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 nejmi58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

[QUOTE=elleshar;463011]Kurana göre yaşayan insanlara tepkili değilim, benim tepkim kuranı yanlış anlayanlara ve kuranın içindeki bazı yanlışları görememekte ısrar eden isanlaradır, kuranında defalarca küçük ayrıntıları değiştirildi arkadşın yazdığı ayetin ben değişmeden bu şekilde indirlidiğine inanmıyorum. QUOTE]

Arkadasim, bu yazdiklarin cok tehlikeli cümleler, seni bu yönde aciklama yapmaya sevketti herhalde tartismamiz. Bil ki bende bu durumda sucluyum, cünkü eger böyle bir tehlike varsa, o insanlarla tartismamayi emrediyor dinimiz.
Bu yaptigin aciklamalar (Allah korusun) insani dinden cikarir. Lütfen tövbe et, ve ben bu sohbetin icerisinde bulunmak istemiyorum artik.
Ilk söyledigimi sondada söylüyorum,
Allah hepimizi islah etsin, dogru yola yöneltsin.
Amin
nejmi58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
hayır, savaşa