Alıntı:
migroArmis Nickli Üyeden Alıntı
Kim kimi yenerse ne olur rakibimiz kimdir bunlar tartışılır...Her fikrede saygım vardır...Sizin fikrinizede saygı duymakla beraber baştan sona katılmıyorum...Eskişehir ve Mersinle aynı puandayız diye o takımları rakip görmeyip üst tarafı yakalamak anlamında yukardaki takımları rakip görmek nasıl bir bakış açısıdır ? Sivassporumuz bunu düşünüyor Eskişehir ve Mersin düşünmüyormu sizce...Öncelikli rakip bunlardır..Herkes aynı hesabın peşinde..Şuna eminim eskişehirde mersinde vah vah yarın Sivas Antalyayı yenerse ......... diye yakınıyorlar nedenide Sivassporu kendilerine rakip gördükleri içindir....Ve sizden en büyük ricam şudur ki o 1. maddeyi lütfen yazmayın ve söylemeyin...''1)Yiğidonun tek rakibi kendisidir. Tek dostu da kendisidir.'' Siz söylediğiniz için değilde bu cümlenin ne içi dolu nede bir anlamı var.....Sivassporun çok seveni çokta dostu var bunu unutmayınız ....selamlar...
|
Kıymetli MigroArmis,
Benim yazdıklarımdan asla ve asla Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu bize rakip olamazlar biz onlardan biraz daha iyiyiz gibi bir anlam çıkarılamaz. Tam tersine her iki takımımızda çok güzide takımlar olup çok büyük camialardır. Kesinlikle süper ligde her zaman görmek isteyeceğim takımlar arasında gelirler. Ben sadece kümede kalma mücadelesi 3-4 takım arasında olursa Sivassporun (doğal olarak benim sonsuza kadar taraftarı olduğum takımın) şansının o ölçüde azalacağına işaret etmek istedim. Dikkat edilerse Eskişehirspor ve Mersin İdamanyurdu ancak son haftalarda bizim rakibimiz olabilirler diye yazdım. Yani o cümlede bu takımlarımızın da o zaman kadar mücadelelerini canla başla sürdürmelerini böylece alttan ve üstten öteki 5-6 takıma baskı yaparak (Bursaspor-Antalyaspor-Rizespor-Gaziantepspor-Gençlerbirliği ve belki de Trabzonspor) puanları eşitlemeye çalışmalarını böylece Sivassporun kümede kalma şansının çok daha artacağına işaret etmek istedim. Varsayalım ki öteki takımlar (Kayserispor hariç öteki üsttekiler) Sivasspordan 8-10 puan uzaklaştılar. Alttaki takımların da yavaş yavaş psikolojik zorluklar altında mücadele azimlerinde eksiklikler olmaya başladı. Taraftarları maçlara ümitsizlik nedeniyle gelmemeye başladı. Bu takımların bizim üstümüzdeki potansiyel aday takımlarla olan maçlarının sonuçları sizce nasıl olacaktır acaba? Sadece Sivasspor ile Kayserispor arasında sürecek yarışın sonucunu kim kestirebilir? Örneğin bizim Kayseride Kayserispor ile oynacağımız maçın sonucu ne olabilir? Daha birçok soru işareti barındıran olasılıklar bulunuyor? Özetlersem:
1) Kesinlikle süperligdeki (kuşkusuz öteki liglerdeki her takım da öyledir) her takım son çözümlemede ülkemizin takımları olarak son derece kıymetli ve saygıdeğerdir. Bunu belirtmek zaten sporseverliğinde en temel
koşuludur.
2) Sivassporun süperligde sonsuza kadar var olması en temel arzumlarımdan birisidir.
3) Sonuçta üç takımımız süperliğe veda etmek zorundadır. Takdir yüce Allahındır.
4) Sizin Sivassporumuzu sevdiğinizi zaten çok iyi bilmekteyim. Ben de soyut anlamda Bursasporu çok sever, sayarım. Vahit, Çeki, Rasim Kara, Sedat 3 ve daha niceleri. Ama sonuçta Süperligde kim kalsın aşamasında Somut olarak Sivasspor derim hiç kuşkusuz. Bu zaten taraftarlığın doğası gereğidir. Adı üstünde taraftarlık. Yani ben tarafım.
5) Sivassporun dostu takım olarak dostu demek istedim. Bireyler tek tek elbette sempati duyabilirler. Onlara içtenlikle teşekkür ederim. Dost demek her koşul atında var olmasını istemek anlamına gelir,sizin de takdir edeceğiniz gibi. Örneğin, Bursaspor kendisi kümeye düşüp Sivassporu Süperligde bırakmak ister mi?
6) Yine de spor kardeşlik ve dostluktur diye bitirmek isterim.
Selam ve saygılarımla.