Cevap: Stadyum Manifestomuz!
SiVAS HALKINA YAPILMIS BiR HAKSIZLIK OLARAK GORUYORUM..
13 ekim 2008'te basbakan Recep Tayyip Erdogan Sivas'a gelip halka hitaben konusmasinda, Sivas'a modern ve buyuk bir stad yapilmasi karari alindigini soylemisti. Valilik ve belediye ile birlikte calisip yer tespiti vs vs yapilacagini duyurmustu. Ve Basbakanin verdigi bu soz haberlere konu olmustu.
Basbakanin verdigi bu sozunden sonra 1 yil gecmis ve bu ana kadar sadece yer tespiti mi yapilmis? 2009 da temeli atilmasini bekliyorduk ve 2010'a geldik halen bir temel atilmis bile degil...
Bu gidisle diger illere bizden sonra verilen stad sozu, bizim stadimizdan once biter demedi demeyin....
Sivasin milletvekkilerin de ilgisizligi bizi cileden cikarmis bir durumda, konuyu takip bile etmiyorlar. Ne icraat var nede dogru duzgun gorevlerini yapiyorlar.
Stad konusunda bize 35 bin seyirci kapasiteli olarak soz verilmis, ve simdi bu sozun 20-25 olmasiyla ne kadar sozulerinde durduklarini bir kez daha Sivas halkina gostermislerdir.
Bazi arkadaslarin yorumlarini okudugumda bize 20 bin seyirci kapasiteli stad yeter de artar demisler. Ben bunu cok yanlis buluyorum, evet belki suan stadi tam olarak dolduramiyoruz, ama ileriyide dusunmek gerekilmez mi? Hadi ileriyde bosverdim, madem Sivas halkinin 35 bin kisilik stadi dolduramiyacaklarini dusundulerde neden 35 bin diye soz verdiler? Biz sivaslilar olarak gelecegimizi hic dusunmedigimiz gibi Sivasimizinda gelecegini dusunmuyoruz. Kotu mu olur arkadaslar 35 bin kapasiteli bir stadimiz olsa, Sivassporumuz yarin birgun kendine gelince adina yakisir bir stadimiz olsun istemezmiyiz? Sivas artik 3cu sinif bir il olmaktan ciksin.
Hersey Sivas ve Sivasspor icin.. Saygilarimla...
SS.com'dan mail adresime bu konu hakkinda da mail gelmis ve konunun takipcisi olacaklarini soylemisler, bu yaptiklarindan dolayi tebrik ediyorum..