Cevap: Maçı değerlendirelim
Ferhat'a niye bu kadar yükleniyor anlamış değilim;takımdan sadece Ferhat mı kötüydü?Ferhat bugün Türkiye'nin en iyi kanta oyuncusuna karşı oynadı...Hata yapmadı mı yaptı hemde birkaç tane..Ferhat geçen yıl Hannover 96 takımının 2. takımından alındı..Hayatında ilk defa süeper ligde oynadı..Geçen yıl sadece 2-3 maçta görev yaptı;bir tanesi kupa maçıydı Trabzonspoara karşı oynadı...Hayerttin bu takımda yaklaşık 12 yıldır oynuyor;süper ligde de 5 yıldır oynuyor..Ferhat2ın eksikleri olabilir ama iyi bir oyuncu ancak maç oynayarak forma girer ve kendine güveni gelir...Aslında Ferhat çok iyi muz orta tabilen bir oyuncu ma biraz heyecandan biraz da tecrübesizlikten 2-3 tane ortayı kötü şekilde attı..Gelelim Maça:Maç genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçti..Sivasspor 5. dal.da girdiği pozisyonun dışında 1-2 tane de pozisyona girdi ama bunlar %100 net değildi..Takım şu nada Ceyhun ve M. Yıldız a endeksli oynuyor...M. Yıldız ve Ceyhun o gün iyiyse,formdaysa sivassporda iyi oynayacak,maç kazanancak eğer bu 2 oyuncu kötüyse ,formsuzsa ,rakipler bu 2 oyuncuyu iyi marke edrse sivasspor çok zorlanacak..Bu 2 oyuncunun dışında Zita ve Cihan da iyi marke edilirse sivassporun atacağı gol ve goller mucizeye kalacak..Sivasspor bu maçta tek ön libero ile oynadı..Kadro 4-3-1-1 şeklindeydi..Ceyhun 70 lere kadar yi mücadele etti;ama 70. dak .dan sonra yaşından dolayı yorgun düştü ve o da oyundan düştü..M. Yıldız daki düşüş devam ediyor...M. Yıldız tek forvet oynuyor ama eskisi gibi hücumpresi yapmıyor sahadaadeta dolaşarak yürüyerek oynuyor.Eskisi mehmet ne zaman ortaya çıkar bilemiyorum...Kadir elinden geldiğince görevini yaptı...M. Nas ise ne yaptı kimse göremedi;adeta görünmez oyuncu gibiydi..Defans genelde iyi oynadı rakibe son 10 dak. hariç fazla pozisyon vermedi..kAlecimiz son dak. da yaptığı hata hariç o da iyi oynadı...Abdurrahman da hala form tutmuş değil;eski ki ileri çıkıp yaptığı gollük ortaları hiç göremedik..Tekrar söylüyorum Ferhat için biraz daha sabır lazım...Ferhat'ın kötü görünmesinde önünde oynayan Cihan'ın kendisine yardım etmemesinden kaynaklandı...Hocanın yaptığı Zita -Uğur değişikliği rakibe ben bu maçı kazanamam beraberliğe razıyım şeklindeydi..SONUÇ:Eğer yabancı oyuncu alacaksan mutlaka ya oynatacaksın,ya oynatacaksın..Oynatmadığın oyuncuyu tarnsfer etmeyeceksin.. Sivassporun 18 e alınmayacak yabancı oyuncu lüksü bulunmuyor...Kaldı ki geçen yıl bu takımın orta sahasını sert adeta taş gibi olmasında Keita 'nın hiç mi katkısı yoktu..Hoca geçen yıl Keita 'ya övgüler düzerken,sitemimin en iyi paraçası derken bu yıl ne oldu da bu oyuncu 18 e bile alınmyor..Eğer geçen yıl sivasspor Mesut hoca ile son 7-8 maçta yenilmediyse bunda en büyük paylardan biri Süleymane Keita'ya aittir..Keita bana göre orta sahada oynayan Kadir,M. Nas,Sedat Y. gibi oyuncuların hepsinden daha yetenekli ve daha güçlü bir oyuncu...Bir de Suarez Sorunu var:Suarez'i geçen yıl Giresun'la oynadığımız maçta izlemiştik..Uzn boyunz rağmen süratli ve atletik,tekniği iyi olan hızlı bir oyuncu...4 Eylül'le oynanan maçta da ilk yarı izledim kendisini;gerçekten ne yaptığını bilen ,hava toplarına da hakim bir oyuncu..İşin ilginç yanı ayakları çok uzun ve hareketli bir oyuncu..Ama biz istediğimiz kadar yazalım ne hikmetse İ. Şahin hocanın sistemine uyuyor ama Suarez uymuyor...İ. şahin bu yıl iyi bir hazırlık geçirdi ve skatlanmadan çalıştı;kilo da vermiş ama kafa yapısında bir değişme bir gr. yok..Yine eski İ. Şahin...Taraftarın isteklerine cevap vereck gibi gözükmüyor...Suarez kadroda olsa en azından kanatlardan gelen toplarda rakibi rahatsız edebilirdik....Çok sayıda knatlardan top geldi;serbest vuruşlar kazandık Sedat'ın bir pozisyonu hariç hiç etkili olmadık...M. Hoca artık inadını bırakmalı ;Suarez ve Keita 2. yarı da olsa bu takımda kesinlikle oynar...Eğer bu takımda Uğur forvet oynuyorsa,kantlarda oynatılıyorsa Suarez haydi haydi oynar..Ayrıca Keita kesinlikle ilk 11 de oynatılmalı başak alternatifimiz de yok..Seday Y.'ın Keita dan daha iyi olduğunu düşünenlerin futbol bilgisinden şüphe ederim....Son olarak Ceyhun'unson dak. larda oyunndan düşmesi sonucu kaptırdığı toplarda az kalsın sonucun daha farklı olmasını sağlıyordu...Artı Sivasspor 'un Ceyhun olmadığı zamanlar için de bir B planının olması gerektiğini düşünüyorum..Şu da gösterdi ki Ceyhun ancak 65-70 dak. lık bir oyuncu..Son 20,25. dak da mutlaka Bursa'nın yaptığı gibi Ceyhun'u çıkarıp yerine koşan ,mücadele eden bir oyuncuyu almalı..Eğer bu değişikliği yapamazsa ilerleyen haftalarda orta sahanın organizasyon bozukluğundan dolayı kalesinde çık sayıda gol pozisyonu vercektir..Ben Sivassporun iyi gün dostu değilim..Bazıları gibi brilerine yağ çekmek için yazı yazmam;SİVASSPORUN İYİLİĞİ İÇİN,GELECEĞİ İÇİN YAZI YAZARIM ÇÜNKÜ BEN GERÇEK SİVASSPORLUYUM...
|