Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, genç golcü Pedriel Suarez ve yeni transfer Eneramo Galatasaray maçı öncesi taraftarlarına unut dolu mesaj verdiler.
Michael Eneramo: Çok Profesyonel Bir Takıma Geldim
Sivasspor’un yeni transferi Michael Eneramo Sivasspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, başarısını Sivasspor’da da sürdürmek istediğini söyledi. Sivasspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen golü futbolcumuz Eneramo: “Bu transfer benim için çok iyi bir transfer oldu. Burada olmaktan çok mutluyum. Çok profesyonel bir takıma geldim. Çok profesyonel çalışmalar yapıyoruz. Umarım Tunus’ta gösterdiğim başarıyı burada da gösteririm.” dedi.
Türkiye Ligi’nin iyi bir lig olduğunu söyleyen Eneramo: Türk futbolunda daha önce oynayan Amokachi, Uche, Yobo, Ayzek Promise, Okocha gibi bir çok futbolcu oynadı Türkiye’de. Bunları biliyorum ve takip etmiştim. Türk futbolu gerçekten kaliteli, mücadeleci, sert bir lig.” dedi.
Özelliklerine de değinen Eneramo: “Ben bilindiği gibi forvet oyuncusuyum. Gol atan bir oyuncuyum. Kritik dakikalarda gollerim daha fazla oluyor. Sivasspor’da da bunları yapmaya devam edeceğim. Şu an iyi bir durumda değil takımımız malesef. Takımımız iyi çalışıyor. Ben de elimden geleni yapıp, Sivasspor’u hak ettiği yerlere getireceğiz.” ifadesini kullandı.
Pedriel: Zor Bir Karşılaşma Olacak
Ligin ikinci yarısı için Sivasspor’un çok iyi hazırlandığını söyleyen Bolivyalı futbolcu Suarez: “Ligin ilk yarısında oynayamıyordum, sadece antrenmanlarda oynuyordum. Bu yüzden biraz durgundum. Daha sonra oynama şansı buldum. Bu fırsatı iyi değerlendirdim goller attım. Tabi bunlar benim motivasyonumu da etkiledi. Çalışmalarımız çok güzel ilerliyor. Ben de elimden geldiğince çalışmalara dahil oluyorum. Bu çalışmaların neticesinde ben de ikinci yarı daha iyi oynayacağıma inanıyorum”dedi.
Hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçına da değinen Pedriel: “Çok iyi ve zorlu bir karşılaşma olacak. Galatasaray maçında hiç bir futbolcudan çekinmiyorum. Onlar iyi oyuncu ise ben de iyi oyuncuyum. “dedi.
Çalımbay: Üç İhtimalli Maç Oynayacağız
Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay takımın son durumundan memnun olduğunu belirterek, takıma katılan yeni transferleri değerlendirerek şunları söyledi: “Takımımız gayet iyi bir durumda. Bazı sakat oyuncularımız var. Yeni transferlerimiz var. Antalya kampından sonra İstanbul’a geldik. çalışmalarımızı burada sürdürüyoruz. Fenerbahçe Kulübü’ne de çok teşekkür ediyoruz. Sahalarını bizlere açtılar. Bütün amacımız bulunduğumuz konumdan bir an önce yukarıya çıkmak. 10 futbolcu ile yollarımızı ayırdık yerlerine 6 oyuncu aldık. Kadromuzu 28′den 24′e indirdik. Yaş ortalamasını düşürmeye çalıştık. Bunu yapmamızın amacı gelecek seneyi de düşünmek. Tabi gelecek seniyi düşünmemiz için bu seneyi atlatmamız lazım. Şu an konumumuz iyi değil. Aldığımız oyuncular iyi oyuncular. Uyum sürecini atlatarak özlenen Sivasspor’u getirmek istiyoruz. 17 tane telafisi olmayan maç oynayacağız. Transferlerden çok memnunuz. Yönetimimiz gerçekten çok büyük iş başardı. Kadromuza dahil ettiğimiz oyuncular hepsi daha önce izlendi, takip edildi ve hepsi de kendi takımlarında banko oynayan oyuncular. Devre arası transfer yapmak biraz risktir. Banko oynayan oyuncu almak pahalıdır, oynamayan oyuncu almak da risktir. Biz seyretmediğimiz oyuncu almadık.” dedi.
Çalımbay, Galatasaray maçının üç ihtimalli bir maç olduğunu söylerek: “Galatasaray iyi bir takım, iyi bir kadroya sahip. İlk maç TT Arena’da oynanacak. Bizim için de onlar için de çok önemli bir maç olacak. Bu karşılaşmada üç ihtimalli bir maç oynayacağız.” dedi.
SİVAS OLAY / SPOR
sivasspor.org.tr
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?t=223&r=1&hid=85901