Sivasspor'da Trabzon mesaisi başladı..
Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını başlayan Sivasspor'da teknik direktör Werner Lorant, Galatasaray maçın son anlarına kadar iyi mücadele ettiklerini söyledi..
Kulübün Sosyal Tesisleri'nde teknik direktör Werner Lorant yönetiminde çalışmalara başlayan Sivasspor'da, futbolcuların neşeli oldukları gözlendi.
Tüm futbolcuların katıldığı antrenmanda, sakatlıkları devam eden kaptan Muhammet ve Gökhan Bozkaya takımdan ayrı çalıştı.
Almanya'da 2 hafta önce belinden ameliyat olan Avustralyalı kaleci Petkoviç ise fizyoterapist Özkan Akçan tarafından fizik ve kondisyona yönelik çalıştırıldı.
Lorant, bir süre koşu ve ısınma hareketleri yaptırdığı futbolcularını, savunma, orta saha ve forvet olarak 3'e ayırarak, çift kalede topla savunma ve hücuma yönelik çalışma yaptırdı. Oyunu sık sık durduran Lorant, oyuncularını hata yapmamaları konusunda uyardı.
Kaleciler Akın ve Vedat daha sonra takımdan ayrılarak, kaleci antrenörü Aydın Artanlar tarafından bir süre çalıştırıldı. Bu sırada futbolculara ceza veren Lorant, sahanın etrafında 2 tur depar attırdı. Bu arada, futbolcularla birlikte sahanın etrafında koşan Yiğit ve Sultan adlı Kangal köpekleri antrenmanın neşe kaynağı oldu. Hakkı ve İbrahim, köpeklerle neşeli dakikalar geçirdi.
-LORANT'IN AÇIKLAMALARI-
Antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Lorant, Galatasaray maçında son dakikalara kadar takımının iyi mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:
''Galatasaray maçında son 10-12 dakikaya kadar çocuklar isteğimi sahaya yansıttı. Son 10-12 dakika zaaflarımız ortaya çıktı. İleri uçtaki çocukların yapacakları fazla bir şey yoktu. Eğer maçı dikkatli seyrederseniz, bizim esas zaafımız orta sahadaydı. Hakan Bayraktar ve Cem Karaca her zamanki formunda değildi. Böyle bir orta sahada, iki oyuncu birden formda olmazsa neler olabileceğini düşünün. Eğer onlar biraz daha formda olsaydı, maç daha değişik biterdi.''
Oyuncularının bu maçtan çok önemli şeyler öğrendiğini kaydeden Lorant, ''Böyle bir rakibe karşı ikili mücadeleleri kazanacaksın. Defansif olarak 90 dakika disiplini bozmayacaksın, dayanabileceksin. Bu tecrübe de önümüzdeki maçlarda faydalı olacak'' dedi.
-''TESPİHİ SEVİYORUM''-
Galatasaray maçında çektiği tespihi de sorulan Lorant, ''Seviyorum onu. Batıl inanç değil ama maç esnasında elimde öyle bir tespih olduğu zaman beni sakinleştiriyor. Bu Fenerbahçe'de iken de kullandığım bir şeydi'' diye konuştu.
Tespihi stresten dolayı çekmediğini anlatan Lorant, ''Ben hiçbir maçta stres yapmam. Hiçbir maçta stres içinde sahaya çıkmam'' dedi.
Trabzonspor'un Galatasaray'dan daha farklı bir takım olduğunu ifade eden Lorant, ''Her maça değişik bir taktikle çıkıyoruz. Her maçtan önce değişik şeyler konuşulur, ona göre konsantre olunur. Çok hassas bir şekilde Trabzonspor maçına hazırlanıyoruz
Ajansspor.com dan