Cevap: Sivasspor 3-2 Tokatspor (Maç sona erdi)
güzel bir hazırlık maçı oldu. maçı izlemeyen arkadaşlarımız için maçtan bilgiler vereyim.
maçın 3-2 bitmesi sizi yanıltmasın, rakibin 3 atağı var ve bunların ikisinde golü buldular. tabi bu pozisyonların verilmesinde konsantrasyon eksikliğini olduğunu düşünüyorum. onun dışında takımımız adına sırf pedrielin 7-8 tane net pozisyonu var. yani maç 5-6 farkla çok rahat bitebilirdi. maç öncesinde en çok aatıf,erhan,abdülkadir,şaban ve alicanın performanslarını merak ediyordum. ancak yeni transferlerden erhan ve abdülkadiri izleyemedik.
sağ kanatta cerny ve uğurun uyumu, kanat bindirmeleri en pozitif yanlarımızdandı. bir başka önemli nokta ise; bildiğiniz gibi grosicki çoğu maçta kayıplara karışıyor ve bu önemli oyuncumuzdan faydalanamıyorduk ancak aatıf'ın gelmesiyle bu sorunda biraz daha azalacak gibi gördüm. aatıf'ın maç içerisinde bir çok kez grosickiyle ikili oyunlar yapması ve kamili maç içerisinde tutmasıda beni sevindiren bir başka nokta oldu.
olumsuzluk tarafında ise şunu söyleyebilirim. en az forvet transferi kadar bizim kadirin yanına çok iyi bir oyuncu almamız gerekiyor.orada sıkıntı yaşayabiliriz.
oyuncularımızın performanslarına kısaca değineyim;
şaban;çok çekingen oynadı, hiç hücum bindirmesi yapmadı neredeyse. yalnız dikkatimi çeken özelliği ayağına hakim bir oyuncu.
aatıf;kesinlikle kaliteli bir oyuncu transfer etmişiz. oyun zekasıyla takımımıza çok şeyler katacağının sinyallerini verdi. tek olumsuz yanı biraz güçsüz gördüm. biraz daha gücünü toplarsa daha etkili olacaktır.
alican;hayal kırıklığına uğradım. daha etkili bir oyuncu bekliyordum. sert oynamayı seven bir oyuncu. ama bu haliyle takımda zor yer bulur.inşallah ilk maçın heyecanıdır da yanılırız.
doğa;kıvanç gitmemiş olsaydı bu transferi istemezdim. artık bize çok daha iyi oyuncular gelmeli.kadroda alternatif olacak, hocanın takıma mücadele anlamında birşey katmasını istediğinde sahaya sürebileceği bir isim.
kaan ve cenk;bu iki oyuncudan çok fazla beklentilerim olmazken beni en çok sevindiren de bu iki genç oyuncumuzun performansları oldu. kaan kılcı 18 yaşında sağ bek. kesinlikle ışık var beni umutlandırdı.
cenk en az görev alan oyuncu olmasına karşın, topa hakimiyeti ve seriliğiyle hemen dikkat çekti. kesinlikle kumaşı çok iyi.
milan cerny;yeni transferlerimizden görüyorum. geçen sene sakatlık yaşadığından sezon öncesi hazırlık kampı yapmamıştı. ama bu sene cernyden formayı kapmak çok zor olacak görünüyor. kesinlikle mükemmel oynadı ve futbol zekasıyla, oyun disipliniyle bir kez daha takdirimi kazandı.
benim için maçı güzelleştiren pedriel oldu. gol kaçırma yarışına girmesi ve seyircinin artık her pozisyon sonrası buda mı kaçtı diye tebessümle tepki vermesi maça ayrı bir tat kattı. olumlu yanında bakarsak bu kadar rahat pozisyona girmesi güzeldi.