Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Diğer Konular

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Seçenekler Arama Stil

--->: ÖSS AÇIKLANDI ! . İşte ÖSS şampiyonu
Alt 13.07.2008, 00:58   #1281
emremoni
Yiğido

emremoni - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

103 Mesajına 130 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 637 emremoni FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÖSS AÇIKLANDI ! . İşte ÖSS şampiyonu

Benim oks puanım 330.......... hiç kimse yazmıodu öss puanını bende oks yi yaziim dedim
emremoni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
DEPREMİ 1 GECE ÖNCEDEN BİLDİ!....
Alt 13.07.2008, 01:40   #1282
cywasli
Acemi Yiğido

cywasli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

22 Mesajına 39 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 682 cywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDI
Ausrufezeichen DEPREMİ 1 GECE ÖNCEDEN BİLDİ!....

Depremi önceden bilmek mümkün mü? İstanbul'u da etkilemesi beklenen büyük Marmara Depremi ne zaman olacak? Tüm bu sorular bir yana dün binlerce kişi mail adresini açtı ve bir mesajla karşılaştı... Mesajda Balıkesir'de 10 Temmuz 2008'de deprem olacağı yazıyordu... Bu mail Kadir Sütçü tarafından geldi...

Ziraat Mühendisi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmeni Kadir Sütçü bu konu üzerine karınca ve bulut hareketlerini inceliyor ve oluşturduğu web sitesinde olacak depremleri günü ve saatiyle yayınlıyor.

İŞTE DEPREMİ BİLDİREN KARINCALAR. TIKLAYIN

Özellikle de karınca hareketlerinin depremle büyük bir ilgisi olduğunu söyleyen Sütçü: "Depremlerin olacakları yerler ve biliniyorsa zamanı kestirmek için güvenli bir metod üzerinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 24 saat önceden depremlerin olup olmadığını bilmekteyiz. Hava durumu gibi önceden tahmin yapmaktayız. Karınca kolonileri ana karınca olmaksızın yaşamlarını devam ettiremezler. Bir kolonide 7-8 tane ana karınca olabiliyor. Biz ana karıncaları takip ediyoruz. Ana karıncalar yerin 1 mt derinliğinde yaşayan en güvenlikli odalarda olur. Yiyecek taşımazlar. Bütün kolonilerin cinsiyetlerini değiştirmede yetkilidir. 3 katı kadar büyüktürler. Şunu istiyorum yetkililerden bebeğin cinsiyeti nasıl tespit ediliyıorsa yerdeki ana karıncaların takibini yapan bir program ve alet ihtiyacımız var. Hava durumu gibi her ilde vermemiz mümkündür. Bunun dışındaki hiçbir yöntem de depremleri hava durumu gibi vermeye mümkün değildi. Karıncaların ölümü deprem büyüklüğüne eş değerse olay tamamdır."

UZUN BİR ARAŞTIRMA SÜRECİ

Kadir Sütçü 1999 Marmara Depremi sonrasında çalışmalarına başladığını kaydetti ve şunları ekledi: "11 Kasım 1999'da bahçemde gezerken bir erik ağacı var. Özel bir ağaç. O erik ağacının gövdesinde karıncaları gördüm. Dikkatimi geçti. Sıradışı davranışlar içindeydi. Bu karıncalar depremden mi kaçtılar diye incelemeye başladım. Ve ertesi gün 12 Kasım Düzce depremi gerçekleşti. O günden sonra oğlumla birlikte karar aldık incelemeye başladık. Kolonileri oluşturdum. 2004'te bir eğitimde öğretmenlere ders veriyordum. Proje yaptırdım onlara. Projeniz karıncaları incelemek. Sıra dışı davranışları nelerdir_? Depreme duyarlı canlılar mıdır? Onların projesinin sonucu: 'Karıncalar depreme duyarlılık gösteriyor oldu.' Daha sonra bu projeyi sayısal olarak inceledik. Bir grup matematik öğretmeniyle konuştum. Karıncalar ve bulutlarla ilgili inceleme yaptılar. Ve onların tezinde de ortak sonuç karıncaların depreme duyarlı hayvanlar olduğuydu"

BALIKESİR DEPREMİ SİTEDEYDİ

Sütçü'nün oluşturduğı web sitesinde gece 00:00'da bir mesaj dikkatleri çekti. Mesajda yazan şuydu: "İstanbul'a uzak bir yerde ancak İstanbul'un etkileneceği bir yerde hafif şiddette deprem olacak"

Bu depremi bilmek için Sütçü şöyle bir araştırma yaptığını anlattı: "5.0 büyüklükte bir depremin meydana gelebilmesi için evde 12 bahçede 12 özel yuvalardaki farklı türdeki kolonilerin 4 saat aralıklarla takipleri incelendi. Karınca yürürken düşüyor, sinirli oluyor, dağınık yürüyüş yapıyor. Bu karınca kolonileri Balıkesir'i işaret ediyordu"

KARINCA ÖLÜMLERİ NEYE İŞARET EDİYOR?

Sütçü büyük depremlerin oluşunu karınca ölümlerine bağladı: "Ölüm gerçekleşirse 7 büyüklüğündeki depremi işaret ediyor."

İSTANBUL'DA NE ZAMAN DEPREM OLACAK?

"Öyle bir bulgu yok. Diğer karınca türleri de oynamış olsaydı ufuktaki bulutlar da kırmızı olsaydı İstanbul'da büyük bir deprem olabilirdi."

Bilmek ayrı birşey yaşayanları hayal etmek ayrı. Dün sabah gözlemimde bulutlara baktığımda akşam bulutlarına bakacağım ve karar vereceğim dedim. Resimde 2 tane çizgi var kırmızı. Kırmızı iki çizgi İstanbul'a uzak altta kırmızı ton fazla olsaydı daha İstanbul diyecektim. Karınca hareketleri hızlansaydı İstanbul'da olacak."

YUNANİSTAN FAYLARI İSTANBUL'U YAĞMUR ŞEKLİNDE ETKİLİYOR

Sütçü'den ilginç bir yorum daha: "Yunanistan'ın güneyinde faylardan çıkan enerji İstanbul'da yağmura dönüşüyor. Bunu bir yıldan beri inceliyorum. Deprem öncesi faylardan çıkan enerji İstanbul üzerinde yoğunlaşıyor. Ve yağmur yağıyor"

İŞTE DEPREMİ ÖNCEDEN BİLMEK İÇİN GEREKEN PARAMETRELER

1- Evde ve dışarda bulunan köpeklerin sebepsizce havlaması, hırlaması ve uluması
2- Bahçede bulunan yılanların, farelerin, kertenkelelerin, solucanların yuvalarını terk edip, yüzeye çıkması
3- Martıların, kargaların, serçelerin gökyüzünde değişik hareketler sergilemeleri ve ses çıkarmaları
4- Bahçedeki ya da balkondaki saksıda bulunan bitkilerin zamansız olarak çiçek açması, yapraklarının kuruması
5- Evde çalışan elektrikli ev aletlerinin sıradışı hareketler göstermesi. İnternet hızının yavaşlaması, bilgisayar ekranının tarih ve saatinin değişimi voltaj durumunun değişmesi
6- Ufuktaki bulutların kırmızılığının artması

SİTESİNDE YOK YOK

Kadir Sütçü hava durumu gibi deprem tahmini yapıyor. Ve bu tahminleri web sitesinde yayınlıyor. Sitede, tahminlerin bilimsel arka planları da bulunuyor. Siz de Sütçü'nün web sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.dkos.org ve www.egitimsetimiz.com adli internet sitelerinden deprem verilerine ulaşmanız mümkün...
cywasli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda cywasli'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
--->: DEPREMİ 1 GECE ÖNCEDEN BİLDİ!....
Alt 13.07.2008, 02:45   #1283
cywasli
Acemi Yiğido

Tecrübe Puanı: 682 cywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDIcywasli TAM BIR BEYEFENDI
Daumen hoch --->: DEPREMİ 1 GECE ÖNCEDEN BİLDİ!....

gerçektende çok mabntıklı... karıncalar...
Alt 13.07.2008, 11:31   #1284
Turan 59
Usta Yiğido

Turan 59 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

470 Mesajına 860 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 798 Turan 59 COK SEVILEN BIR KISITuran 59 COK SEVILEN BIR KISITuran 59 COK SEVILEN BIR KISITuran 59 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: DEPREMİ 1 GECE ÖNCEDEN BİLDİ!....

bu adamın en kısa zamanda,psikoloğa görünmesi lazım.zavallı adam kafayı yemiş.bilimsel hiç bir açıklaması yoktur.tamamen safsata.bu adam sanırım ünlü olma peşinde koşan hayalperest uyanığın birisi.
Turan 59 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2008, 11:45   #1285
SenSetik
Usta Yiğido

SenSetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.636 Mesajına 3.657 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1051 SenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer Anblick

Turan hocam bilim dediğimiz şey aslında doğada yatan gerçeklerdir. Bilim icat edilmez keşfedilir.... Bunu amerikalılar avrupalılar yapınca nobel ödülü alıyor...ama bizim insanımız bişeyler söyleyince horlanıyor dalga geçiliyor...

biz güneş tutulmasında gözlükleri takıp havaya bakarken el alem Türkiye ye kamp kurup güneş tutulması esnasında dünyada ve canlılarda meydana gelen değişimleri inceliyor....

işte onların farkı bu bizden...
SenSetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı SenSetik'a Teşekkür Ediyor...
Alt 13.07.2008, 11:56   #1286
Turan 59
Usta Yiğido

Turan 59 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

470 Mesajına 860 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 798 Turan 59 COK SEVILEN BIR KISITuran 59 COK SEVILEN BIR KISITuran 59 COK SEVILEN BIR KISITuran 59 COK SEVILEN BIR KISI

Bizin insanımz bir şey yapmadı ki; bu söylenenlerin bilimsel hiç bir dayanağı yoktur.nasıl inanalım ?.her hangi bir deprem olursa bak ben söylemiştim den ileri gitmeyen faraza.
Turan 59 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2008, 13:17   #1287
sulker48
Acemi Yiğido

sulker48 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

16 Mesajına 19 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 615 sulker48 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

ne yalan söyleyeyim bana böyle bir mail geldi ve akabinde deprem oldu yani ciddiye alıncak bir durum...
sulker48 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: --->: DEPREMİ 1 GECE ÖNCEDEN BİLDİ!....
Alt 13.07.2008, 14:16   #1288
myway
Usta Yiğido

978 Mesajına 2.692 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1069 myway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblickmyway ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: --->: DEPREMİ 1 GECE ÖNCEDEN BİLDİ!....

Alıntı:
sensetik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Turan hocam bilim dediğimiz şey aslında doğada yatan gerçeklerdir. Bilim icat edilmez keşfedilir.... Bunu amerikalılar avrupalılar yapınca nobel ödülü alıyor...ama bizim insanımız bişeyler söyleyince horlanıyor dalga geçiliyor...

biz güneş tutulmasında gözlükleri takıp havaya bakarken el alem Türkiye ye kamp kurup güneş tutulması esnasında dünyada ve canlılarda meydana gelen değişimleri inceliyor....

işte onların farkı bu bizden...
evet yarin birgun kadir sutcu de amerikaya yerlesip arastirmalarina orda devam edip amerika adina nobel odulu alirsa da sasirmamak lazim.. en azindan safsataysada aksi ispatlanana kadar kayda degerdir
myway isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.2008, 14:45   #1289
cywasli
Acemi Yiğido

Alıntı:
Turan 59 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
bu adamın en kısa zamanda,psikoloğa görünmesi lazım.zavallı adam kafayı yemiş.bilimsel hiç bir açıklaması yoktur.tamamen safsata.bu adam sanırım ünlü olma peşinde koşan hayalperest uyanığın birisi.
TURAN HOCAM ARKADAŞLARIN DEDİİĞİ GİBİ HERŞEY DOĞADA YATIYOR...
ZATEN ORTAYA BİRİSİ BİR FİKİR ATINCA BİZ HEMEN DELİ GÖZÜYLE BAKIYORUZ. BURADA KİM SÖYLEYEBİLİR YARIN ŞU BÖLGEDE DEPREM OLACAK DİYE. ÜSTELİK İKİSİNİ BİRDEN. MAİL OLAYIDA ANLADIM KADARIYLA İLGİLİ BÖLGEDEKİ TEMSİLCİSİ RATAFINDAN YEREL HALKA UĞRAŞMAYA ÇALIŞIYOR... BEN TEORİSİNİN NÇOK GERÇEKÇİ OLDUĞUNU SAVUNMUYORUM. AYNI ZAMANDA YALANDA SÖYLÜYOR DEMİYORUM. UNUTMAMALIYIZKİ HER DENEYİN HER İSPATIN TEMELİNDE MUTLAKA GÖZLEM YATIYOR...
Alt 13.07.2008, 15:41   #1290
TS58
Usta Yiğido

TS58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

213 Mesajına 329 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 TS58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Geleceği yalnız ALLAH bilir.OL DERSE OLUR-ÖL DERSE ÖLÜR.
TS58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
abdülkadir, adac, ahlaklı, anorthosis, aŞik, chelseade, famagusta, gazİyİ, gezelim, görelimde, halk, israil, kahrolsun, kaybettİk, kazası7, kul, kÜrsÜ, protesto, serbest, sivas, sivasta, sporcu, sİvasli, trafik, trt1de, Ölü, Şaİrİmİz