Bülent Uygun adım!
Kısıtlı bütçeleri ama iyi yönetimleri vardı.
Yöneticiler yakın arkadaştılar. Oturdukları ilçenin kulübüne hizmet etmek için bir araya gelmişti.
Biri bir sene başkanken, diğeri ertesi sene asbaşkan veya sıradan bir yönetici olabiliyor.
Hepsi birbirinin arkadaşı. Duyduğuma göre de birbirlerinin kuyusunu kazmayan arkadaşların uyumlu bir çalışmaları var.
Hatta içlerinden biri var ki başkanlığı ve yöneticiliği bir kenara bırakıp altyapıda devrim yaptı. Devrim ki ne devrim; 15 yaş altı takımı Dünya Şampiyonu oldu.
Şehirlerinin havalı takımların balonu her geçen gün sönerken onlar sessiz sedasız İzmir'in gururu oldular.
Geçen yıl Bank Asya Lig'e çıkan Bucaspor'un amacı küme düşmemekti. Başarılı yönetim, iyi altyapı, tecrübeli futbolcuların uyumu derken kendilerini Süper Lig'de buldular.
Buca Süper Lig'e çıktıktan sonra teknik adam olarak Bülent Uygun'la anlaştı. Bülent Uygun tam 23 futboyla sözleşme imzaladı.
Aslında Buca'nın bu kadar transfere ihtiyacı yoktu.
Bence gençlerle yola çıkılabilir hatta bu sezon çok para harcanmadan küme de düşülebilirdi. Bu sezon kasaya konulacak 20 milyon dolarla geleceğin takımı oluşturabilir,
Bucaspor riske girmeden yıllarca başarıya odaklanabilirdi.
Geçtiğimiz hafta bomba patladı; "Eskişehirspor Rıza Çalımbay'ın yerine Bülent Uygun'la anlaştı" haberi yayıldı.
Bucalılar yalanladı, Eskişehirliler yalanladı, Bülent Uygun yalanladı.
Bülent Uygun dün internet sitesinden istifa ettiğini açıkladı.
Bucalılar şaşkın ki nasıl olmasınlar.
Bülent Uygun'a güvenmişler ve onun direktifiyle transfereler yapmışlardı. O da kendinden beklenmeyecek bir davranışa imza atarak Eskişehir'in yolunu tutmuştu. Tipik yurdum insanın taktiğidir. Anlaşırsın bir teknik adamla, o yanlar, sen başka isimler ortaya atarsın. Sonra birkaç gün sonra hiçbir şey olmamış gibi takımın başına geçer.
Sonra herkes aptalı oynar!
Eminim ki Bülent Uygun birkaç gün içinde Eskişehrspor'un başına geçecek. çünkü bence çoktan imzayı attı bile!
Bucasporlu yöneticiler iyi niyetlerinin kurbanı oldular çoktan. Genç bir teknik adama güvenmiş, onun isteğiyle milyon dolarları harcamışlardı. Suçları çok büyüktü.
Genç bir teknik adama inanmışlardı.
Bülent Uygun'a tabii ki bu davranışı yakışmadı. Daha büyük hedefler uğruna Eskişehirspor tabii ki tercihtir ama Uygun'un yaptığı kendi mesleğine ihanettir.
Uygun Sivas'ta yaptığı çıkışla büyük övgüyü hak etmişti. Ama o son yaptığı davranışla sıradan bir teknik adam olma yolunda ilermeyi tercih etmiştir. Bülent Uygun'la yolları ayrırken çok eleştirilen Mecnun Odyakmaz meğer ne kadar haklıymış.
Bülent Hoca artık bu yolda artık uygun adım ilerleyecektir. Oradan oraaya sürüklenecek. Belki de para da kazanacak ama çok kısa zamanda takım bulmakta zorlanacak.
Bucaspor'un ise bu sezon işi çok artık çok zor. Yönetim iyi niyetinin kurbanı oldu. Umarım başka kazık yemezler.
Yazan: Erce Kaftan ajansspor
|