Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Şiirler

Şiirler Burada Sivasspor üzerine yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz.

Seçenekler Arama Stil

--->: BİR DEMET ŞİİR...
Alt 31.10.2006, 13:10   #1331
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

UTKUM_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

40 Mesajına 62 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 747 UTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart --->: BİR DEMET ŞİİR...

HOŞÇAKAL
Ben veda etmeyi hiç beceremem. Duygularımı da pek açığa vuramam zaten. Bu veda çok, çok zor geliyor bana....
Aslında hiç böyle son bir görüşmeye gerek yoktu. Ama insanın kanı durmuyor işte, ne varsa bu son anlarda?...
Senden hatırlamanı bile istemiyorum, sadece temizliği ve saflığıyla yaşatalım bu aşkı. Kalbimizin kuytu bir köşesinde...
Ne güzel başlamıştı...
Geceler boyu uykusuz kaldık birbirimizi düşünmekten, en güzel heyecanları, en güzel bakışları yaşadık. Hemen aşkı yaşadık, zamanı durdurup utançları ve sitemleri yaşadık. Kavgaların en güzelimi biz yaptık, Çünki barışmakta ayrı bir zevk veriyordu bize.
Çok sevdim. Fakat doruğuna vardık kutsal duyguların.Aşk yeminleri ettik tutamayacağımızı bile bile...Günlerce aylarca yıllarca yalnız ikimiz varmış gibi yaşadık. Ne alaylı bakan gözlere, ne de bir dost sözüne aldırdık.Kendi ateşimizle yandık, en önemliside birbirimizi anladık.
Romantik şarkıları,serin akşam üstleri yaşadık seninle. Gerçek aşkı tattık, seninle; bunu sende biliyorsun.
Öyleyse hep aynı duygularla kalmalı değil mi? Biz birlikte olmasakta...
Güzel başlayan çok güzel yaşanan bu aşkı aynı temiz duygularla bitirmeliyiz. Şimdi de ayrılığın en güzelini, en zorunu biz yaşıyoruz yine...
Lütfen!... Ağlama... Neden benimkilerle yaşıyor göz yaşların? Sen benim güçlü kocaman sevgilim değil misin?
Güçlüsündür sen...Seni hep böyle hatırlamak istiyorum, haydi sil göz yaşlarını. Havada kararmak üzere. Zaman bize hep acımasızdı zaten. Yine öyle çabuk olmamızı istiyor herhalde...
Sana bir şey söylemek istiyorum. Ne kadar ayrılığa mecbur olsakta unutma ki seni çok seviyorum. Bir de küçük bir istek; arkana dönüp bakma, tamam mı?
Her şey burda bitsin, burda kalsın. HOŞÇAKAL...
UTKUM_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2006, 13:11   #1332
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

Tecrübe Puanı: 747 UTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer AnblickUTKUM_58 ist ein wunderbarer Anblick

git ...
Beni yanlış anlama tatlım. Amacım kararan dünyanı dahada karatmak değil. Bir zamanlar ellerimde kocaman bir şamdanla dünyana girip içinde kararn ne kadar nokta varsa her bir köşesini aydınlatmaktı amacım , ama olmadı.
İçinde öylesine kuvvetli esen bir kasırga vardı ki , elimdeki mum alevi birden söndü ve bende seninle birlikte karanlığa gömüldüm.Şikayetçi değildim , nasıl olsa bir yolunu bulup seni çıkaracaktım aydınlığa. Ama olmadı sen inatla ban karşı durdun.
Oysa ne kadarda mutluydum.
Hayatımdaki vaktin sanırım doldu , artık gitme zamanın geldi. Kim bilir belki bir yerlerde benim gibi sana ihtiyacı olan birileri vardır , zorla tutamamya seni.
Anladım ki insan ne kadar severse öfkesi de o kadar büyük oluyormuş. Kızıyorum ama sana değil , öfkemin zamansız gelişine .Senin şafağın daralıyor benim nefesim.
Ne zormuş ayrılık.
Hani hiç gitmesen , hiç bitmesen diyorum ama işte sadece lafta kalıyor. Ayrılığımız dünyanın yerle bir olması kadar zordu.Hiç hesaba katmamıştık aramıza girecek kilometreleri.
Ama bir türlü sevmedin benim şehrimi aydınlığımı sevmediğin gibi........ve gittin.
Şimdi gidişinin vurgunlarındayım!!
YAŞAMIYOR DEĞİLİM AMA BENDE BU ŞEHRİ SEVMEZ OLDUM.
Alt 31.10.2006, 13:12   #1333
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

hayat pamuk ipligine bagli
Ne insafsız yüreklere misafirlik etti bu gönül? Her defasında pamuk ipliğine bağlı hayatım biraz daha incelmekte, biraz daha elimden kayıp gitmekte? Üzüntüm yenilmişliğime değil, hak etmediğim yerde kendimi buluşuma. Yürüdüğüm yollardaki çakıl taşlarına değil isyanım beni oraya bile, bile mahkum edenlere. Ben kalbimdeki cam kırıklarını toplamaya çalıştıkça daha fazla batıyor yüreğime, kanatıyor? Yok olmaktalığın koynunda yaşamak öyle zor ki sevdiğim? Bilemezsin, o ulaşılmaz sandığın yıldızlar en yakın dostun oluyor. Onlara anlatmaktan başka çaren olmadığını bildiğin için döküyorsun yüreğini hiç ama hiç düşünmeden. Zannettiğin kadar kolay olmuyor hiçbir şey. Uykusuzluğa çoktan alıştım ben? sadece hayalini görebildiğim gecelerde o soğuk bedene sarılıp uyuyabiliyorum ki bu bile benim için büyük bir nimet sevdiğim. Şimdi sen kim bilir hangi gönüllerdesin, kim bilir yine nasıl masum bir çocuk rolündesin? hayat senin sevdiğim! Ama dikkat et! sandığın kadar uzun sürmez hoyratlığın, yaramaz tavırların. Elbet bir gün hayat sana da kanlı hançerini vuracaktır. İşte o zaman anlayacaksın soğuk bedenlerde yok olup gitmeyi?sen de öğreneceksin yüreğini dilediğince yıldızlara dökmeyi. Hiçbir zaman cesaret edemeyeceksin o aşık gönüllere girmeye, tekrar üzüleceğinden korkarak? biraz daha yok olup gideceksin sen de tıpkı benim gibi çaresizliğin orta yerinde? o karşısına geçip süslendiğin aynaya baktığında tanıyamayacaksın kendini, acıma duygusunu öğreneceksin ve en çok da bu duyguyla kendine bakarak tanıştığına üzüleceksin. Artık hiçbir değer ifade etmeyen o çapkın bakışlarında birkaç insan gülümsemesi arayacaksın ama farkında olmadan daha derin bilinmezliklerin kör, sağır ve karanlık diplerine dalacaksın, kaybolacaksın? işte bu noktada beklide hiç fark etmediğin beni arayacaksın, aynı kulvarda olduğumuzu düşünerek? çok yanılıyorsun sevdiğim beni de bulamayacaksın yanında? evet belki görünüşte aynı kaderi paylaşıyor, aynı şeyleri yaşıyoruz ama yinede bir fark var ki aramızda bu bizi birleştirmeyecek en büyük neden, sen hak ettiğin ben ise hak etmediğim yerdeyim?
Alt 31.10.2006, 13:14   #1334
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

Ölüm
Korkuyorum. Ölmekten mi? Hayır, yokluktan. Ölmek nihayet birkaç

dakikalık mesele. Yürümek, uyumak gibi basit bir şey. Ama yokluk; ölüm.

Evet ölmek ve ölüm ayrı şeyler bence. Biri sonun başlangıcı biride son ve

yokluk. Ölmekte şiir var, duygu var, anlam var. Ölüm, sadece karanlık ,

boşluk, anlamsızlık.

Doğmak başlangıcı yaşantımızın ve çilemizin. Ölmek. sonuç Ölümse; öldükten

sonraki zaman. O dizgin vuramadığımız at, asla sahip olamadığımız kadın.

Ölmek elimizde, ölüm tanrının sırrı, bedeli, var oluşumuzun.

Ölümsüz olmalıydı ölmek dünyada. İnsan dilediği anda ölmeli, dilediği

anda yaşamalıydı.

Ölümün gelmesini bekleyenler, ölmeyi bilmeyenlerdir. Yaşamamız tanrının

bileceği bir şey, zamana hükmeden o, ölüme hükmeden de o. Yalnız

ölmek bizim. Onunla yetinmek kalmış bize bu ölümlü dünyada.

Bu tek hakkımızı da suç saymış bizden önce gelenler. Suç işlemişler,

günah demişler. Yaşatmışlar, yaşamışız, öldürmüşler ölmüşüz. Nerede kaldı

bizim üstünlüğümüz? İnsanlığımız, zekamız nerede kaldı?

Bitkiler, hayvanlar diledikleri zaman ölemiyorlarsa insan olmadıkları içindir.

Ölmek asla ********lik değil. Yalnız yaşamaktan korkanlar, yılgınlarmı

ölmek isterler sanıyorsun?

Cesaret, başkalarına kötülük etme bahasına da olsa yaşamak mı?

Cesaret, sürekli bir aldanmaya boyun eğmek mi? Durmadan aldatmak mı

cesaret?

Kötü, korkunç bir dünya üzerinde yaşıyoruz. Bütün çabamız kendi kendimizi

bitirmek ve son vermek insan nesline. Öyleyse bir adam eksilmiş olsa

bu şuursuz kalabalıktan ne çıkar?

Hatırlıyor musun? Bir şiirimde;

Ama bir yerde ölüm güzel oluyor>

demiştim.

İşte bu gün ölümün o güzel olduğu yerdeyim..UTKUM_58
Alt 31.10.2006, 13:20   #1335
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

bırakıpta gidene!...
burnu bir karış havada gözü yükseklerdeydi ben onu sevdiğimde!... hele benim aşkımı yerden yere vurup,nasıl da kırmıştı kalbimi....zalim..
dudaklarından dökülen o acı sözleri öyleki bugün bile unutmadım...
ne tebessümdü o?.... öümden bile beter....
her olayda içim paramparça,gözlerim ağlamaktan kıpkırmızı olurdu.
yorgun düşüyordum onsuz ama yinede onunla dolu koyu siyah gecelerden!..
pişmanlıktan kendime lanetler eder ,ona sevgimi sölediğim günü düşündükçe kaleme sarılıp yazardım! aşkın nefretle kucaklaştığı o uzun mısralarımı.....
derdimki,;
alın yazımdı,on altımın çocuksu aşkıydı!...
nasılda gülderdi canı istedimi:( önce en anlamlı bakışlarıyla bakar ümitlendirir.......
sonrada bırakır giderdi!....
yine ben
YORGUN ben çaresiz
ben BIKKIN!
Alt 31.10.2006, 13:23   #1336
UTKUM_58
Tecrübeli Yiğido

::SEVMEDEN DE OLUR DİYORLAR:
..::SEVMEDEN DE OLUR DİYORLAR::...

Bu ara herkesin dilinde tek bir laf var :

"Sevmeden de olur şekerim , sevgi dediğin iki aspirine bakar , önemli olan sosyal,kültürel yapı..."

Pardon ! Nasıl yani ! Herkes bu kadar mı materyalist olmuş?! Herkes bu kadar mı korkmuş aşktan? Ne yaptı ki size aşk ? Azıcık canınızı , gururunuzu mu incitti ? Tüh! Oysa size pembe pancurlu ev vaat etmişti , değil mi? Ama siz zaten bilmiyor muydunuz ki , aşk gösterir de vermez , acıtır hani...Hiçbir aşk mutluluk bilmez , size söylememişler miydi ?

O zaman gidip size bu bilgiyi vermeyenlere kızın , neden aşkı suçluyorsunuz ki...Her aşktan canı yanan aşktan vazgeçecek olsa , bu dünyada yaşanmaya ve hatta uğrunda ölmeye değer ne kalacak ki ? Siz bu kadar mı kolay satılığa çıkardınız ruhunuzu? Saygı peki de, sadece "uygun" diye bir gönüle nasıl bağlanır ki ruh ? O zaman nasıl dokunacaksınız, nasıl seveceksiniz gözlerinizle , tenine dokunduğunuzda yanmaz ki o zaman gönül...Yanmayan gönlü boşuna neden işgal eden birileri var ki ?! Bu ara her yerde kiralık ilanları var fark ettiniz mi? Satılık ilanları ne az değil mi? Siz de mi sadece kiralamayı seçtiniz , hani gelen ağam giden paşam...Bu kadar mı kolay kiralıyorsunuz ruhlarınızı? Emlakçınız kim?

Bu kadar mı korkuyorsunuz acı çekmekten ? Veya ardından gidip , ağlayıp, yalvarmaktan ! Ne menem bir şeymiş gururunuz be kardeşim. Kıyamadınız yüzyıllardır onu ardınızda bırakmaya! Ve bunun uğruna ne güzel ruhlar feda ettiniz gökyüzünde amaçsızca dolaşan.

Aşk sizi kızdırdığında , ne çabuk yokmuş gibi davrandınız...Ne kolay bakabildiniz başka gözlere...İnandınız mı bari O? nu sevmediğinize...Sırf kokusunu unutmak için , başka tenlere sokuldunuz da , çok mu beğendiniz ? Bir daha şöyle derin derin , içesine koklayasınız mı geldi ? Gece uyandığınızda , aklınıza geldiğinde neden üstüste onlarca sigara içiyorsunuz peki? Neden bir haber var mı diye kulağınız fısıltı gazetesinde , bir bakışına rastlamak için neden aynı yerlerde dolaşıyorsunuz ? Ve neden gözlerinizde bir damla yaş belirdiğinde , hemen kanalı değiştiriyorsunuz ? Kendinize dürüst olduğunuz tek ve yegane anda o telefona sarılıp :

"Tamam , lanet olsun , bitti biliyorum , ama ben yine de Seni , yalnız seni , bir tek seni seviyorum" demiyorsunuz ?!

Aşka kızıp , neden kendi ruhunuzdan vazgeçiyorsunuz ki ?!..
Alt 31.10.2006, 15:00   #1337
1967_CLUB_ÖZGÜR
YASAKLI ÜYE

1967_CLUB_ÖZGÜR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

17 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 1967_CLUB_ÖZGÜR FAZLA SÖZE GEREK YOK1967_CLUB_ÖZGÜR FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
UTKUM_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
HOŞÇAKAL
Ben veda etmeyi hiç beceremem. Duygularımı da pek açığa vuramam zaten. Bu veda çok, çok zor geliyor bana....
Aslında hiç böyle son bir görüşmeye gerek yoktu. Ama insanın kanı durmuyor işte, ne varsa bu son anlarda?...
Senden hatırlamanı bile istemiyorum, sadece temizliği ve saflığıyla yaşatalım bu aşkı. Kalbimizin kuytu bir köşesinde...
Ne güzel başlamıştı...
Geceler boyu uykusuz kaldık birbirimizi düşünmekten, en güzel heyecanları, en güzel bakışları yaşadık. Hemen aşkı yaşadık, zamanı durdurup utançları ve sitemleri yaşadık. Kavgaların en güzelimi biz yaptık, Çünki barışmakta ayrı bir zevk veriyordu bize.
Çok sevdim. Fakat doruğuna vardık kutsal duyguların.Aşk yeminleri ettik tutamayacağımızı bile bile...Günlerce aylarca yıllarca yalnız ikimiz varmış gibi yaşadık. Ne alaylı bakan gözlere, ne de bir dost sözüne aldırdık.Kendi ateşimizle yandık, en önemliside birbirimizi anladık.
Romantik şarkıları,serin akşam üstleri yaşadık seninle. Gerçek aşkı tattık, seninle; bunu sende biliyorsun.
Öyleyse hep aynı duygularla kalmalı değil mi? Biz birlikte olmasakta...
Güzel başlayan çok güzel yaşanan bu aşkı aynı temiz duygularla bitirmeliyiz. Şimdi de ayrılığın en güzelini, en zorunu biz yaşıyoruz yine...
Lütfen!... Ağlama... Neden benimkilerle yaşıyor göz yaşların? Sen benim güçlü kocaman sevgilim değil misin?
Güçlüsündür sen...Seni hep böyle hatırlamak istiyorum, haydi sil göz yaşlarını. Havada kararmak üzere. Zaman bize hep acımasızdı zaten. Yine öyle çabuk olmamızı istiyor herhalde...
Sana bir şey söylemek istiyorum. Ne kadar ayrılığa mecbur olsakta unutma ki seni çok seviyorum. Bir de küçük bir istek; arkana dönüp bakma, tamam mı?
Her şey burda bitsin, burda kalsın. HOŞÇAKAL...

süperrrrrrrrrrrrrrrr...tesekku rler kardes paylastıgın ıcın
1967_CLUB_ÖZGÜR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2006, 15:01   #1338
1967_CLUB_ÖZGÜR
YASAKLI ÜYE

1967_CLUB_ÖZGÜR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

17 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 1967_CLUB_ÖZGÜR FAZLA SÖZE GEREK YOK1967_CLUB_ÖZGÜR FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
UTKUM_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
::SEVMEDEN DE OLUR DİYORLAR:
..::SEVMEDEN DE OLUR DİYORLAR::...

Bu ara herkesin dilinde tek bir laf var :

"Sevmeden de olur şekerim , sevgi dediğin iki aspirine bakar , önemli olan sosyal,kültürel yapı..."

Pardon ! Nasıl yani ! Herkes bu kadar mı materyalist olmuş?! Herkes bu kadar mı korkmuş aşktan? Ne yaptı ki size aşk ? Azıcık canınızı , gururunuzu mu incitti ? Tüh! Oysa size pembe pancurlu ev vaat etmişti , değil mi? Ama siz zaten bilmiyor muydunuz ki , aşk gösterir de vermez , acıtır hani...Hiçbir aşk mutluluk bilmez , size söylememişler miydi ?

O zaman gidip size bu bilgiyi vermeyenlere kızın , neden aşkı suçluyorsunuz ki...Her aşktan canı yanan aşktan vazgeçecek olsa , bu dünyada yaşanmaya ve hatta uğrunda ölmeye değer ne kalacak ki ? Siz bu kadar mı kolay satılığa çıkardınız ruhunuzu? Saygı peki de, sadece "uygun" diye bir gönüle nasıl bağlanır ki ruh ? O zaman nasıl dokunacaksınız, nasıl seveceksiniz gözlerinizle , tenine dokunduğunuzda yanmaz ki o zaman gönül...Yanmayan gönlü boşuna neden işgal eden birileri var ki ?! Bu ara her yerde kiralık ilanları var fark ettiniz mi? Satılık ilanları ne az değil mi? Siz de mi sadece kiralamayı seçtiniz , hani gelen ağam giden paşam...Bu kadar mı kolay kiralıyorsunuz ruhlarınızı? Emlakçınız kim?

Bu kadar mı korkuyorsunuz acı çekmekten ? Veya ardından gidip , ağlayıp, yalvarmaktan ! Ne menem bir şeymiş gururunuz be kardeşim. Kıyamadınız yüzyıllardır onu ardınızda bırakmaya! Ve bunun uğruna ne güzel ruhlar feda ettiniz gökyüzünde amaçsızca dolaşan.

Aşk sizi kızdırdığında , ne çabuk yokmuş gibi davrandınız...Ne kolay bakabildiniz başka gözlere...İnandınız mı bari O? nu sevmediğinize...Sırf kokusunu unutmak için , başka tenlere sokuldunuz da , çok mu beğendiniz ? Bir daha şöyle derin derin , içesine koklayasınız mı geldi ? Gece uyandığınızda , aklınıza geldiğinde neden üstüste onlarca sigara içiyorsunuz peki? Neden bir haber var mı diye kulağınız fısıltı gazetesinde , bir bakışına rastlamak için neden aynı yerlerde dolaşıyorsunuz ? Ve neden gözlerinizde bir damla yaş belirdiğinde , hemen kanalı değiştiriyorsunuz ? Kendinize dürüst olduğunuz tek ve yegane anda o telefona sarılıp :

"Tamam , lanet olsun , bitti biliyorum , ama ben yine de Seni , yalnız seni , bir tek seni seviyorum" demiyorsunuz ?!

Aşka kızıp , neden kendi ruhunuzdan vazgeçiyorsunuz ki ?!..

buda süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
1967_CLUB_ÖZGÜR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: BİR DEMET ŞİİR...
Alt 31.10.2006, 16:35   #1339
67_DERNEK_AKKIZ
Yiğido

67_DERNEK_AKKIZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6 Mesajına 13 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 67_DERNEK_AKKIZ ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: BİR DEMET ŞİİR...

Gurbet Gurbet

Göçmen kuşlar gibi göç gater, gater
Gurbet gurbet gider Yolumuz bizim...
Her mevsim de başka renk, başka amber
Gurbet gurbet tüter gülümüz bizim....

Sılayı gönülde gizem yapmışız
Gurbet, gurbet sızar Yaşımız bizim...
Hasret hırkasını melanet takmışız
Gurbet gurbet kaynar aşımız bizim...

Gözlerim ufukta şafağı bekler
Gurbet, gurbet uzar gecemiz bizim...
butun gurbettekı dostlara...

1967 TARAFTARLAR DERNEGİ ANKARA TEMSİLCİSİ...
67_DERNEK_AKKIZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: BİR DEMET ŞİİR...
Alt 31.10.2006, 16:55   #1340
serrrkan
Yiğido

serrrkan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

101 Mesajına 256 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 718 serrrkan BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart -->: BİR DEMET ŞİİR...

Seni dusundum,gectin kalbimden
Birseyler yazmak geldi icimden
Senden uzaklarda gurbet ellerde