Arkadaşlar her şeyden evvel sizlere (yani biz Trabzonlular ve Sivaslılar'a) bir kaç eleştirim olacak.
İlk başta Sivaslı yönetici arkadaşlara nacizane eleştirim. Burası sizin siteniz, forumunuz. Buraya rakip takım taraftarlarını alıp takımınız aleyhine yazılar, hakaretler yazdırmanız ne derece doğru ? İster istemez rekabet ortamında bu tip forumlarda ikili konuşmalar/yazışmalar tartışmaya ve karşılıklı sataşmaya varacaktır. Trabzonspor taraftarıyla (gerçek) Sivaspor taraftarının birbirleriyle hiç bir alıp veremediği olamaz. Olmaz. Bunları tribüncü tayfası iyi bilir. Ama bağzı konular iki taraf tarafından gereksiz yere büyütülüyor. Uzatılıyor.
Ayrıca Trabzonlu ve de Trabzonsporlu arkadaşlar buaraya gelip yazıyorsa kendilerine sataşılacağını bilip kendinde gerekli ağırlığı görüyorsa buraya yazmaları hem iki takım taraftarı ilişkileri açısından hem de gerçek Anadolu taraftarı oluşumu açısından en sağlıklısı ve doğrusu olacağını akıllarından çıkarmamalılar. İlk başta dostluk/kardeşlik yazılarının ardına karşılıklı atışma/sataşmalardan sonra kimseye dostluktan kardeşlikten dem vuramayız. Bu iki kulüp taraftarı içinde geçerli. Bırakın Sivaslılar'la uğraşmayı da kendi işinize bakın.
Bir kaç Sivaslı arkadaşın yazısını okudum. Trabzon'u yenmek istemeleri, parçalamak istemeleri vs. gayet (kendileri açısından) normal. Normal olmayan neden kendilerini küçük görüyor olmaları. Neden 4. (üncü!) büyük yerine koymak istemeleri. 4. büyük nedir ya

Kimdir diğer 3., 2., 1. büyükler. Olacaksanız en büyük olun. Trabzon'u büyükten (ki Trabzonsporlular İstanbul haramzadelerini ve sempatizanlarına kocaman takımlar yaftalarını yakıştıranlara ise sadece güler, geçer) kabul etmiyorsanız ki bundan hiç gocunmam, ben beni, benim var olan gücümü bilirim; neden İstanbul'un hegamonyasını baştan kabulleniyorsunuz !? Neden daha baştan İstanbul'un karşısında teslimiyet bayrağını açıyorsunuz !? En büyük Sivas diyebilinmeli. Derken de buna can-ı gönülden inanılmalı. En büyük Sivas dedikten sonra İstanbul daha büyük diye içinizden geçiriyorsanız ne anlamı kalıyor kendi kendinizi kandırmaktan başka. Tarfatarcılık oynamaktan başka. Kimse beni yanlış anlmasın. Buraya Trabzon'du Sivas'ı o galip gelecek bu parçalayacak, intikam felan söylemleriyle yazmaya gelmedim. Sadece sizlerin bu teslimiyetçi Anadolu taraftarı tavırlarınız bir Trabzonspor taraftarı olarak beni rahatsız etti nacizane aklımdan geçenleri yazmak istedim. Trabzonspor nasıl Trabzonspor oldu sanıyorsunuz. İstanbulmuş, büyükmüş, itaat etmiş... İstanbul ve sempatizanlarının gözünde Sivas, Kayseri ve diğer Anadolu takımları bu ligin sadece yardımcı oyuncaları. Aynı elbiseyi Trabzon'a da biçemeye çalışıyorlar. Tırı vırı...
Biliyorum ki bir çok arkadaş beni ahkam kesmekle hikaye anlatmakla itham edecek. Doğrudur. Belki de misafir olarak yaptığım budur. Ben yalanım sizler ise doğru; tek doğru ise sizin ve tüm Sivaslılar'ın kalbinden geçmesi gereken tek doğrunun Sivas Spor ve en büyük hatta tek büyük olduğudur. Yoksa sizlerde bu ligin yardımcı aktörlerinden başka hiç bir şey olmadan kaybolup gitmeye mahkumsunuz!