Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

-->: BASKETBOL
Alt 19.01.2008, 15:47   #1461
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

TracyMcGrady58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

649 Mesajına 918 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1502 TracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: BASKETBOL

Utah çok rahat
Bir gece önce Denver Nuggets'a yenilerek 4 maçlık galibiyet serisine son veren Utah Jazz, sahasında ağırladığı Los Angeles Clippers karşısında 106-88'lik skorla galip gelerek grup liderliği şansını sürdürdü.

Salt Lake City'de arka arkaya 9.kez Los Angeles Clippers'ı yenen Utah Jazz maçın baştan sona hakimi olarak galip gelmekte fazla zorlanmadı.

Yedi oyuncunun sayı kategorisinde çift hanelere ulaştığı Jazz'da milli oyuncumuz Mehmet Okur 31:49 dakikada 12 sayı, 4 ribaunt, 2 asist ile oynadı.

Konuk ekipte ise Corey Maggette, Sam Cassell ve Chris Kaman'ın çabaları galibiyet için yeterli olmadı.
TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: BASKETBOL
Alt 19.01.2008, 16:20   #1462
balili_58_06
Acemi Yiğido

balili_58_06 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

26 Mesajına 30 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 666 balili_58_06 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: BASKETBOL

basketbolla fazla ilgilenmem ama nba daki türk sporcularımıza başarılar diliyorum
balili_58_06 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 19.01.2008, 16:30   #1463
sivas_kangallı
Usta Yiğido

sivas_kangallı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

509 Mesajına 806 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 975 sivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

bilgi için saol.......................... .
Alt 20.01.2008, 09:44   #1464
nuri_58
Usta Yiğido

nuri_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

582 Mesajına 801 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 976 nuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekannt

Kutluay Aris'e 25 sayı attı
İbrahim Kutluay, Yunan Ligi'nde de muhteşem bir performans sergiliyor.
20.1.2008

Askerliğini yapmayan ve askerlik yasası çıkmadığı için zorunlu olarak Yunanistan’ın PAOK takımına transfer olan milli basketbolcumuz İbrahim Kutluay, Yunan Ligi’nde de muhteşem bir performans sergiliyor. Ligin 3. sırasında bulunan güçlü Aris karşısına 35 dakika sahada mücadele eden yıldız basketbolcu, aldığı süre içerisinde attığı 25 sayıyla (3 ribaunt, 1 asist, 1 top çalma) takımın en skorer ismi oldu. Sahada sergilediği basketbolla herkesin takdirini toplayan Kutluay, her şeye rağmen formasını giydiği PAOK’un, Euroleague’de de mücadele eden Aris’e 83-73’lük skorla yenilmesine engel olamadı. PAOK, Yunan Ligi’nde 8. sırada yer alıyor.
nuri_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 20.01.2008, 09:44   #1465
nuri_58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 976 nuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekannt

Kaf Kaf çıldırdı 99-90
Beşiktaş'a karşı ilk yarıya 62 sayı sığdıran Pınar Karşıyaka, ligde 11. galibiyetini aldı.
20.1.2008

Ligin ilk yarısında yenildiği Telekom’a, ikinci yarıda da direnemeyen Beşiktaş, Pınar Karşıyaka karşısında da aynı kaderi yaşadı. Mükemmel bir sezon geçiren Kaf Kaf, müthiş taraftarı önünde Kartal’ı 99-90’lık skorla devirmeyi başardı.
Hosley müthiş başladı
Beşiktaş, ikili sıkıştırmalarla rakibin etkili dış oyuncularının potaya bakmasını engellemek istedi. Karşıyaka da bu savunma karşısında topu Asım’a indirme yoluna gitti ve yardımlar dışarıya yapıldığı için boyalı alanda bire bir kalan Asım, çember altından peş peşe skor üretti. Beşiktaş da rakibine Shumpert ve Mehmet ile yüzdeli bir biçimde karşılık verince skor yüksek oldu. Hosley, kendisini savunan Kaya’ya karşı çok hızlı kalınca, rakibini her pozisyonda geçti, ilk çeyreği ev sahibi 26-23 önde bitirdi.
İkinci periyota da çok hızlı başlayan ve savunmada kaptığı toplar sonucunda çıktığı 3’e 2, hatta 3’e 1 fast breaklerde bile rakibi 3 sayılık basketlerle cezalandıran Karşıyaka, 13. dakikada 41-27’lik skoru yakaladı. Ancak bazı pozisyonlarda bu hızları kendi potalarında da sayı görmelerini sağladı. Karşıyaka hücumlara o kadar hızlı çıktı ki, basket bulamadıkları anda top kendi potalarında turnike baskete döndü. Eğer basketbolda ofsayt olsaydı, Kaya ve Shupmert için bol bol bayrak havaya kalkardı. Dışarıdaki yardımları neredeyse her pozisyonda cezalandıran Karşıyaka, Kaya’nın savunmasında coşan Hosley’in ilk yarıdaki 18 sayı, 9 ribaund, Neal’in 12 sayı, 4 asist, Marshall’ın 13 sayı ve Asım’ın 8 sayılık performanslarıyla 20 dakikayı 62-44 önde bitirdi.
Kartal tempoyu düşürdü
İkinci yarıda, ilk devredeki hatasını tekrarlamayan ve tempolu oyunu çok seven rakibine ayak uydurmak yerine, sete set hücumu tercih eden Beşiktaş, pota altı basketleriyle farkı azaltmaya başladı. İlk yarıya 62 sayı sığdıran Karşıyaka 6 dakikada 5 sayıda kalınca, fark 10 sayıya indi: 67-57. Bu bölümde Cevher’in Hosley, Sinan’ın da Neal üzerindeki savunmaları etkiliydi. Ancak bu kez Marshall sahne aldı. Savunmasını sertleştirdiğinde çok kolay sayı bulan Karşıyaka son çeyreğe de 83-65 önde girdi.
Kandemir’in başarısı
4. periyodun başında 4 faullü Asım’ın kenarda olmasını iyi değerlendiren Beşiktaş, Apodaca ve Shumpert ile 35. dakikada fakı 9 sayıya indirdi: 84-75. Ancak Barış ve Neal ile coşan, tekrar oyuna giren Asım’ın etkili oyunuyla pota altını rakibine kapatan Karşıyaka mücadeleden 99-90 galip ayrıldı. Tribünleri tıklım tıklım dolduran seyirciler takımlarından 100. sayıyı istese de, son dakikada yapılan 3 top kaybı skoru 99’da bıraktı.
Ahmet Kandemir’i kurduğu bu takım için bir kez daha tebrik etmeli. Kandemir, toplam bedelleri 200 bin dolar olan 3 yabancıyı nasıl bulduğu konusunda da, birçok takıma özel ders vermeli. Kandemir kendisinin ve takımının bazı çevrelerce engellendiği konusunda zaman zaman haklı açıklamalar yapıyor. E... Onlar da haklı hocam, sen bu paraya bu takımı kurarsan, seni kim sever ki!
Ümit AVCI
uavci@fanatik.com.tr

Salon: Karşıyaka
Hakemler: Mehmet Keseratar, Zafer Yılmaz, Turgut Işık
Pınar Karşıyaka: Barış xx 14, Neal xxx 24, Marshall xxx 22, Hosley xxx 23, Asım xx 14, Valentin, Erhan x 2
Beşiktaş Cola Turka: Mehmet xx 10, Erkan x 2, Niceviç xx 13, Kaya x 6, Apodaca xx 15, Shumbert xxx 20, Cevher xx 7, Dalmau x 10, Drobnjak x 5, Sinan x 2
1. Periyot: 26-23
Devre: 62-44 (Pınar Karşıyaka lehine)
3. Periyot: 83-65
Alt 20.01.2008, 09:45   #1466
nuri_58
Usta Yiğido

Mutlu Telekom! 103-98
Wright'ın sakatlığında kısa bir durgunluk yaşayan ancak tekrar eski formunu bulan Türk Telekom, baştan sona üstün oynadığı maçta Selçuk'u da farklı geçti: 103-98.
20.1.2008

SALON: Atatürk
HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Serkan Sert, Sencer Yılmaz
TÜRK TELEKOM: Bekir ** 6, Barış ** 4, Dudley ** 11, El-Amin *** 33, Williams *** 21, Haluk ** 6, Tutku ** 4, Jurkoviç ** 10, Muratcan ** 2, Adem ** 6
MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: İbrahim * 5, Braswell ** 10, Farley ** 22, Carter *** 24, Umut *** 24, İlker *, Ufuk * 4, Berkay *, Emre *
1. periyot: 30-22,
Devre: 58-47 (Telekom),
3. periyot: 80-70
Alt 20.01.2008, 09:45   #1467
nuri_58
Usta Yiğido

Aydın Örs röportajı (2)
Geçen yıl sezon başında herkes beni, 'Böyle takım mı kurulur, bu takımdan hiçbir şey olmaz' diye eleştiriyordu. Açıkçası biz bu sıkıntıyı ilk bir iki ayda yaşadık.
20.1.2008

İşte Ümit Avcı'nın büyük yankı uyandıran Aydın Örs röportajının devamı...

'Ömer Aşık'ı ben de alırdım'

Efsane coach Aydın örs, sezon ortasında kadroya katılan Ömer Aşık konusunda Fenerbahçe'nin doğruyu yaptığını, zaten Alpella'nın kuruluş amacının da bu olduğunu söyledi...

* Geçen sezon Avrupa’da ilk turda elenmenin nedeni neydi?

Geçen yıl sezon başında herkes beni, ‘Böyle takım mı kurulur, bu takımdan hiçbir şey olmaz’ diye eleştiriyordu. Açıkçası biz bu sıkıntıyı ilk bir iki ayda yaşadık. Takımdaki roller belirleninceye kadar zorlandık. Herkes bilir ki kim ilk 5 başlayacak, kısa adamın ilk alternatifi kimdir, uzun oyuncu çıktığında yerine kim girecek, bunlar çok önemlidir, Avrupa'da da, NBA'de de önemlidir. Ama sakatlıklar, ardından Mirsad'ın uzun süre cezalı olması, yeni kurulan bir ekipte yıldız isimlerin oyun karakterlerini tanımak zaman aldı. Tüm bu etkenler de bizim Avrupa'da peş peşe maçlar kaybetmemize neden oldu. Pau Orthez, Aris maçları var ki, bu maçlardan galip çıkmamız gerekiyordu olmadı, ardından Napoli maçı oynadık, çok kritik bir karşılaşmaydı, onda da Ömer Onan hastalandı ki, bizim takımımız için çok önemli bir parça haline gelmişti. İkinci yarıda çok iyi mücadele ettik, galibiyetler aldık, Zalgiris, Benetton, Barcelona gibi takımları devirdik, yani tam form tutup 5 galibiyet aldık ama yetmedi, sezon bitti.

* Semih Erden sakatlanınca, Ömer Aşık müthiş bir performans gösterdiği Alpella'dan Fenerbahçe Ülker'e alındı. Sizce bu doğru muydu, Ömer'in yükselişini etkiler mi?

Yapılan hareket bence çok doğruydu. Açıkçası ben de olsam bu hakkımı kullanırdım. Çünkü Alpella bunun için var, derece yapmak için değil, oyuncuları hazır tutmak için kuruldu. İhtiyaç varsa da o oyuncu mutlaka alınır. Çok kritik maçlar oynanıyor ve burada hiçbir şey şansa bırakılamaz. Sonuçta Alpella ve Pertevniyal gibi kulüpler yarışmacı kulüpler değil. Bunun dikkate alınması gerekir.

* Bu sezon ligin durumunu nasıl görüyorsunuz?

1993-94 sezonundan itibaren Türkiye Ligi gittikçe yükselen bir grafik ile çok kaliteli bir hale geldi. O sezonlarda Fenerbahçe, Efes, Ülker, Tofaş, Beşiktaş, Galatasaray, Daçka, Pınar KSK gibi iddialı takımlar kuruldu ve çok büyük oyuncular gelmeye başladı. Ancak 2001 yılında ülkemizin geçirdiği ekonomik kriz her şeyi bitirdi ve yükseliş yeniden sıfırdan başladı. Şu anda da bu yükselişin üst noktalara geldiğini düşünüyorum. Kimin kimi yeneceği belli değil, çok kaliteli oyuncular Türkiye'ye geldi.

* Bu zamana kadar sustunuz. Bu dönemde Aydın Örs neler yaptı?

Bol bol dinlendim, gazete okudum, yurt içi ve dışı seyahatler yaptım. Zaten bir karar almıştım bu sene antrenör olarak görev almayacağımı söylemiştim.

* Bundan sonra ne yapacaksınız, tekrar antrenörlüğü düşünüyor musunuz?

Sırf antrenörlük yapayım diye antrenörlük yapmam. Mutlaka basketbolun içinde olurum ama benim çalışacağım ortamda kesinlikle alt yapısıyla, üst yapısıyla uzun vadeli hedefleri bulunan bir oluşum olmalı. Yoksa gidip bir yerlerde 6-7 ay çalışmak benim terci edeceğim bir durum değil. Bunu da ilk defa açıklıyorum. Bana yurtdışından gelen teklifler de oldu. Ergin vasıtasıyla Virtus Bologna takımından teklif geldi. Bundan bir ay önce coach değişikliği yaptılar ve Sakota’yı takımın başına getirmeden önce beni istediler. Yani Türkiye’den bir takım olmuş, yurt dışından bir takım olmuş, bu benim için çok önemli değil. Geçmişte de hatırlıyorum. Ben Efes’ten ayrıldıktan sonra, Çetin Hoca da Ülker’den ayrıldı, aynı gün Ülker beni istedi, 10 gün sonra Repesa Tofaş’tan ayrıldı, takımın başına beni geçirmek istediler. Her ikisi de şampiyonluğa oynayan takımlardı. O zaman da kabul etmemiştim. Bu benim prensiplerimle, anlayışımla ilgili. Ben bu sene çalışmayacağımı söyledim.

* Yurtdışından teklif aldığınızı söylediniz. Yurt içinden gelecek sezonla ilgili bir teklif aldınız mı, ya da bu tarz bir konuşma oldu mu?

Hayır kesinliklikle olmadı. Zaten ben sezon ortasında bunların konuşulmasını etik bulmuyorum ve kesinlikle böyle bir şeyin içinde olmam. Hatta şunu söyleyeyim, ben bu sene maçlara bile gitmiyor evimden izliyorum. Çünkü salonlara gitmee başladığınızda insanlar sizin hakkınızda hemen bazı yakıştırmalar yapıyor, bu da hiç hoş değil.

* Geçen yıldan aklınızda kalan en güzel şey neydi?

Tabii ki şampiyonluk. Müthiş bir ekip çalışması içinde hedefe ulaştık. Buradan tüm oyunculara tek tek teşekkür etmek istiyorum. Hepsi geçen yılki şampiyonlukta çok büyük özveride bulundu. Kambala gittikten sonra o gençlerin ortaya koyduğu mücadele gücü önemli bir şey. Biz önce oyuncu arayışına girmiştik ama bize sınıf atlatacak bir yabancı olmazsa istemiyorum demişti, onu da bulamadık ve gençlere güvendik. Semih ve Oğuz beni mahcup etmedi.

daha önceki sayfalarda 1 var...
Alt 20.01.2008, 09:46   #1468
nuri_58
Usta Yiğido

Lider Antalya'da kayıp 77-74
Beko Basketbol Ligi'nin lideri Galatasaray Cafe Crown, Antalya Büyükşehir karşısında tutunamadı, ligdeki dördüncü yenilgisini aldı.
20.1.2008

Aslan öne geçti ama...
BEKO Basketbol Ligi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahasında ağırladığı lider Galatasaray Cafe Crown’u 77-74 yendi. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi seyircisinin de desteğiyle ilk periyot 15-14 üstün bitirdi. Rakibinin savunmada yaptığı hataları Nedim-Marsh ikilisiyle değerlendiren Antalya, devreyi de 40-31 galip kapadı. İkinci yarıda Galatasaray Erdem ve Cüneyt’in sayılarıyla etkili oldu, son çeyreğe 58-54 önde girdi. Ancak hücumda etkili bir gününde olan ev sahibi, mücadeleden 3 sayı farkla galip ayrılmayı bildi.

SALON: Atatürk
HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Halil Baldemir, Alper Altuğ Köselerli
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR: Ricardo *** 12, Can *** 10, Douthit *** 10, Ersin ** 5, Lucas *** 12, Nedim *** 6, Martin *** 17, Arda ** 1, Kemal ** 4
GALATASARAY CAFE CROWN: Gaines ** 6, Murat *** 12, Cemal *, Dee Brown * 3, Cenk *, Erdem *** 18,
Owens ** 6, Fatih *, Cüneyt *** 18, Robert ** 11
1. periyot: 15-14,
Devre: 40-31,
3. periyot: 54-58
Alt 20.01.2008, 09:46   #1469
nuri_58
Usta Yiğido

Mersin BŞB. 84-76 CASA TED Kol.
Haftaya 7 galibiyetle başlayan Mersin, 4 galibiyeti bulunan ve ligin dibinden kurtulma çabası uzatmaya giden maç sonunda 84-76 yendi.
20.1.2008

SALON: Edip Buran
HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Deniz Kıyak, Yener Yılmaz
MERSİN BŞB.: Fobbs *** 14, Altan ** 2, Reha ** 5, Polat *** 13, Burleson *** 24, Polat Kaya *** 9, Ümit ** 6, Oktay *, King * 2, Stefanov *** 9
CASA TED KOLEJLİLER: Özgür ** 10, Dearmen *** 21, Ömer ** 9, Farlin ** 9, Dobie *** 14, Nezih * 6, Shields *, Berent * 7, Önder *
1. Periyot: 17-18,
Devre: 31-31,
3. Periyot: 49-53,
Normal Süre: 67-67
Alt 20.01.2008, 09:48   #1470
nuri_58
Usta Yiğido

Basketbolun kalbi İpekçi'de atacak
Beko Basketbol Ligi bugün mükemmel bir mücadeleye sahne olacak.
20.1.2008

Beko Basketbol Ligi bugün mükemmel bir mücadeleye sahne olacak. Son şampiyon Fenerbahçe Ülker ile finalist Efes Pilsen, 17. hafta karşılaşmasında kozlarını Abdi İpekçi’de karşılaşacak. Dev maç saat 19.00’de başlayacak ve NTV’den naklen yayınlanacak. Lacivert-Beyazlı rakibi ile oynadığı son 7 maçtan galip ayrılmayı başaran Fenerbahçe Ülker, seriyi 8 maça çıkarmanın hesaplarını yaparken, Efes Pilsen ise rakibi karşısındaki kötü gidişi sonlandırmak için sahaya çıkacak. Ligde bugün 18.00’de Ayhan Şahenk’te Darüşşafaka-Alpella ve R. Ş.Köktürk’te TTNet Beykoz-Renault maçları oynanacak.
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
basketbol