ISTANBUL SİVASLILARIN YÖNETTİĞİ BİR KENT.!
Ak Parti Genel Başkan Yaedımcısı;Edebi Sözen'Ben Gürünlü Olmayı Manevi anlamda gurur vesilesi olarak görüyorum ''dedi..İstanbul''sa 1,5milyon Sivaslı yaşadığını ifade eden Sözen'',İstanbul Sivaslıların Yönettiği ve Yönetildiği bir Kenttir''dedi..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, ''Ben Gürünlü olmayı manevi anlamda gurur vesilesi olarak görüyorum'' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, ''Sadece siyasi manevralarla kendi istikballerini, kendi ikballerini garanti altına almak istemekle gelecek olmaz, bu iş eğitimle olur'' dedi. •Edibe Sözen, Sivas'ın Gürün ilçesinde, 10. Gürün Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Telekom tarafından ilköğretim okulu öğrencileri için yaptırılan 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun açılış törenine katıldı. •Sözen, burada yaptığı konuşmada, insana yapılan yatırımın en kalıcı yatırım olduğunu söyledi. Öğrenci yurdunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Sözen, şunları kaydetti: •''Bir Sivaslı olarak siyasette gerçekleştirmek istediğim şey; İstanbul neyse Sivas'ı o yapmak, Sivas neyse Gümüşhane'yi o yapmak ve Mardin neyse diğer şehirleri aynı yapmak. Eğitime yatırım yapan siyasetler, uzun dönemlerine yatırım yapıyorlardır. Sadece siyasi manevralarla kendi istikballerini, kendi ikballerini garanti altına almak istemekle gelecek olmaz, bu iş eğitimle olur.'' •Vali Veysel Dalmaz da Sivas'ın, ülkenin en geniş coğrafyasına sahip kentlerden biri olduğunu belirterek, yeni yatırımların Sivas'a gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ise bilimden gidilmeyen yolun karanlık olduğunu belirterek, eğitime önem verilmesi gerektiğini kaydetti. •Öğrenci yurdunun yapılmasında emeğe geçenlere plaketlerinin verilmesinin ardından yurdun açılışı, Sivas Valisi Dalmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözen, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı. •Festival kapsamında Tohma Çayı Rekreasyonu temel atma törenleri ile Enver Bostancı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Cumhuriyet Üniversitesi Gürün Meslek Yüksek Okulu ek hizmet binası, Şehit Mehmet Kurt Caddesi ve Gürün Hanımevi'nin açılışları yapıldı. •Etkinliklere, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Sivas Emniyet Müdürü Yahya Bal ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu haber 98732 kere okundu
|